Więcej zszywek ze źródła

zmajeczkawkuchni.blogspot.com

SAŁATKA HAWAJSKA Z KURCZAKI... LODOWIEC Z TRUSKAWKAMI Zapiekane pieczarki faszero... paprykowe piersi Ogórki w pomidorach Trójkąty ziemniaczane Knoppersy domowe Maxi King

Zapiekane pieczarki faszerowane.


Składniki:
15 sztuk dużych pieczarek
1/2 kg mięsa mielonego
15 dag żóltego sera w kawałku
sól,pieprz
szczypiorek

Wykonanie:
Pieczarki oczyszczamy, obcinamy nóżki, wydrążamy środki. Nózki i środki siekamy. Na patelni przesmażamy cebulę posiekaną drobno, dokładamy posiekane pieczarki. Kiedy zaczną się przyrumieniać wrzucamy mięso. Mieszamy, dorzucamy starkowany żółty ser, odkładamy połowę do posypania potem na wierzch.Zabieramy farsz z patelni, wkładamy do kapeluszy pieczarek. Układamy do naczynia żaroodpornego. Zapiekamy ok 15 minut, po tym czasie posypujemy resztą żółtego sera, zapiekamy do jego rozpuszczenia . Gotowe posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Kuchnia Przepisy smakiem otulona przekąski +2 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: