Motyw Boga w literaturze różnych epok.


Więcej zszywek z tablicy

Jedzonko :)

Chlebek pizza
Ekspresowe bułki Składniki ...
ZAPIEKANKA WIEJSKA♥♥♥ Pomys...
SKŁADNIKI CIASTO KRUCHE 350...
Prosty sernik na zimno z bi...
Ekspresowa rolada Składniki...
sałatka hit imprezy . Skład...
taka mała pomoc kuchenna
Gorfy a'la Pizza - prz...
Ciasto "malibu" z...
Przepis na naleśniki
CALZONE :)
BIAŁY LION ;*
przepis po kl...
Obłędne ciasto z bananami, ...
Penne z kurczakiem w pikant...
Składniki: 500 g piersi z k...
przelicznik kuchenny
Sałatka z pierożkami tortel...
Ciasto Princessa z karmelem...
ciasto kawowo -  biszkoptowe
Sernik na zimno tiramisu


...
Krakersik

Składniki:

2 op...
mega łatwe i ze składników ...
zapiekanka ryżowa z kurczakiem
MEGA PYSZNY obiad JEDNOGARN...
UZALEŻNIAJĄCO PYSZNE BABECZ...
mimi370

mimi370 od adusia3009

Dodane 1.08 o 21:35
Obserwuj
ZAPIEKANKA WIEJSKA♥♥♥ Pomysł na PYSZNY obiadek.... Porcja na 4 osoby. SKŁADNIKI: Farsz: 1 brokuł, 10 średnich ziemniaków, 400 g podwędzanej kiełbasy, 1 por, Beszamel: 2 łyżki masła, 2 łyżki mąki, 400 ml mleka, 2 ząbki czosnku, przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa. Ponadto: 250 g sera żółtego, przyprawy: oregano, majeranek, zioła prowansalskie, masło do posmarowania naczynia żaroodpornego, WYKONANIE: Farsz: Ziemniaki obrać, pokroić w talarki. Brokuł umyć i obrać w różyczki. Umyte ziemniaki umieścić w garnku z osoloną wodą, gotować około 5 minut (żeby lekko zmiękły, ale się nie rozpadały). Brokuła ugotować na parze (ewentualnie w wodzie) przez około 3 minuty. Kiełbasę pokroić w plastry. Por umyć i pokroić białą część w talarki. Beszamel: W garnuszku rozpuścić masło, dodać mąkę, dobrze wymieszać żeby nie było grudek. Mieszając łyżką wlać mleko, doprawić solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszać podgrzewając do momentu, aż beszamel będzie bardzo gorący. Na tarce zetrzeć ser i dodać do gorącego beszamelu (zostawić część na posypanie góry zapiekanki), wymieszać. Piekarnik nagrzać do temperatury 200°C. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Układać następujące warstwy: Ziemniaki, kiełbasa, brokuły, sos beszamelowy, przyprawy. Ziemniaki, kiełbasa, całość pozostałego brokuła, sos beszamelowy, przyprawy. Ziemniaki, kiełbasa, por, sos beszamelowy, przyprawy. Ziemniaki (nie za gęsto), sos beszamelowy, ser, przyprawy (najwięcej oregano). Na naczynie nałożyć pokrywę i zapiekać w nagrzanym piekarniku przez 40 minut. W moim zestawie przypraw miałam oregano, majeranek i zioła prowansalskie. Na każdą warstwę sypałam ich bardzo mało, najwięcej na samą górę.

ZAPIEKANKA WIEJSKA♥♥♥ Pomysł na PYSZNY obiadek...

. Porcja na 4 osoby. SKŁADNIKI: Farsz: 1 brokuł, 10 średnich ziemniaków, 400 g podwędzanej kiełbasy, 1 por, Beszamel: 2 łyżki masła, 2 łyżki mąki, 400 ml mleka, 2 ząbki czosnku, przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa. Ponadto: 250 g sera żółtego, przyprawy: oregano, majeranek, zioła prowansalskie, masło do posmarowania naczynia żaroodpornego, WYKONANIE: Farsz: Ziemniaki obrać, pokroić w talarki. Brokuł umyć i obrać w różyczki. Umyte ziemniaki umieścić w garnku z osoloną wodą, gotować około 5 minut (żeby lekko zmiękły, ale się nie rozpadały). Brokuła ugotować na parze (ewentualnie w wodzie) przez około 3 minuty. Kiełbasę pokroić w plastry. Por umyć i pokroić białą część w talarki. Beszamel: W garnuszku rozpuścić masło, dodać mąkę, dobrze wymieszać żeby nie było grudek. Mieszając łyżką wlać mleko, doprawić solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszać podgrzewając do momentu, aż beszamel będzie bardzo gorący. Na tarce zetrzeć ser i dodać do gorącego beszamelu (zostawić część na posypanie góry zapiekanki), wymieszać. Piekarnik nagrzać do temperatury 200°C. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Układać następujące warstwy: Ziemniaki, kiełbasa, brokuły, sos beszamelowy, przyprawy. Ziemniaki, kiełbasa, całość pozostałego brokuła, sos beszamelowy, przyprawy. Ziemniaki, kiełbasa, por, sos beszamelowy, przyprawy. Ziemniaki (nie za gęsto), sos beszamelowy, ser, przyprawy (najwięcej oregano). Na naczynie nałożyć pokrywę i zapiekać w nagrzanym piekarniku przez 40 minut. W moim zestawie przypraw miałam oregano, majeranek i zioła prowansalskie. Na każdą warstwę sypałam ich bardzo mało, najwięcej na samą górę.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: