Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

Brokułowa sałatka w sosie c...
PIECZARKI FASZEROWANE SZPIN...
Składniki na dużą blaszkę:
...
ogórek + szynka= przystawka...
Klopsiki hiszpańskie na pot...
Pierogi z pieca z kurczakie...
imprezowa przekąska
Sernik Pina Colada

Składni...
PIKANTNE BURGERY ZIEMNIACZA...
Przepis na naleśniki
Sałatka z kalafiorem, rzodk...
BANOFEE PIE CZEKOLADOWE - b...
SZYBKIE SAŁATKI NA LATO – D...
Łazanki z cukinią i pieczar...
KOLOROWE ROLADKI Z WARZYWAM...
Zapiekane naleśniki z szynk...
Sałatka czosnkowa z pieczar...
Kurczak zapiekany ze szpina...
Zapiekanka makaronowa z szy...
Kolorowa sałatka z tuńczykiem
Mini kanapeczki ze szpinaki...
TARTA POMIDOROWO-SEROWA cia...
Pomidor, ogórek kiszony. Py...
Bułeczki z szynką, szpinaki...
Kruche ciasto na tartę (wyt...
Smażone BEZ TŁUSZCZU! Zdrow...
Obserwuj profil
MaJe_CzKa222

MaJe_CzKa222 od paulinekkrol_21

Dodane 9.07 o 21:46
Przypięte po raz pierwszy przez adusia3009
 6761
Zapiekanka z kurczakiem i warzywami Składniki: 2 duże piersi z kurczaka 800 g ziemniaków 500 g brokułów 5 średniej wielkości marchewki 150 g sera topionego w plasterkach ze szczypiorkiem 250 ml mleka 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej bulion do gotowania marchewki i brokuła sól, pieprz, gałka muszkatołowa, przyprawa kebab-gyros olej do smażenia Piersi z kurczaka kroimy na małe kawałki, posypujemy przyprawą kebab-gyros i smażymy. Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach. Po ugotowaniu obieramy i kroimy w plasterki 2-3 mm. Marchewkę obieramy i kroimy w skośne plasterki, a brokuł dzielimy na małe różyczki. Do gotującego się bulionu wkładamy marchewkę i gotujemy około 5 minut, następnie dodajemy brokuł i gotujemy jeszcze 4 minuty. Warzywa odsączamy na sicie. Na patelni rozpuszczamy masło, wsypujemy mąkę i robimy zasmażkę. Cały czas mieszając wlewamy cienkim strumykiem mleko i około 1/2 szklanki bulionu, w którym gotowały się warzywa. Sos nie powinien być za gęsty, w razie czego można jeszcze dolać bulionu. Do sosu dodajemy 1/2 paczki drobno pokrojonego sera. Chwilę jeszcze mieszamy do częściowego rozpuszczenia sera. Doprawiamy solą, pieprzem i gałka muszkatołową. Naczynie żaroodporne natłuszczamy i układamy mięso, ziemniaki, warzywa, sos i na koniec pokrojony ser. Zapiekamy 25 minut w 200*C. * Zamiast sera topionego możemy wykorzystać ser pleśniowy.

Zapiekanka z kurczakiem i warzywami Składniki: 2 duże

piersi z kurczaka 800 g ziemniaków 500 g brokułów 5 średniej wielkości marchewki 150 g sera topionego w plasterkach ze szczypiorkiem 250 ml mleka 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej bulion do gotowania marchewki i brokuła sól, pieprz, gałka muszkatołowa, przyprawa kebab-gyros olej do smażenia Piersi z kurczaka kroimy na małe kawałki, posypujemy przyprawą kebab-gyros i smażymy. Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach. Po ugotowaniu obieramy i kroimy w plasterki 2-3 mm. Marchewkę obieramy i kroimy w skośne plasterki, a brokuł dzielimy na małe różyczki. Do gotującego się bulionu wkładamy marchewkę i gotujemy około 5 minut, następnie dodajemy brokuł i gotujemy jeszcze 4 minuty. Warzywa odsączamy na sicie. Na patelni rozpuszczamy masło, wsypujemy mąkę i robimy zasmażkę. Cały czas mieszając wlewamy cienkim strumykiem mleko i około 1/2 szklanki bulionu, w którym gotowały się warzywa. Sos nie powinien być za gęsty, w razie czego można jeszcze dolać bulionu. Do sosu dodajemy 1/2 paczki drobno pokrojonego sera. Chwilę jeszcze mieszamy do częściowego rozpuszczenia sera. Doprawiamy solą, pieprzem i gałka muszkatołową. Naczynie żaroodporne natłuszczamy i układamy mięso, ziemniaki, warzywa, sos i na koniec pokrojony ser. Zapiekamy 25 minut w 200*C. * Zamiast sera topionego możemy wykorzystać ser pleśniowy.

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY