Więcej zszywek z tablicy

Ulubione dania

Puchaty omlet serowo-warzywny
Kotlety siekane z piersi ku...
idealne ciasto na pierogi S...
Brokuły z makaronem i kurcz...
Zupa brokułowa Składniki 4 ...
Sałatka z cukinii- do słoik...
Kto się skusi na kurczaka w...
Tortilla przepis. Jak zrobi...
zapiekanka z ziemniaków i k...
Kotleciki oszukane z piersi...
Placki Ziemniaczane z Sosem...
Zapiekanka gyros: Składniki...
Podsmaż cebulkę, potem doda...
Przepis na: Fit risotto Skł...
zupa pieczarkowa
pierożki z szynka i serem z...

Więcej zszywek ze źródła

www.kwestiasmaku.com

MAKARON ZAPIEKANY Z CUKINIĄ... PIECZONY NALEŚNIK DUTCH BAB... Kotlety ziemniaczane
dopraw... BRIOCHE
Najlepszy przepis FITBURGERY Z INDYKA I CUKINII Pulpeciki w sosie musztardo... MINESTRONE sałatka z kurczakiem i poma... BUTTER CHICKEN
kalfa

kalfa

Dodane 16.10 o 11:48 z

www.kwestiasmaku.com

Obserwuj

Zupa brokułowa Składniki 4 porcje 1 brokuł 3 ziemniaki

1 marchewka 1 mała cebula 1 por 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy extra vergine 1 i 1/2 litra bulionu jarzynowego lub drobiowego lub rosołu 1 listek laurowy i ziele angielskie 1/3 szklanki śmietanki 18% do zup i sosów z kartonika lub 1/4 szklanki śmietanki 30% 100 g serka topionego (śmietankowego) szczypiorek i opcjonalnie bazylia W garnku na oliwie zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Odkroić zielone liście pora. Białą i jasnozieloną część dokładnie opłukać, pokroić wzdłuż na 4 części, następnie w poprzek na plasterki. Dodać do cebuli, posolić i smażyć co chwilę mieszając przez około 3 minuty. Dodać obraną i startą marchewkę i mieszając podsmażać ok. 2 minuty. Dodać masło i obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki i znów smażyć 2 minuty co chwilę mieszając. Wlać gorący bulion, dodać listek laurowy i ziele angielskie, zagotować. Przykryć i gotować przez ok. 10 - 15 minut aż warzywa będą miękkie. Brokuła umyć, odkroić różyczki, ładnie i zielone łodyżki pokroić na plasterki. Brokuły dodać do zupy, zmniejszyć ogień i gotować przez ok. 5 minut bez przykrycia, aż brokuł zmięknie. Na koniec dodać rozdrobniony ser topiony i mieszać aż się rozpuści. Zaprawić zupę śmietanką, dodawaną do zupy stopniowo. Zupę posypać szczypiorkiem i opcjonalnie posiekaną bazylią. Można podawać np. z pieczywem. Wskazówki Zimą można użyć mrożonego brokuła, gotuje się go nieco krócej. Możemy pominąć serek topiony jeśli nam nie odpowiada ten dodatek.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Prosto i smacznie Pyszności ! :) przepisy Kuchnia +18 innych
Zgłoś naruszenie

malinka1989

mniam

 |  1.02 o 23:19  

Carnecal

warto dodać że to @KwestiaSmaku... zarówno zdjęcie jak i przepis

 |  21.10 o 20:55  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: