Praca - pasja czy obowiązek? Analiza na podstawie "Nad Niemnem" i "Lalki"


Więcej zszywek z tablicy

Jedzonko !

Baileys - irlandzki likier ...
placki ziemniaczane z cukin...
Pizza bez drożdzy 2 Składni...
Rolada serowo-drobiowa NADZ...
moje pierwsze ciasto z brzo...
śniadanie - dwie kromki chl...
Placki jogurtowe z bananami...
Kochane, mam ochotę zrobić ...
Składniki 5 kromek chleba (...
Grillowana cukinia z czosnk...
ZAPIEKANKA Z CUKINIĄ I MIĘS...
drożdżowe babeczki z mięsem...
Składniki: - 4 łyżki cukru ...
Zapiekanka ryzowa z boczkie...
Paszteciki z pieczarkami
Zapiekane brokuły
bułeczki z pieczarkami i se...
LAZANIA W WERSJI MNIEJ KALO...
Zdrowe, dietetyczne placusz...
Pizzowe paluchy!!! Idealna ...
Ciasto francuskie z kurczak...
Makaron z sosem serowo – br...
Bagietka imprezowa... Super...
DIETETYCZNE MINI-PIZZE Z GR...
Sałatka z kurczakiem curry ...
rolsy
eeemsiii

eeemsiii od Aluna414

Dodane 8.08 o 0:42
Obserwuj
Zapiekanka ryzowa z boczkiem Składniki 1 szkl. ugotowanego ryżu 1 mały por (półtalarki) 3 pomidory ( obrane i pokrojone w drobną kostke) 1/2 kg mięsa mielonego z drobiu kilka plastrów boczku oliwa z oliwek 2 łyzki sól, pieprz , majeranek, curry (przyprawa)- do smaku cebula smażona 2-3 łyżki 1-2 os.	 > 60 min	 średnie	 przystępne Przygotowanie 1. Wszystkie składniki ( za wyjątkiem boczku) dokładnie wymieszać i przełożyć do naczynia kamionkowego do zapiekania wysmarowanego oliwą- dokładnie ugnieść całość w naczyniu. Przykryć boczkiem 2. Piec 30 min pod przykryciem w temp.180 st, potem okryć i podnieść temp. do 200st - piec do zrumienienia boczku.

Zapiekanka ryzowa z boczkiem Składniki 1 szkl.

ugotowanego ryżu 1 mały por (półtalarki) 3 pomidory ( obrane i pokrojone w drobną kostke) 1/2 kg mięsa mielonego z drobiu kilka plastrów boczku oliwa z oliwek 2 łyzki sól, pieprz , majeranek, curry (przyprawa)- do smaku cebula smażona 2-3 łyżki 1-2 os. > 60 min średnie przystępne Przygotowanie 1. Wszystkie składniki ( za wyjątkiem boczku) dokładnie wymieszać i przełożyć do naczynia kamionkowego do zapiekania wysmarowanego oliwą- dokładnie ugnieść całość w naczyniu. Przykryć boczkiem 2. Piec 30 min pod przykryciem w temp.180 st, potem okryć i podnieść temp. do 200st - piec do zrumienienia boczku.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: