Więcej zszywek z tablicy

Coś na ząb

Z MUSEM Składniki Spód Oreo...
Ciasto z rurkami w 15 minut
Sernik obłędnie kokosowy Sk...
Słodkie bułeczki z bitą śmi...
Sylwestrowa przekąska
Rollsy z kurczakiem
Sałatka drobiowa z tzatziki
chipsy serowo-czosnkowe z t...
Waniliowy sernik z musem cz...
Kurczak z makaronem w sosie...
Barbie Drink
Murzynek z truskawkami
Ciasto jogurtowe z truskawk...
PUDDING CHIA Z MANGO SKŁADN...
Smoothie marchewkowe z cyna...
Przepisy na różnego rodzaju...
słodkie bułeczki z bita śmi...
Przepis na sernik z 3 skład...
Jaglany Mus z frużeliną tru...
Kotlety z włoskiej kapusty ...
....
Zapiekanki inaczej z chleba...
Ciasto malinowe z sosem cze...
Ciecierzyca po bretońsku
Bajka. Wilgotne i rozpływaj...
Schab duszony w sosie piecz...

Więcej zszywek ze źródła

www.kwestiasmaku.com

MAKARON Z KURCZAKIEM, PIECZ... Brzoskwiniowe


Składniki
1... Kruszonka i ciasto ucierane... Tajskie curry z ciecierzycą... SERNIK STRACCIATELLA Z BORÓ... SERNIK STRACCIATELLA Z BORÓ... ZUPA Z CUKINII
Z grzankami ... Naleśniki ze szpinakiem, fe... Miodowe muffinki marchewkow...

Z MUSEM Składniki Spód Oreo 150 g ciasteczek Oreo

4 łyżki masła Ciasto czekoladowe 125 g masła 200 g czekolady deserowej 1/3 szklanki kakao 50 ml alkoholu (likieru, brandy lub soku pomarańczowego) 60 ml wody 5 jajek (w temp. pokojowej) 125 g drobnego cukru 1/4 szklanki mąki Mus malinowy 400 g malin (mrożonych lub świeżych) 1 łyżka cukru wanilinowego 1 łyżka żelatyny w proszku (nie może być żelatyna fix) 250 g śmietanki 30% (zimnej) 5 łyżek cukru pudru Polewa czekoladowa 2 łyżeczki żelatyny w proszku + 3 łyżki wody 40 ml wody 60 ml śmietanki 30% 4 łyżki cukru 2 łyżeczki kakao Dodaj notatkę Przygotowanie Spód Oreo Ciasteczka rozmiksować w melakserze lub rozdrabniaczu (ewentualnie rozbić tłuczkiem w zamkniętym woreczku). Dodać roztopione masło i ponownie dokładnie zmiksować. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, zapiąć obręcz wypuszczając papier na zewnątrz. Na spód wysypać ciasteczka i dokładnie je uklepać. Ciasto czekoladowe Do garnka włożyć pokrojone na kawałeczki masło, połamaną na kosteczki czekoladę, kakao, alkohol lub sok pomarańczowy oraz wodę. Podgrzewać na minimalnym ogniu ciągle mieszając, aż uzyskamy gładką czekoladową masę, jednocześnie starajmy się nie podgrzewać za bardzo masy. Od razu odstawić z ognia, ostudzić. Żółtka ubić z połową drobnego cukru na gęstą, puszystą i jasną masę (ok. 8 minut). Oddzielnie ubić białka ze szczyptą soli na sztywną pianę, następnie dodawać stopniowo resztę drobnego cukru cały czas cierpliwie ubijając, aż piana będzie gęsta, sztywna i błyszcząca. Piekarnik nagrzać do 160 stopni C (góra i dół bez termoobiegu). Do ubitych żółtek dodać ostudzoną masę czekoladową i delikatnie wymieszać łyżką. Następnie bezpośrednio przez sitko dodać mąkę i zmiksować mikserem na minimalnych obrotach tylko do połączenia się składników. Na koniec, w dwóch partiach, dodać pianę z białek, za każdym razem delikatnie mieszając łyżką. Wyłożyć do formy i wstawić do piekarnika. Na dno piekarnika postawić keksówkę napełnioną do połowy wrzącą wodą. Piec przez 40 minut. Ostudzić. Mus malinowy Maliny zgrubnie rozdrobnić blenderem lub rozgnieść widelcem (chodzi o to aby maliny się rozpadły), wymieszać z cukrem wanilinowym. Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach wody (ok. 7 minut), a następnie całkowicie rozpuścić lekko podgrzewając, dodać kilka łyżek malin i wymieszać, następnie wymieszać z resztą mal...

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY