Więcej zszywek z tablicy

makarony

Zapiekane rurki z mięsem
Makaron z sosem serowo – br...
Przepis na Lasagne – 12 Pom...
Zapiekanka makaronowa z kur...
Zapiekanka makaronowa z kur...
Tagliatelle z kurczakiem, o...
Makaron z brokułami po chińsku
Przepis na Lasagne – 12 Pom...
Muszle nadziewane mięsem mi...
Zapiekanka serowo-makaronowa
Rurki nadziewane mięsem i p...
Spaghetti z boczkiem i serk...
Sos carbonara do spaghetti ...
Spaghetti i pomidory
Spagetti z oliwkami
Makaron z brokułami w sosie...
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z BRO...
Makaron rurki z sosem mięsnym
Makaron warzywny z kurkami ...
Penne zapiekane z cukinią
ZAPIEKANKA JOHNNY MAZETTI  ...
Aromatyczna zapiekanka maka...
Makaron lany z woreczka
Lasagne con spinache by Doka
Lekki makaron z szynką parm...
Cannelloni z mięsem i piecz...
bemysamurai

bemysamurai od MaJe_CzKa222

Dodane 2.09 o 23:26
Obserwuj
ZAPIEKANKA JOHNNY MAZETTI  (4 porcje)  350g makaronu typu kolanka,  500g mielonej wołowiny,  1 cebula,  2 ząbki czosnku,  1 zielona papryka,  150g pieczarek,  4 łyżki zielonych oliwek,  1 puszka krojonych pomidorów,  1 łyżka koncentratu pomidorowego,  1 łyżka sosu sojowego,  1 łyżka octu winnego,  1 łyżeczka brązowego cukru,  1 łyżeczka mieszanki ziół włoskich (oregano, tymianek, bazylia),  200g żółtego sera (najlepiej cheddar),  sól i pieprz,  olej lub oliwa  Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy. Wrzucić mięso i posiekaną cebulę. Smażyć, aż mięso się zetnie. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, oczyszczone i pokrojone pieczarki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć 5 minut, mieszając. Dodać pokrojone oliwki, pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, sos sojowy, ocet winny, brązowy cukier, zioła oraz sól i pieprz do smaku. Gotować jeszcze3-4 minuty.  Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić i wymieszać z mięsno-warzywnym sosem.  Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Przełożyć makaron z sosem, wyrównać powierzchnię i posypać startym serem. Piec 40-45 minut w temperaturze 160 stopni.

ZAPIEKANKA JOHNNY MAZETTI  (4 porcje)  350g makaronu

typu kolanka,  500g mielonej wołowiny,  1 cebula,  2 ząbki czosnku,  1 zielona papryka,  150g pieczarek,  4 łyżki zielonych oliwek,  1 puszka krojonych pomidorów,  1 łyżka koncentratu pomidorowego,  1 łyżka sosu sojowego,  1 łyżka octu winnego,  1 łyżeczka brązowego cukru,  1 łyżeczka mieszanki ziół włoskich (oregano, tymianek, bazylia),  200g żółtego sera (najlepiej cheddar),  sól i pieprz,  olej lub oliwa  Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy. Wrzucić mięso i posiekaną cebulę. Smażyć, aż mięso się zetnie. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, oczyszczone i pokrojone pieczarki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć 5 minut, mieszając. Dodać pokrojone oliwki, pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, sos sojowy, ocet winny, brązowy cukier, zioła oraz sól i pieprz do smaku. Gotować jeszcze3-4 minuty.  Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić i wymieszać z mięsno-warzywnym sosem.  Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Przełożyć makaron z sosem, wyrównać powierzchnię i posypać startym serem. Piec 40-45 minut w temperaturze 160 stopni.

Zszywka przypięta także na tablicach:
makarony Kuchnia Must cook
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: