
Znakomita warstwowa sałatka makaronowa z ogórkiem,
szynką i kukurydzą z dodatkiem sosu czosnkowego Składniki: około 1 1/2 szklanki drobnego makaronu, ugotowanego (u mnie gwiazdki)2 ogórki szklarniowe1 pęczek szczypiorku150 g szynki1 puszka kukurydzy konserwowej3 ząbki czosnku2 łyżki majonezumały kubek śmietany 12%sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Śmietanę mieszamy z majonezem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz doprawiamy solą i pieprzem. Szczypiorek drobno siekamy. Na dno salaterki wykładamy makaron i smarujemy go 1/2 sosu czosnkowego. Następnie do miski dajemy obrane i pokrojone w kostkę ogórki wymieszane z 3 łyżkami szczypiorku. Potem wsypujemy pokrojoną szynkę i smarujemy ją resztą sosu. Na wierzch wykładamy odsączoną kukurydzę i posypujemy ją resztą szczypiorku.
Użytkownicy także przypinają:
angel30
pycha