Więcej zszywek z tablicy

JEDZENIE omnomnom

Deser z chia, owocami i gal...
Domowa galaretka z herbaty ...
ZAPIEKANKA WARZYWNA (DODATE...
FIT PIZZA (z kalafiora) Skł...
Ciasto Cappuccino bez piecz...
JOGURTOWY SERNIK NA ZIMNO
Kotlety z włoskiej kapusty ...
Lekki sernik jogurtowy z ow...
Zdrowa pizza z mąki orkiszo...
Ciasto z kaszy manny z owoc...
Kokosowe ptasie "mlecz...
Tarta z mascarpone z malina...
Zapiekanka z kaszy jaglanej...
Kotlety brokułowe z jajkami
Sernik straciatella bez pie...
Jogurtowiec zebra z truskaw...
Deser z chia, owocami i gal...
Szpinakowe placuszki z twar...
_Kat_

_Kat_ od bettypasja

Dodane 13.06 o 22:01
Obserwuj
ZAPIEKANKA WARZYWNA (DODATEK DO CZYSTYCH ZUP) Taka zapiekanka to rewelacyjny dodatek do zupy, zwłaszcza czystej, jak np. czerwony barszcz. Jest bardzo sycąca:) Składniki na okrągłą formę, średnica 22 cm: 4 spore ziemniaki 3-4 marchewki połowa średniej wielkości selera 1 duża cebula 2 łodygi selera naciowego + trochę zielonych liści 1 jajko 4 łyżki mąki z ciecierzycy (można użyć pszennej) 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz do smaku Dodatkowo: olej na natłuszczenia formy bułka tarta do oprószenia formy Przygotowanie: Umyte warzywa obieram, a potem ścieram na grubej tarce. Dodaję jajko, przyprawy do smaku i mąkę, po czym bardzo dokładnie wszystko mieszam. Masę przekładam do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy, wyrównuję. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. (góra-dół, bez termoobiegu, środkowy poziom piekarnika) na ok. godzinę. Zapiekanka powinna się lekko ze złocić z góry. Podaję z czystymi zupami, pokrojoną w trójkąty.

ZAPIEKANKA WARZYWNA (DODATEK DO CZYSTYCH ZUP) Taka

zapiekanka to rewelacyjny dodatek do zupy, zwłaszcza czystej, jak np. czerwony barszcz. Jest bardzo sycąca:) Składniki na okrągłą formę, średnica 22 cm: 4 spore ziemniaki 3-4 marchewki połowa średniej wielkości selera 1 duża cebula 2 łodygi selera naciowego + trochę zielonych liści 1 jajko 4 łyżki mąki z ciecierzycy (można użyć pszennej) 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz do smaku Dodatkowo: olej na natłuszczenia formy bułka tarta do oprószenia formy Przygotowanie: Umyte warzywa obieram, a potem ścieram na grubej tarce. Dodaję jajko, przyprawy do smaku i mąkę, po czym bardzo dokładnie wszystko mieszam. Masę przekładam do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy, wyrównuję. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. (góra-dół, bez termoobiegu, środkowy poziom piekarnika) na ok. godzinę. Zapiekanka powinna się lekko ze złocić z góry. Podaję z czystymi zupami, pokrojoną w trójkąty.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY