Więcej zszywek z tablicy

Obiad

Wieprzowina po chińsku

2 p...
Kotlety mielone z rodzynkam...
Schab w sosie cebulowym z p...
Kotlety mielone z pomidorka...
Polędwiczka wieprzowa duszo...
Curry z wieprzowiną i papry...
Kurczak curry z ananasem

 ...
Pieczone kotleciki drobiowe...
Karkówka duszona z kapustą ...
Rolady z karkówki nadziane ...
Klopsiki w sosie musztardow...
Soczyste, pieczone klopsy z...
SCHAB PO BAKOŃSKU

    scha...
Karkówka po żydowsku

Alter...
Wołowe klopsiki z kluskami ...
Rolada inna niż wszystkie

...
Roladki wieprzowe z ogórkie...
Papryka faszerowana CZUSZKI...
Karkówka w sosie śmietanowo...
Danie jednogarnkowe z ziemn...
Mięso mielone z kuskusem

1...
udka indycze pieczone w mar...
żeberka w młodej kapuście 
...
schab w sosie ketchupowym 
...
schab we włoskiej kapuście ...
Ryż w pikantym sosie orient...

Więcej zszywek ze źródła

smaker.pl

Cwibak Tortilla zapiekana placki z cukinii i sera fet... Mięso mielone po bułgarsku Łopatka wieprzowa pieczona ... Czekoladowy sernik na owsia... XXL Kartacze z mięsem Sałatka królewska z rodzynkami Makowiec z jabłkami
kawka1

kawka1

Dodane 24.07 o 4:53 z

smaker.pl

Obserwuj

Ziemniaki duszone z boczkiem i suszonymi śliwkami


Szybkie, niedrogie i bardzo smaczne danie. Świetnie smakuje z kefirem lub jogurtem naturalnym i mizerią.


Ziemniaki - 6 dużych sztuk, najlepiej młodych ziemniaków
Boczek wędzony - 200 g
Suszone śliwki - 5 sztuk
Zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
Olej roślinny - 2 łyżki
Sól i pieprz do smaku

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Przygotowanie

Boczek, ziemniaki i śliwki pokroić w plastry.

Na patelnię wlać olej i ułożyć plasterki boczku.

Na boczku rozłożyć plastry ziemniaków, a następnie suszone śliwki. Wierzch potrawy posypać ziołami prowansalskimi, kilkoma szczyptami soli i szczyptą pieprzu.
Patelnię przykryć pokrywą i ustawić na niewielkim ogniu. Dusić do momentu, gdy ziemniaki staną się miękkie, zazwyczaj trwa to ok. 25 minut przy młodych ziemniakach, przy starszych trochę dłużej. W czasie duszenia ziemniaki można co jakiś czas mieszać. Bez mieszania boczek mocno się przysmaży i będzie chrupiący.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: