Więcej zszywek z tablicy

Food

...
KINDER SCHOKO BONS BEZ PIEC...
Pyszna tarta bez pieczenia ...
***
Lody z kinder jajko niespod...
Domowy McWrap - Klasyczny C...
TRUSKAWKOWE LODY NA BAZIE Z...
KLIK - 10 NAWYKÓW PRODUKTYW...
serniczki z sosem malinowym...
Kostka „czarny las” – Świat...
Miejscowe Spalanie Tłuszczu...
uprawa awokado
Z pewnością każdy już słysz...
Blog Kulinarne przeboje : S...
Blog Kulinarne przeboje : S...
dietetyczny sernik pomarańc...
balonowe kuleczki z żelatyny
Murzynek - przepis po klikn...
SERNIK BAZYLIOWY SKŁADNIKI ...
Musli domowe pieczone na pa...
Tarta ze szpinakiem, kurcza...
Orzechowe ciasto z kaszy ja...
Krokiety orkiszowe w płatka...
zdrowsza wersja murzynka po...
Muffiny migdałowe z kulą śn...
Dieta koktajlowa - cel i za...
venaa

venaa od NikOla_II

Dodane 28.05 o 21:45
Obserwuj
Z pewnością każdy już słyszał o cieście marchewkowym, ale czy słyszeliście o cieście czekoladowym z cukinią?? Kiedy pierwszy raz zobaczyłam ten przepis w zeszycie mojej mamy (tak, tak, pisany ręcznie z przepisami przekazywanymi z pokolenia na pokolenie) podchodziłam do niego z przymrużeniem oka, jednak gdy spróbowałam tego ciasta zakochałam się w nim. A oto przepis: SKŁADNIKI: -200g cukini -3 jajka -200g cukru -150g masła -200g mąki -100g gorzkiej czekolady -1 łyżeczka proszku do pieczenia -50g zmielonych migdałów (opcjonalnie, jak nie dodamy ciasto będzie równie pyszne) -szczypta soli WYKONANIE: Masło utrzeć z cukrem (można za pomocą miksera), dodać sól i jajka, miksować na jednolitą masę. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i wlać do masy. Cukinię obraną zetrzeć na grubym oczku, dodać do masy i wymieszać. Dodać mąkę i proszek do pieczenia oraz migdały, dokładnie wymieszać. Ciasto włożyć do formy "korytka" - jak się mówi u nas w domu oraz piec około 1h w temperaturze 190 stopni Celsjusza. Ciasto po upieczeniu i ostudzeniu można udekorować cukrem pudrem lub też polewą. Ja osobiście tego nie robię ponieważ ciasto samo w sobie jest tak pyszne, że nie wymaga dodatkowej słodyczy. Smacznego :)

Z pewnością każdy już słyszał o cieście marchewkowym,

ale czy słyszeliście o cieście czekoladowym z cukinią?? Kiedy pierwszy raz zobaczyłam ten przepis w zeszycie mojej mamy (tak, tak, pisany ręcznie z przepisami przekazywanymi z pokolenia na pokolenie) podchodziłam do niego z przymrużeniem oka, jednak gdy spróbowałam tego ciasta zakochałam się w nim. A oto przepis: SKŁADNIKI: -200g cukini -3 jajka -200g cukru -150g masła -200g mąki -100g gorzkiej czekolady -1 łyżeczka proszku do pieczenia -50g zmielonych migdałów (opcjonalnie, jak nie dodamy ciasto będzie równie pyszne) -szczypta soli WYKONANIE: Masło utrzeć z cukrem (można za pomocą miksera), dodać sól i jajka, miksować na jednolitą masę. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i wlać do masy. Cukinię obraną zetrzeć na grubym oczku, dodać do masy i wymieszać. Dodać mąkę i proszek do pieczenia oraz migdały, dokładnie wymieszać. Ciasto włożyć do formy "korytka" - jak się mówi u nas w domu oraz piec około 1h w temperaturze 190 stopni Celsjusza. Ciasto po upieczeniu i ostudzeniu można udekorować cukrem pudrem lub też polewą. Ja osobiście tego nie robię ponieważ ciasto samo w sobie jest tak pyszne, że nie wymaga dodatkowej słodyczy. Smacznego :)

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY