Ziołowy serek z jogurtu greckiego Składniki jogurt
grecki, 640 gram sól, 1 łyżeczka szczypiorek, 1 pęczek posiekana natka pietruszki, 1 łyżka posiekana bazylia, 1 łyżka Sposób przygotowania 1. Posiekane zioła wymieszać z jogurtem i solą. Gazę umieścić na sitku. Przełożyć na nią jogurt. Związać sznurkiem. Powiesić w miejscu gdzie będzie mogła ściekać woda, np. nad zlewem. Zostawić na około 24 godziny. Przechowywać w zamkniętym pojemniku w lodówce. Świetnie komponuje się z wolno pieczonymi pomidorkami koktajlowymi. Pomidory wystarczy skropić oliwą i octem winnym, przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Zapiekać przez 1 godzinę i 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni.
Użytkownicy także przypinają: