Więcej zszywek z tablicy

jedzenie

Chyba najlepszy letni deser...
Niebiańskie Ciasto Czekolad...
SKŁADNIKI ⅓ mniejszego, wyp...
Sernik na zimno na jogurtac...
ciasto bananowe
Najlepszy Placek po Węgiers...
Magnifique Matt ♥♥♥
Zapiekanka to takie magiczn...
Lazania dla leniwych czyli ...
Zapiekanka makaronowa z mar...
Zapiekanka makaronowa ze sz...
Zapiekanka makaronowa z boc...
Frittata z kolorowymi warzy...
Pyszna szybka zapiekanka z ...
Zapiekanka z kaszy jaglanej...
ZAPIEKANY KALAFIOR Z PIECZA...
Penne zapiekane z cukinią
Pizza chłopska z patelni (p...
Calzone
BRUSCHETTA
Najlepszy makaron z mięsem ...
Ogórki małosolne
Koktajl z mięty i arbuza or...
Kurczak z makaronem w sosie...
zapiekanka
Muszle nadziewane kurczakie...
wiolka1156

wiolka1156 od AniaZmora

Dodane 26.06 o 20:56
Obserwuj
ZAPIEKANY KALAFIOR Z PIECZARKAMI I TYMIANKIEM przepis ze strony : cookmagazine Składniki: 1 średni kalafior 300 g pieczarek 450 ml mleka 50 g startego parmezanu 50 g masła 2 łyżki mąki gałka muszkatołowa kilka gałązek świeżego tymianku oliwa z oliwek sól, pieprz Przygotowanie: Pieczarki kroimy na ćwiartki i podsmażamy na odrobinie oliwy z oliwek, przyprawiając solą i pieprzem. Kalafiora dzielimy na różyczki i obgotowujemy w mocno osolonej wodzie (powinien pozostać twardawy). Przygotowujemy sos beszamelowy: w małym garnku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i przez chwilę przy użyciu trzepaczki dokładnie mieszamy z masłem, nie zdejmując z ognia. Zdejmujemy garnek z ognia i bardzo wolno wlewamy mleko, cały czas mieszając trzepaczką – nie mogą się utworzyć grudki. Stawiamy garnek z sosem ponownie na ogniu i gotujemy na bardzo wolnym ogniu, aż zgęstnieje. Doprawiamy sos do smaku – solą, pieprzem, gałką muszkatołową i listkami świeżego tymianku. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwek, układamy kalafiora na przemian z pieczarkami, polewamy beszamelem, posypujemy parmezanem i listkami tymianku. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 stopni i pieczemy około 30 minut, aż zapiekanka się zarumieni.

ZAPIEKANY KALAFIOR Z PIECZARKAMI I TYMIANKIEM przepis

ze strony : cookmagazine Składniki: 1 średni kalafior 300 g pieczarek 450 ml mleka 50 g startego parmezanu 50 g masła 2 łyżki mąki gałka muszkatołowa kilka gałązek świeżego tymianku oliwa z oliwek sól, pieprz Przygotowanie: Pieczarki kroimy na ćwiartki i podsmażamy na odrobinie oliwy z oliwek, przyprawiając solą i pieprzem. Kalafiora dzielimy na różyczki i obgotowujemy w mocno osolonej wodzie (powinien pozostać twardawy). Przygotowujemy sos beszamelowy: w małym garnku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i przez chwilę przy użyciu trzepaczki dokładnie mieszamy z masłem, nie zdejmując z ognia. Zdejmujemy garnek z ognia i bardzo wolno wlewamy mleko, cały czas mieszając trzepaczką – nie mogą się utworzyć grudki. Stawiamy garnek z sosem ponownie na ogniu i gotujemy na bardzo wolnym ogniu, aż zgęstnieje. Doprawiamy sos do smaku – solą, pieprzem, gałką muszkatołową i listkami świeżego tymianku. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwek, układamy kalafiora na przemian z pieczarkami, polewamy beszamelem, posypujemy parmezanem i listkami tymianku. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 stopni i pieczemy około 30 minut, aż zapiekanka się zarumieni.

Zszywka przypięta także na tablicach:
gotowanie Pomysły chudne Przepisy +139 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: