bettypasja

bettypasja

Dodane 26.04 o 19:43
Obserwuj
Zupa krem z buraków z mlekiem kokosowym

Składniki:

6 dużych buraków
1 jabłko
1 czerwona cebula
2 ząbki czosnku
2-cm kawałek imbiru
1 puszka mleka kokosowego
1 łyżka oleju kokosowego lub innego oleju do smażenia
2 łyżki kwaśnej śmietany
Sól i pieprz

Przygotowanie:
Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni.
Buraki wyszorować, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zawinąć w folię aluminiową, piec przez około godzinę.
W międzyczasie cebulę obrać i pokroić w piórka. Czosnek i imbir obrać i pokroić na mniejsze kawałeczki.
Na patelni rozgrzać olej kokosowym, zeszklić na nim cebulę wraz z imbirem i czosnkiem.
Jabłko umyć, obrać, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w cienki paseczki.
Upieczone buraki obrać, cienko pokroić i wraz z jabłkiem dodać do zeszklonych cebuli, czosnku i imbiru. Całość krótko przesmażyć, a następnie przełożyć do większego garnka.
Dolać mleko kokosowe i zmiksować na gładki krem. Jeśli zupa będzie zbyt gęsta, dolać wody do uzyskania preferowanej konsystencji.
Doprawić solą i pieprzem do smaku i zagotować.
Krem z buraków z mlekiem kokosowym doskonale prezentował się będzie udekorowany kleksami śmietany.

Zupa krem z buraków z mlekiem kokosowym


Składniki:

6 dużych buraków
1 jabłko
1 czerwona cebula
2 ząbki czosnku
2-cm kawałek imbiru
1 puszka mleka kokosowego
1 łyżka oleju kokosowego lub innego oleju do smażenia
2 łyżki kwaśnej śmietany
Sól i pieprz

Przygotowanie:
Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni.
Buraki wyszorować, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zawinąć w folię aluminiową, piec przez około godzinę.
W międzyczasie cebulę obrać i pokroić w piórka. Czosnek i imbir obrać i pokroić na mniejsze kawałeczki.
Na patelni rozgrzać olej kokosowym, zeszklić na nim cebulę wraz z imbirem i czosnkiem.
Jabłko umyć, obrać, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w cienki paseczki.
Upieczone buraki obrać, cienko pokroić i wraz z jabłkiem dodać do zeszklonych cebuli, czosnku i imbiru. Całość krótko przesmażyć, a następnie przełożyć do większego garnka.
Dolać mleko kokosowe i zmiksować na gładki krem. Jeśli zupa będzie zbyt gęsta, dolać wody do uzyskania preferowanej konsystencji.
Doprawić solą i pieprzem do smaku i zagotować.
Krem z buraków z mlekiem kokosowym doskonale prezentował się będzie udekorowany kleksami śmietany.

Polubili: katekasia
Zszywka przypięta także na tablicach:
Kuchnia Zupy
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY