Więcej zszywek z tablicy

makarony

Zapiekane rurki z mięsem
Makaron z sosem serowo – br...
Przepis na Lasagne – 12 Pom...
Zapiekanka makaronowa z kur...
Zapiekanka makaronowa z kur...
Tagliatelle z kurczakiem, o...
Makaron z brokułami po chińsku
Przepis na Lasagne – 12 Pom...
Muszle nadziewane mięsem mi...
Zapiekanka serowo-makaronowa
Rurki nadziewane mięsem i p...
Spaghetti z boczkiem i serk...
Sos carbonara do spaghetti ...
Spaghetti i pomidory
Spagetti z oliwkami
Makaron z brokułami w sosie...
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z BRO...
Makaron rurki z sosem mięsnym
Makaron warzywny z kurkami ...
Penne zapiekane z cukinią
ZAPIEKANKA JOHNNY MAZETTI  ...
Aromatyczna zapiekanka maka...
Makaron lany z woreczka
Lasagne con spinache by Doka
Lekki makaron z szynką parm...
Cannelloni z mięsem i piecz...
bemysamurai

bemysamurai od MaJe_CzKa222

Dodane 30.09 o 12:27
Obserwuj
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z BROKUŁAMI, ŁOSOSIEM I MOZZARELLĄ Z sosem serowym i chrupiącą migdałową posypką SKŁADNIKI  4 - 6 PORCJI 300 g filetu łososiasól i pieprz1 łyżeczka soku z cytryny1 łyżeczka oliwy1 kulka (125 g) mozzarelli450 g paczka mrożonych różyczek brokuł100 g makaronu w kształcie świderków (np. cellentani) SOS 125 g serka Philadelphia30 g tartego Parmezanu125 ml mlekasól i pieprz do smaku1/3 łyżeczki startej gałki muszkatołowej POSYPKA MIGDAŁOWA 4 łyżki mielonych migdałów bez skórek4 łyżki tartego Parmezanu PRZYGOTOWANIE Odciąć skórkę z łososia i sprawdzić czy nie ma ości, pokroić w większą kostkę (około 2 cm), włożyć do formy żaroodpornej o wymiarach około 20 x 30 cm, doprawić solą, pieprzem, dodać sok z cytryny i oliwę, wymieszać.Makaron ugotować w osolonej wodzie, skracając czas gotowania o około 1 - 2 minuty (uwaga: nie dodajemy więcej makaronu, bo wchłonie cały sos i zapiekanka wyjdzie za sucha). Makaron wyłowić łyżką cedzakową i wyłożyć na talerz.Wodę po makaronie ponownie zagotować, wrzucić zamrożone brokuły i na większym ogniu zagotować. Gotować przez 7 minut, odcedzić na sitku i przelać chłodną wodą.Piekarnik nagrzać do 190 stopni (góra i dół bez termoobiegu). Wstawić naczynie z łososiem i piec przez 10 minut, rybę wyjąć z piekarnika, ale piekarnika nie wyłączać.Do małego garnka włożyć Philadelphię, dodać parmezan i mieszając roztopić na małym ogniu, wlać mleko i wymieszać na gładki sos, chwilę podgrzać na małym ogniu, doprawić solą, pieprzem i gałką. Odstawić z ognia.Ugotowany makaron wymieszać z sosem serowym oraz pokrojoną na kosteczki mozzarellą, dodać do naczynia z łososiem razem z brokułami i wszystko delikatnie przemieszać i rozłożyć równomiernie w formie.Wymieszać mielone migdały i Parmezan, posolić, posypać po zapiekance i wstawić do piekarnika na 15 minut (190 stopni C).

ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z BROKUŁAMI, ŁOSOSIEM I MOZZARELLĄ

Z sosem serowym i chrupiącą migdałową posypką SKŁADNIKI  4 - 6 PORCJI 300 g filetu łososiasól i pieprz1 łyżeczka soku z cytryny1 łyżeczka oliwy1 kulka (125 g) mozzarelli450 g paczka mrożonych różyczek brokuł100 g makaronu w kształcie świderków (np. cellentani) SOS 125 g serka Philadelphia30 g tartego Parmezanu125 ml mlekasól i pieprz do smaku1/3 łyżeczki startej gałki muszkatołowej POSYPKA MIGDAŁOWA 4 łyżki mielonych migdałów bez skórek4 łyżki tartego Parmezanu PRZYGOTOWANIE Odciąć skórkę z łososia i sprawdzić czy nie ma ości, pokroić w większą kostkę (około 2 cm), włożyć do formy żaroodpornej o wymiarach około 20 x 30 cm, doprawić solą, pieprzem, dodać sok z cytryny i oliwę, wymieszać.Makaron ugotować w osolonej wodzie, skracając czas gotowania o około 1 - 2 minuty (uwaga: nie dodajemy więcej makaronu, bo wchłonie cały sos i zapiekanka wyjdzie za sucha). Makaron wyłowić łyżką cedzakową i wyłożyć na talerz.Wodę po makaronie ponownie zagotować, wrzucić zamrożone brokuły i na większym ogniu zagotować. Gotować przez 7 minut, odcedzić na sitku i przelać chłodną wodą.Piekarnik nagrzać do 190 stopni (góra i dół bez termoobiegu). Wstawić naczynie z łososiem i piec przez 10 minut, rybę wyjąć z piekarnika, ale piekarnika nie wyłączać.Do małego garnka włożyć Philadelphię, dodać parmezan i mieszając roztopić na małym ogniu, wlać mleko i wymieszać na gładki sos, chwilę podgrzać na małym ogniu, doprawić solą, pieprzem i gałką. Odstawić z ognia.Ugotowany makaron wymieszać z sosem serowym oraz pokrojoną na kosteczki mozzarellą, dodać do naczynia z łososiem razem z brokułami i wszystko delikatnie przemieszać i rozłożyć równomiernie w formie.Wymieszać mielone migdały i Parmezan, posolić, posypać po zapiekance i wstawić do piekarnika na 15 minut (190 stopni C).

Zszywka przypięta także na tablicach:
Ulubione Pomysły Kuchnia ♧ ♧ ♧ +23 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: