Więcej zszywek z tablicy

diety

chińska surówka
ZAPIEKANKA Z BATATÓW I MIEL...
Placuszki z kaszy manny z c...
Zupa meksykańska z kurczaki...
Warzywne curry ze słodkimi ...
Racuchy na kefirze
"Szakszuka" bez p...
Gofry czekoladowo-cynamonow...
Jagodzianki z suchej patelni.
Ciastka owsiane bez mąki, s...
Naleśniki z serka wiejskieg...
Proste, dietetyczne curry
Pomysł na zdrowy deser! Trz...
Placuszki bananowo-kakaowe ...
tarta czekoladowa z malinami
Kurczak w cieście kokosowym
Kurczak w jogurtowej marynacie
Batonik SNICKERS w wersji FIT
Omlet w 3 minuty z zabójczy...
aksamitny krem z kalafiora ...
Orkiszowe bułeczki z czekol...
Pizza z patelni bez cukru 2...
Curry z dynią
Dip serowy do Nachos<3 p...
Przepis na kurczaka w sosie...
kurczak z duszona papryka i...
Namifia

Namifia od MaJe_CzKa222

Dodane 6.03 o 7:26
Obserwuj
ZAPIEKANKA Z BATATÓW I MIELONEGO MIĘSA Składniki : 1 kg batatów500 g mielonego mięsa z indyka50 g startego parmezanu lub innego twardego sera2 marchewki2 małe cukinie1 cebulapuszka ciecierzycypuszka krojonych pomidorówmały pęczek kolendrysok z cytrynyłyżeczka: cynamonu, ostrej i słodkiej mielonej papryki, słodkiej wędzonej papryki, mielonego kminku,sol/pieprzolej do smażenia  Sposób przygotowania (3-4 osoby) Piekarnik nagrzewamy do 190 st. C (bez termoobiegu). Bataty obieramy ze skórki i kroimy na cienkie plasterki (np. na mandolinie). Plasterki batatów wkładamy na 2 minuty do osolonej wrzącej wody. Delikatnie odcedzamy. Odstawiamy. Cebulę, marchewki i cukinię kroimy w małą kostkę. Do garnka wlewamy olej, dodajemy wszystkie przyprawy i obsmażamy mięso. Mięso przekładamy do miseczki i do tego samego garnka wrzucamy warzywa. Obsmażamy 3-5 minut. Ponownie wkładamy mięso, dodajemy ciecierzycę i pomidory z puszki. Zdejmujemy z ognia. Dodajemy posiekaną kolendrę i doprawiamy do smaku, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Na spodzie natłuszczonej formy ceramicznej układamy plasterki batatów, przekładamy mięso, wyrównujemy i na wierzchu układamy pozostałe plasterki batatów. Wkładamy do piekarnika na 20 minut. Następnie wysuwamy formę, posypujemy serem i wstawiamy jeszcze na 10 minut.

ZAPIEKANKA Z BATATÓW I MIELONEGO MIĘSA Składniki

: 1 kg batatów500 g mielonego mięsa z indyka50 g startego parmezanu lub innego twardego sera2 marchewki2 małe cukinie1 cebulapuszka ciecierzycypuszka krojonych pomidorówmały pęczek kolendrysok z cytrynyłyżeczka: cynamonu, ostrej i słodkiej mielonej papryki, słodkiej wędzonej papryki, mielonego kminku,sol/pieprzolej do smażenia  Sposób przygotowania (3-4 osoby) Piekarnik nagrzewamy do 190 st. C (bez termoobiegu). Bataty obieramy ze skórki i kroimy na cienkie plasterki (np. na mandolinie). Plasterki batatów wkładamy na 2 minuty do osolonej wrzącej wody. Delikatnie odcedzamy. Odstawiamy. Cebulę, marchewki i cukinię kroimy w małą kostkę. Do garnka wlewamy olej, dodajemy wszystkie przyprawy i obsmażamy mięso. Mięso przekładamy do miseczki i do tego samego garnka wrzucamy warzywa. Obsmażamy 3-5 minut. Ponownie wkładamy mięso, dodajemy ciecierzycę i pomidory z puszki. Zdejmujemy z ognia. Dodajemy posiekaną kolendrę i doprawiamy do smaku, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Na spodzie natłuszczonej formy ceramicznej układamy plasterki batatów, przekładamy mięso, wyrównujemy i na wierzchu układamy pozostałe plasterki batatów. Wkładamy do piekarnika na 20 minut. Następnie wysuwamy formę, posypujemy serem i wstawiamy jeszcze na 10 minut.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY