Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek ze źródła

www.mniammniam.com

Karkówka długo pieczona w s... Jesienny garnek "węgie... Kurki kiszone w solance Steki z kalafiora z jajkiem... Grzyby marynowane w occie

... Pieczony kalafior pod pomid... Pieczony kalafior pod pomid... Sałatka z tuńczykiem i awokado Kurczak faszerowany białą k...
Obserwuj profil
elew1

elew1

Dodane 20.09 o 23:40 z

www.mniammniam.com

 344

żeberka pieczone w ketchupowo-miodowym sosie

ok. 1,5 kg żeberek (najlepsze są żeberka-paski), pokrojonych na porcje
2 - 3 cebule
3 łyżki miodu (używam gryczanego)
900 g dobrego ketchupu (używam pikantnego ale można wziąć pół na pół z łagodnym)
sól, pieprz
kilka łyżek oleju lub smalec do smażenia Rozgrzać na patelni tłuszcz i podsmażyć na nim kawałki żeberek, aby były dobrze przypieczone. W trakcie smażenia posolić żeberka. Zrumienione już dobrze, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na pozostały na patelni tłuszcz wrzucić cebulę pokrojoną w piórka lub krążki i smażyć do zeszklenia tylko. Cebulę ułożyć na żeberkach. Ketchup wymieszać z miodem i ewentualnie z jakimiś ulubionymi przyprawami (ja już nie daję nic poza pieprzem) i powstałym sosem zalać żeberka. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (160 w termoobiegu) i piec ok. 1,5 godziny. Pod koniec pieczenia można zdjąć przykrywkę z naczynia

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Wiktoria_Zazula
kasiasta222
maja130111
blondynka2011
alexzandra1994
Zszywka przypięta na tablicach:

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY