Więcej zszywek z tablicy

Obiad

Chleb pita z kolendrą i ser...
Omlet z kapustą na patelni
...
OKROSHKA NA GRECKIM JOGURCIE
Fricassee z indyka ze śmietaną
...
Domowe serniki z twarogiem
...
Cytaty
Naturalna bulionetka warzyw...
Ziemniaczana rolada z rybą
...
Gołąbki litewskie- Голубцы ...
Gołąbki z czerwonej kapusty...
Капустная слойка с курицей-...

Więcej zszywek ze źródła

kuchniamniam.wordpress.com

Czekoladowy torcik z malino... Lodowy tort z porzeczkami i... Drożdżówki z porzeczkowym b... Naturalna bulionetka warzyw... Ziemniaczana rolada z rybą
... Sernik w biszkopcie z kreme... Biszkoptowa kostka z jagoda... Szarlotka z kremem budyniow... Mleczne ciasto z czekoladą ...

Ziemniaczana rolada z rybą



700g ziemniaków ugotowanych
3 łyżki kaszy manny
1/2 szklanki mąki pszennej
1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
2 żółtka
25g masła rozpuszczonego
sól morska

NADZIENIE:

500g filetów z dorady lub innej ryby
2 łyżki soku z cytryny
pieprz cytrynowy
2 łyżki natki pietruszki
sól morska

SOS:

1 por
oliwa z oliwek
200ml wina białego wytrawnego
1 łyżka musztardy delikatesowej
1 szklanka śmietanki 30%
sól morska
pieprz kolorowy

Pora pokroić w piórka i obsmażyć na oliwie z oliwek. Wlać wino i zredukować. Dołożyć musztardę i chwilę jeszcze smażyć. Wlać śmietankę i przyprawić.
Rybę ugotować na parze. Pokroić nożem na niezbyt drobne kawałki. Skropić sokiem z cytryny, dodać posiekaną natkę pietruszki. Przyprawić solą i pieprzem.


Ugotowane ziemniaki przepuścić przez praskę lub dobrze potłuc. Dodać mąkę, kaszę, masło i żółtka. Przyprawić solą. Zagnieść jednolite ciasto. Rozwałkować lub rozgnieść rękami na prostokąt o wymiarach ok 20x40cm. Nałożyć na wierzch posiekaną rybę, pozostawiając czyste brzegi. Zwinąć ciasno w roladę wzdłuż dłuższego boku. Przekroić na pół. Nie jest to konieczne jeśli posiadamy szeroki garnek i cała rolada się zmieści. Zawinąć każdą roladę w bawełnianą ściereczkę i zawiązać końce jak cukierek. Włożyć do osolonego wrzątku i gotować przez 25min. Cała rolada musi znajdować się pod wodą, równolegle do dna garnka. Odsączyć z wrzątku, przelać zimną wodą i rozwinąć ściereczkę. Pokroić roladę na 1-1,5cm plastry i podać z gorącym sosem porowym.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
wanda14
agoosia69

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY