Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

Ciasto Śnieżny puch

 Skład...
...
Czosnkowy kurczak w chipsac...
Tarta z bananami i kremem b...
Dietetyczny kurczak z broku...
Słodkie różyczki do kawy lu...
Skladniki: 500 g makaronu r...
Już wiem co zrobić gdy zost...
Jagodowa bułka
Dla ilu osób...
Bruschetta Składniki: bagie...
SKŁADNIKI: 1 kg serka homog...
Makaron z kurczakiem, mozza...
Zapiekane ziemniaczki z czo...
Składniki (wyszło 9 kotletó...
Ryż smażony z kurczakiem i ...
Makaron z serem po amerykań...
Roladki z kurczaka z fasolk...
Sałatka z paluszkami krabow...
SKŁADNIKI: 1 op. ryżu (ok. ...
Składniki: - 1 szkl. ryżu -...
SKŁADNIKI: 6 średniej wielk...
Podlasie słynie z baby ziem...
Kolejną perełką kuchni Podl...
Placki z serka Danio❤️ sere...
Spaghetti z owocami morza (...
Kalafior zapiekany pod sero...
zaeli

zaeli od whiskymojazono

Dodane 23.06 o 10:44
Obserwuj
Zapiekane ziemniaczki z czosnkiem :3 Składniki: -8 średnich ziemniaków, -około 10 ząbków czosnku, -suszony rozmaryn i tymianek, -sól (może być czosnkowa). Ziemniaki umyć, obrać z łupinek i naciąć w poprzek tak, by ich do końca nie poprzekrajać. Obrać czosnek i pokroić w cienkie plasterki. Między półplasertki ziemniaków delikatnie włożyć plasterki czosnku i masło, wszystkie ziemniaki włożyć do przykrywanej brytfanny, posmarować z wierzchu masłem i oprószyć przyprawą i solą. Resztę nieobranych ząbków czosnku włożyć między ziemniaki w brytfannie. Wstawić przykryte naczynie do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 20 minut, po czym zdjąć pokrywkę i piec jeszcze 20-25 minut. Ziemniaki będą gotowe, kiedy będą równomiernie zarumienione i oczywiście miękkie. Smacznego! :)

Zapiekane ziemniaczki z czosnkiem :3 Składniki: -8

średnich ziemniaków, -około 10 ząbków czosnku, -suszony rozmaryn i tymianek, -sól (może być czosnkowa). Ziemniaki umyć, obrać z łupinek i naciąć w poprzek tak, by ich do końca nie poprzekrajać. Obrać czosnek i pokroić w cienkie plasterki. Między półplasertki ziemniaków delikatnie włożyć plasterki czosnku i masło, wszystkie ziemniaki włożyć do przykrywanej brytfanny, posmarować z wierzchu masłem i oprószyć przyprawą i solą. Resztę nieobranych ząbków czosnku włożyć między ziemniaki w brytfannie. Wstawić przykryte naczynie do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 20 minut, po czym zdjąć pokrywkę i piec jeszcze 20-25 minut. Ziemniaki będą gotowe, kiedy będą równomiernie zarumienione i oczywiście miękkie. Smacznego! :)

Zszywka przypięta także na tablicach:
jedzonko - ziemniaki pyszności jedzenie +201 innych
Zgłoś naruszenie

Lothi

To dość dziwne pytanie, ale czy przy diecie, mogę takie coś zjeść, czy lepiej unikać ziemniaków ?

 |  26.07 o 12:38   Pokaż odpowiedzi

whiskymojazono

Masz rację, trzymałam w piekarniku dłużej niż w przepisie :)

 |  8.07 o 8:52  

N_Mila

dobre może i są ale trzeba wprawy żeby nie wyszły surowe :)

 |  7.07 o 11:11  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: