Więcej zszywek z tablicy

słodkości

Babka Wielkanocna – TOP 15 ...
Tort leśny mech z kremem po...
Babka Zebra
Przepisy na faworki - trady...
Chruściki budyniowe – puszy...
Prosty Tort Makowy „Śnieżne...
Pierniko - sernik.
15 Przepisów na Pyszne Cias...
Dzisiaj premiera naszego eb...
Zemsta teściowej

Składniki...
Ciasteczka kulurakia (Grecja)
Jagodzianki
Piernik marchewkowy
Składniki (na tartę w formi...
:D !
Domowe pączki na tłusty czw...
Ciasto ORZECHOWIEC!
Składni...
Sernik jak puch
Muszę kiedyś zrobić :D
Proste ciasto jogurtowe z t...
Tartaletki z kremem śmietan...
Ciasto rafaello bez pieczen...
Chyba najlepszy letni deser...
PUSZYSTY FIT SERNIK JOGURTOWY
Fit kremoówka:
Wieniec drożdżowy z makiem

Więcej zszywek ze źródła

martexsweetdreams.blox.pl

Szarlotka z serkiem mascarpone Ciasto słonecznik z brzoskw... Truskawkowy 3 BIT Składniki na ciasto ( 6 szt... Składniki:

- 200 g masła

... Składniki na spód:

- 3/4 s... Składniki na biszkopt: - 6 ... Składniki na ciasto:

- 1,5... Składniki na ciasto białe:
...

Zemsta teściowej


Składniki na ciasto:

- 600 g mąki

- 360 g masła lub margaryny

- 2 łyżeczki proszku do pieczenia

- 125 g cukru pudru

- 6 żółtek

Masło rozpuścić, mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i zalać letnim tłuszczem. Żółtka utrzeć z cukrem i dodać do mąki. Zagnieść ciasto, podzielić na 2 równe części, schłodzić.

Jedną część ciasta rozwałkować ( lub zetrzeć na tarce ) i wyłożyć do blaszki ( 25x35 cm ), wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 200 st. C około 20 minut. Wystudzić.



Składniki na bezę:

- 6 białek

- szczypta soli

- 1 szklanka cukru pudru

- 2 garście płatków migdałowych

Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier puder.

Drugą część ciasta umieścić w takiej samej blaszce jak pierwszą, rozłożyć na niej pianę z białek i posypać płatkami migdałów. Piec w 160 st. C przez około 35 - 40 minut. Aby beza zbytnio się nie przypiekła można pod koniec pieczenia przykryć ciasto folią aluminiową. Ciasto wystudzić.



Składniki na warstwę wiśniową:

- około 650 - 700 g wydrylowanych wiśni

- 2 galaretki wiśniowe

- 2 szklanki wrzątku

- 1 szklanka soku wiśniowego

Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzątku, następnie wlać sok wiśniowy i odstawić w chłodne miejsce, aż galaretka wystygnie i zacznie tężeć.

Blat ciasta bez bezy umieścić w blaszce i ułożyć na nim równomiernie wiśnie, zalać tężejącą galaretką. Pozostawić w lodówce do całkowitego stężenia.



Składniki na warstwę śmietanową:

- 500 ml śmietany 30 - 36 %

- 2 łyżki cukru pudru

- 1 opakowanie cukru waniliowego

- 1 łyżka żelatyny

Śmietanę ubić na sztywno, dodając pod koniec puder i cukier waniliowy. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, wystudzić, wymieszać z masą śmietanową.

Masę śmietanową wyłożyć na zastygniętą galaretkę, przykryć blatem ciasta z bezą.

Schłodzić w lodówce. Najlepsze na drugi dzień, gdy blaty ciasta zmiękną i przejdą masą.

Zszywka przypięta także na tablicach:
mniam Sweet przepisy kulinaria +52 innych
Zgłoś naruszenie

Gdragon

wdzięczna nazwa :D

 |  21.07 o 22:09  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: