Więcej zszywek z tablicy

Omnonom *.*

Zdrowe kotlety z kaszy jagl...
Sałatka meksykańska. Link z...
Kremowy makaron z kurczakie...
Makaron z kurczakiem i brok...
Sałatka z kurczakiem, kukur...
Schabowe z piekarnika - pie...
pęczak z pieczarkami
dzisiejsza wariacja makaron...
Zapiekanka mięso-makaronowa...
Sałatka makaronowa z brokułem
Dukanowa sałatka z kurczakiem
Jaglanka ze storny kwestias...
Sałatka makaronowa z szynką...
Brokułowa sałatka w sosie c...
Sałatka coleslaw Składniki:...
Czekoladowo-piernikowe muff...
Cytrynowe ciasto jogurtowe ...
przyprawy
FIT PIZZA (z kalafiora)
Puszysty sernik z wiaderka ...
•••
Vega a''la Carbon...
Brokułowa sałatka w sosie c...
Śniadaniowa pasta z jajek i...
Muffinki czekoladowe z bananem
Wypasiony omlet "Po zj...
Itami

Itami od MaJe_CzKa222

Dodane 26.03 o 21:27
Obserwuj
Zdrowe kotlety z kaszy jaglanej Składniki (na ok. 8-10 sztuk): 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 1 łyżeczka soli odrobina pieprzu 1 jajko 1 łyżka mąki kukurydzianej 1 łyżka otrąb owsianych ulubione zioła (ja użyłam natki pietruszki) pół czerwonej papryki 1/4 czerwonej cebuli pół ząbka czosnku olej rzepakowy Składniki - jogurtowy sos: 1 małe opakowanie jogurtu naturalnego odrobina soli odrobina soku z cytryny odrobina startego czosnku (do smaku) Przygotowanie: Cebulę i czosnek drobno posiekać i zeszklić na patelni na łyżce oleju rzepakowego (nie rumienić, jedynie podsmażać do momentu aż cebula i czosnek zmiękną). Do ugotowanej wcześniej kaszy jaglanej dodać podsmażoną cebulę z czosnkiem, sól, pieprz, jajko, mąkę, otręby, posiekaną natkę pietruszki i pokrojoną w drobną kosteczkę czerwoną paprykę. Ewentualnie dodatkowo doprawić według własnego uznania.  Dokładnie wymieszać wszystkie składniki.  Z kaszy ulepić 8-10 kulek (wielkości mandarynki) i lekko spłaszczyć oraz wyrównać brzegi, formując ładne, okrągłe kotlety. Smażyć na patelni na oleju rzepakowym do momentu, aż kotlety będą chrupiące i złociste na zewnątrz. Aby przygotować sos należy wymieszać jogurt z solą, odrobiną startego czosnku i soku z cytryny.

Zdrowe kotlety z kaszy jaglanej Składniki (na ok.

8-10 sztuk): 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 1 łyżeczka soli odrobina pieprzu 1 jajko 1 łyżka mąki kukurydzianej 1 łyżka otrąb owsianych ulubione zioła (ja użyłam natki pietruszki) pół czerwonej papryki 1/4 czerwonej cebuli pół ząbka czosnku olej rzepakowy Składniki - jogurtowy sos: 1 małe opakowanie jogurtu naturalnego odrobina soli odrobina soku z cytryny odrobina startego czosnku (do smaku) Przygotowanie: Cebulę i czosnek drobno posiekać i zeszklić na patelni na łyżce oleju rzepakowego (nie rumienić, jedynie podsmażać do momentu aż cebula i czosnek zmiękną). Do ugotowanej wcześniej kaszy jaglanej dodać podsmażoną cebulę z czosnkiem, sól, pieprz, jajko, mąkę, otręby, posiekaną natkę pietruszki i pokrojoną w drobną kosteczkę czerwoną paprykę. Ewentualnie dodatkowo doprawić według własnego uznania.  Dokładnie wymieszać wszystkie składniki.  Z kaszy ulepić 8-10 kulek (wielkości mandarynki) i lekko spłaszczyć oraz wyrównać brzegi, formując ładne, okrągłe kotlety. Smażyć na patelni na oleju rzepakowym do momentu, aż kotlety będą chrupiące i złociste na zewnątrz. Aby przygotować sos należy wymieszać jogurt z solą, odrobiną startego czosnku i soku z cytryny.

Zgłoś naruszenie

Diana95

A jeszcze się zastanawiam czy można bez otrębów? Nie lubię i w domu nie posiadam, hmm, ciekawe czy wyjdzie..

26.03 o 11:34    | 

Diana95

Może jutro zrobię! :)

26.03 o 11:33    | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY