Więcej zszywek z tablicy

Jedzonko

Chaczapuri Adżarskie. Bardz...
Bułeczki jogurtowe 45 dkg m...
Zupa tajska z makaronem ryż...
Krokiety z kalafiora i czos...
Kremowa salatka z brokulami...
Sałatka warstwowa z brokułe...
pasztet z kurczaka Składnik...
Wielkanocne jajka w szynce ...
Krokiety ziemniaczane z ser...
chipsy serowo-czosnkowe z t...
Tortille-przekąska idealna ...
Karkówka duszona w kapuście...
Przepis na makaron z krewet...
Sałatka z kaszą bulgur i ku...
Szynka pieczona w niskiej t...
Zapiekane bułki z farszem
Makaron z Wloska kielbasa -...
Karkówka w sosie mascarpone
Roladki z karkówki z wędzon...
Pieczarki zapiekane w balsa...
Nalewka kawowa: Składniki 0...
TARTA Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI ...
Szakszuka
Wołowina duszona z grzybami...
Zupa brokułowa Składniki 4 ...
Ta marynowana cytryna przei...

Więcej zszywek ze źródła

www.kwestiasmaku.com

Składniki

    1 kg cukinii... PIECZONE WARZYWA KORZENIOWE... KAKAOWE CIASTO BEZ PIECZENIA Makaron "Caprese"... Świąteczne gwiazdki Ciastka z masłem orzechowym... Placek z Ligurii
Placek dro... Focaccia z pomidorkami kokt... Focaccia z mozzarellą i pes...
robin9

robin9

Dodane 15.10 o 13:28 z

www.kwestiasmaku.com

Obserwuj

Zupa brokułowa Składniki 4 porcje 1 brokuł 3 ziemniaki

1 marchewka 1 mała cebula 1 por 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy extra vergine 1 i 1/2 litra bulionu jarzynowego lub drobiowego lub rosołu 1 listek laurowy i ziele angielskie 1/3 szklanki śmietanki 18% do zup i sosów z kartonika lub 1/4 szklanki śmietanki 30% 100 g serka topionego (śmietankowego) szczypiorek i opcjonalnie bazylia W garnku na oliwie zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Odkroić zielone liście pora. Białą i jasnozieloną część dokładnie opłukać, pokroić wzdłuż na 4 części, następnie w poprzek na plasterki. Dodać do cebuli, posolić i smażyć co chwilę mieszając przez około 3 minuty. Dodać obraną i startą marchewkę i mieszając podsmażać ok. 2 minuty. Dodać masło i obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki i znów smażyć 2 minuty co chwilę mieszając. Wlać gorący bulion, dodać listek laurowy i ziele angielskie, zagotować. Przykryć i gotować przez ok. 10 - 15 minut aż warzywa będą miękkie. Brokuła umyć, odkroić różyczki, ładnie i zielone łodyżki pokroić na plasterki. Brokuły dodać do zupy, zmniejszyć ogień i gotować przez ok. 5 minut bez przykrycia, aż brokuł zmięknie. Na koniec dodać rozdrobniony ser topiony i mieszać aż się rozpuści. Zaprawić zupę śmietanką, dodawaną do zupy stopniowo. Zupę posypać szczypiorkiem i opcjonalnie posiekaną bazylią. Można podawać np. z pieczywem. Wskazówki Zimą można użyć mrożonego brokuła, gotuje się go nieco krócej. Możemy pominąć serek topiony jeśli nam nie odpowiada ten dodatek.

Zszywka przypięta także na tablicach:

Dieta

Zupy

kuchnia, yummy

zupy

+18 innych
Zgłoś naruszenie

malinka1989

mniam

 |  1.02 o 23:19  

Carnecal

warto dodać że to @KwestiaSmaku... zarówno zdjęcie jak i przepis

 |  21.10 o 20:55  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: