Więcej zszywek z tablicy

przepisy.

2 jogurty greckie po 400 ml...
już niedługo :)
Sosy sałatkowe. Znalezione ...
Mini serniczki z czekoladą ...
MAXI KING CIASTO SKŁADNIKI:...
szynka plus papryczki
Zapiekanka kebab-gyros Skła...
jebłecznik na serku homogen...

Więcej zszywek ze źródła

kuchniabezvat.pl

Wiejska zapiekanka Czekoladowo-karmelowe marzenie Przepis po kliknięciu w zdj... Składniki
1 laska cienkiej ... Sałatka z selerem naciowym ... Kotleciki z ziemniaków, łos... kolorowe leczo z wiejską ki... Cytrynowe placuszki z serki... kasza jaglana z patelni
kiti01

kiti01 od xJustynax

Dodane 3.12 o 10:24 z

kuchniabezvat.pl

Obserwuj

Zapiekanka kebab-gyros Składniki 2 woreczki ryżu ok.

700 g pierśi z kurczaka 1-2 cebule 2 czerwone papryki pół słoika ogórków konserwowych 300-400 g żółtego sera (podzielonego na 3 części) przyprawa kebab-gyros keczup i majonez (1:1) 2 łyżki oleju Wykonanie Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Keczup i majonez mieszamy w proporcji 1:1 (sosu powinno być całkiem sporo, nie żałujcie składników bo zapiekanka będzie „sucha”). Ryż smarujemy połową przygotowanego sosu na który tarkujemy jedną część żółtego sera. Pierś kroimy w kostkę i marynujemy w przyprawie kebab-gyros (najlepiej zrobić to dzień wcześniej, ale nie jest to konieczne). Zapiekanka kebab-gyros Zapiekanka kebab-gyros Zapiekanka kebab-gyros Zapiekanka kebab-gyros Tak przygotowanego kurczaka smażymy na dwóch łyżkach oleju do miękkości, po czym dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy jeszcze kilka minut. Usmażone mięso wykładamy do naczynia (na warstwę sera) i posypujemy drugą częścią starkowanego sera. Paprykę kroimy w kostkę a ogórki w półtalarki i przekładamy do naczynia polewając pozostałym sosem. Wierzch posypujemy serem. Zapiekamy ok. 30 minut w temperaturze 180 °C (do momentu aż ser się zarumieni).

Polubili: Ockaaa21
Zszywka przypięta także na tablicach:
Pomysły kuchna Kuchnia Kuchnia +252 innych
Zgłoś naruszenie

paatysia

ja także polecam pychaaa! !

 |  12.12 o 14:07  

thefresh

wtedy zwykły ser najlepiej zastąpić mozzarellą a majonez np jogurtem naturalnym, a olej-oliwą z oliwek ;)

1  |  10.12 o 12:32  

dorcia_dorris

a ja średnio polecam. zrobiłam dla mnie jest za tłuste. spowodowane jest to majonezem i serem.

 |  1 29.11 o 16:13  

Gibalska

robiłam , bardzo dobre :) Polecam !

1  |  25.11 o 13:12  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: