Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

Jak długo gotować warzywa?
czas gotowania warzyw
Wytrawne naleśniki ze szpin...
Ruskie koltety
Niedzielny schab w warzywach
De volaille według Michela ...
Jedzenie do Pracy – TOP 15 ...
Zupa kalafiorowa
Tortilla z Chrupiącą Rybą i...
Domowa szynka Składniki: - ...
Rolada szpinakowa z kremowy...
Hit! Najlepsze calzone któr...
Składniki

Ciasto:

1,5 szk...
Kurczak zapiekany z warzywami
Zupa z kurczaka, kukurydzy ...
TORTILLA. Składniki: - 1 kg...
Szynka pieczona
Lane kluseczki babci Marysi...
KROKIETY ZIEMNIACZANE
ciasto: 500g mąki pszennej ...
Rosyjskie pieczone pierożki
Chińskie bułeczki z kurczakiem
Mleko kokosowe przepis
ROLADKI SCHABOWE Z SZYNKĄ, ...
Chleb pieczony z maslem czo...
Grochówka
Składniki:

200 g...
elka311

elka311 od Cienbebe

Dodane 13.05 o 18:27
Obserwuj
Wytrawne naleśniki ze szpinakiem, fetą i szynką parmeńską. /porcja dla dwóch osób/ Naleśniki 300 ml pełnotłustego mleka 120 g mąki pszennej szczypta soli 1 jajko Połączyć w misce wszystkie składniki, najlepiej za pomocą trzepaczki balonowej. Odstawić na 30 min po czym smażyć cieniutkie naleśniki. Moje smażylam na odrobinie oliwy z oliwek. Farsz / na 6 dużych naleśników/ 200 g szpinaku / użyłam baby spinach / 4 ząbki czosnku, posiekane 6 plastrów szynki parmeńskiej ½ kostki sera feta 4 łyżki oliwy z oliwek sól do smaku Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy. Wrzucamy czosnek i szpinak, solimy i smażymy. Gdy tylko szpinak zwiędnie ściągamy patelnię z ognia. Fetę rozrabiamy z 2 pozostałymi łyżkami oliwy. Na połowie każdego naleśnika rozsmarowujemy fetę, układamy szpinak i plaster szynki parmeńskiej – drugą połowę zostawiamy pustą. Zawijamy w rulon, rozpoczynając od końca z dodatkami. Każdego naleśnika można przekroić na pół – widać wtedy ładnie wnętrze. Do podania: jogurt naturalny ze szczypiorkiem, sos czosnkowo – ziołowy Sos czosnkowo – ziołowy: ½ dużego kubka jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku, rozgniecione sól do smaku 1 łyżeczka ulubionych, suszonych ziół / u mnie bazylia i oregano / Zmieszać wszystkie składniki i odstawić do lodówki na ½ - 1 godz – powinno trochę się ‘przegryźć’.

Wytrawne naleśniki ze szpinakiem, fetą i szynką

parmeńską. /porcja dla dwóch osób/ Naleśniki 300 ml pełnotłustego mleka 120 g mąki pszennej szczypta soli 1 jajko Połączyć w misce wszystkie składniki, najlepiej za pomocą trzepaczki balonowej. Odstawić na 30 min po czym smażyć cieniutkie naleśniki. Moje smażylam na odrobinie oliwy z oliwek. Farsz / na 6 dużych naleśników/ 200 g szpinaku / użyłam baby spinach / 4 ząbki czosnku, posiekane 6 plastrów szynki parmeńskiej ½ kostki sera feta 4 łyżki oliwy z oliwek sól do smaku Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy. Wrzucamy czosnek i szpinak, solimy i smażymy. Gdy tylko szpinak zwiędnie ściągamy patelnię z ognia. Fetę rozrabiamy z 2 pozostałymi łyżkami oliwy. Na połowie każdego naleśnika rozsmarowujemy fetę, układamy szpinak i plaster szynki parmeńskiej – drugą połowę zostawiamy pustą. Zawijamy w rulon, rozpoczynając od końca z dodatkami. Każdego naleśnika można przekroić na pół – widać wtedy ładnie wnętrze. Do podania: jogurt naturalny ze szczypiorkiem, sos czosnkowo – ziołowy Sos czosnkowo – ziołowy: ½ dużego kubka jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku, rozgniecione sól do smaku 1 łyżeczka ulubionych, suszonych ziół / u mnie bazylia i oregano / Zmieszać wszystkie składniki i odstawić do lodówki na ½ - 1 godz – powinno trochę się ‘przegryźć’.

Zgłoś naruszenie

stawiamnamleko

Robiłam je już dawno, są przepyszne :D ♥

13.09 o 20:16    | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY