Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

Jedzenie!

Wytrawne naleśniki ze szpin...
CIASTO FRANCUSKIE Z KREMEM ...
***
***
TARTA CZEKOLADOWA Z MUSEM Z...
***
SERNIK WANILIOWY Z RÓŻOWYM ...
KOSTKA WINOGRONOWA

SKŁADNI...
CIASTO CYGAN

SKŁADNIKI NA ...
SERNIK STRACIATELLA Z MALIN...
SHAKSHUKA

Składniki:

2 ja...
Malinowa Chmurka 
Składniki...
BABKA KAWOWA Z POLEWĄ KRÓWK...
WIELKANOCNA PAVLOVA
wieniec...
"Mokka"- najlepsz...
Składniki:

750 g twarogu t...
Ciasto "Wiśnia z makie...
Brownie z jagodowym musem

...
Zdrowy sernik straciatella ...
KOSTKA RUBIKA 

Składniki: ...
Gorąca czekolada z ciastecz...
PRZEPYSZNY SERNIK "STR...
SERNIK BIAŁY Z MUSEM CZEKOL...
Pijana Śliwka Pycha .**

Śl...
Pycha!
TORT BROWNIE Z MASŁE...
Pycha !

Pralinki migdałowe...
Obserwuj
Cienbebe

Cienbebe

Dodane 7.09 o 13:11
 7287
Wytrawne naleśniki ze szpinakiem, fetą i szynką parmeńską. 
/porcja dla dwóch osób/ 

Naleśniki


300 ml pełnotłustego mleka
120 g mąki pszennej
szczypta soli
1 jajko

Połączyć w misce wszystkie składniki, najlepiej za pomocą trzepaczki balonowej. Odstawić na 30 min po czym smażyć cieniutkie naleśniki.
Moje smażylam na odrobinie oliwy z oliwek. 

Farsz / na 6 dużych naleśników/

200 g szpinaku / użyłam baby spinach /
4 ząbki czosnku, posiekane
6 plastrów szynki parmeńskiej
½ kostki sera feta
4 łyżki oliwy z oliwek
sól do smaku

Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy. Wrzucamy czosnek i szpinak, solimy i smażymy. Gdy tylko szpinak zwiędnie ściągamy patelnię z ognia.

Fetę rozrabiamy z 2 pozostałymi łyżkami oliwy.

Na połowie każdego naleśnika rozsmarowujemy fetę, układamy szpinak i plaster szynki parmeńskiej – drugą połowę zostawiamy pustą.
Zawijamy w rulon, rozpoczynając od końca z dodatkami.
Każdego naleśnika można przekroić na pół – widać wtedy ładnie wnętrze.


Do podania: jogurt naturalny ze szczypiorkiem, sos czosnkowo – ziołowy

Sos czosnkowo – ziołowy:

½ dużego kubka jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku, rozgniecione
sól do smaku
1 łyżeczka ulubionych, suszonych ziół / u mnie bazylia i oregano /

Zmieszać wszystkie składniki i odstawić do lodówki na ½ - 1 godz – powinno trochę się ‘przegryźć’.

Wytrawne naleśniki ze szpinakiem, fetą i szynką

parmeńską.
/porcja dla dwóch osób/

Naleśniki


300 ml pełnotłustego mleka
120 g mąki pszennej
szczypta soli
1 jajko

Połączyć w misce wszystkie składniki, najlepiej za pomocą trzepaczki balonowej. Odstawić na 30 min po czym smażyć cieniutkie naleśniki.
Moje smażylam na odrobinie oliwy z oliwek.

Farsz / na 6 dużych naleśników/

200 g szpinaku / użyłam baby spinach /
4 ząbki czosnku, posiekane
6 plastrów szynki parmeńskiej
½ kostki sera feta
4 łyżki oliwy z oliwek
sól do smaku

Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy. Wrzucamy czosnek i szpinak, solimy i smażymy. Gdy tylko szpinak zwiędnie ściągamy patelnię z ognia.

Fetę rozrabiamy z 2 pozostałymi łyżkami oliwy.

Na połowie każdego naleśnika rozsmarowujemy fetę, układamy szpinak i plaster szynki parmeńskiej – drugą połowę zostawiamy pustą.
Zawijamy w rulon, rozpoczynając od końca z dodatkami.
Każdego naleśnika można przekroić na pół – widać wtedy ładnie wnętrze.


Do podania: jogurt naturalny ze szczypiorkiem, sos czosnkowo – ziołowy

Sos czosnkowo – ziołowy:

½ dużego kubka jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku, rozgniecione
sól do smaku
1 łyżeczka ulubionych, suszonych ziół / u mnie bazylia i oregano /

Zmieszać wszystkie składniki i odstawić do lodówki na ½ - 1 godz – powinno trochę się ‘przegryźć’.

stawiamnamleko

Robiłam je już dawno, są przepyszne :D ♥

13.09 o 20:16    | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
alebak97
Domi222
agagutek
Moonikt
siania93
justynakro
misiakonzi
oli369
oleolenka
aksi

oraz 231 innych użytkowników

Zszywka przypięta na tablicach:

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY