bettypasja

bettypasja

Dodane 11.07 o 21:34
Obserwuj
Zupa krem z pieczonych pomidorów malinowych


12 średnich pomidorów malinowych 1 cebula 
2-3 ząbki czosnku 
1 papryczka chilli 
dwie garście listków bazylii oliwa extra vergine 
kilka łyżeczek pesto z bazylii, oliwa z oliwek 
sól, pieprz 

1. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. 
2. Pomidory przekrój na pół i ułóż obok siebie w dużej brytfance. 
Dodaj papryczkę chilli, cebulę (obraną i pokrojoną na ćwiartki, szóstki lub ósemki) oraz nieobrany ze skórki czosnek. Większe ząbki czosnku przekrój wzdłuż na pół. 
3. Na pomidorach rozłóż liście bazylii i całość skrop porządnie oliwą.
4. Wstaw pomidory do piekarnika na około 30-40 minut.
5. Upieczone pomidory wyciągnij z pieca i odstaw do ostygnięcia.
6. Usuń skórę z pomidorów (nie sprawi to żadnego problemu, będzie łatwo odchodzić sama). Zmiksuj pomidory w blenderze razem z cebulą, czosnkiem, papryczką (jeżeli będzie bardzo ostra, użyj połowy), bazylią, całym sokiem z pomidorów, który zebrał się na dnie brytfanki oraz sporą szczyptą soli i pieprzu. W razie potrzeby miksuj partiami. 
7. Podgrzej zupę i podawaj z bazyliowym pesto . 

Smacznego!

Zupa krem z pieczonych pomidorów malinowych



12 średnich pomidorów malinowych 1 cebula
2-3 ząbki czosnku
1 papryczka chilli
dwie garście listków bazylii oliwa extra vergine
kilka łyżeczek pesto z bazylii, oliwa z oliwek
sól, pieprz

1. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
2. Pomidory przekrój na pół i ułóż obok siebie w dużej brytfance.
Dodaj papryczkę chilli, cebulę (obraną i pokrojoną na ćwiartki, szóstki lub ósemki) oraz nieobrany ze skórki czosnek. Większe ząbki czosnku przekrój wzdłuż na pół.
3. Na pomidorach rozłóż liście bazylii i całość skrop porządnie oliwą.
4. Wstaw pomidory do piekarnika na około 30-40 minut.
5. Upieczone pomidory wyciągnij z pieca i odstaw do ostygnięcia.
6. Usuń skórę z pomidorów (nie sprawi to żadnego problemu, będzie łatwo odchodzić sama). Zmiksuj pomidory w blenderze razem z cebulą, czosnkiem, papryczką (jeżeli będzie bardzo ostra, użyj połowy), bazylią, całym sokiem z pomidorów, który zebrał się na dnie brytfanki oraz sporą szczyptą soli i pieprzu. W razie potrzeby miksuj partiami.
7. Podgrzej zupę i podawaj z bazyliowym pesto .

Smacznego!

Polubili: Paula56565 ulenka21 Leeoos Yzalbe boczekxx kasia25193 klaya natchm LubieDynie fisiuu oraz 7 innych użytkowników
Zszywka przypięta także na tablicach:
...slodkosci i inne pysznosci...:) przepisy Omnomnomnom Food +2 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY