Więcej zszywek z tablicy

Zupy

Zupa serowa z orzechami las...
ZUPA CURRY Z KURCZAKIEM I C...
Chłodnik z wiśni z winem
Zupa gulaszowa
Zupa cheeseburgerowa / Chee...
Zupa rozgrzewająca z drobie...
Zupa meksykańska
żurek
zupa z pora
Zupa czosnkowa IV
ROZGRZEWAJĄCY KREM Z DYNI
Krem z kukurydzy
Chłodnik Anety
Zupa z wkładką serową i fas...
Chłodnik koperkowy Juli
Zupa krem z pieczonych pomi...
Zupa kurczaczkowa - cebula ...
Zupa ogórkowa Niezapomniany...
Zupa serowa ze szparagami i...
Słodko-ostra zupa chińska
Zupa krem z pieczonego kala...
Barszcz podhalański
Krem z groszku
Zupa jarzynowa z kurczakiem
Żurek Marii
Bulion grzybowy
Bea1344

Bea1344 od bettypasja

Dodane 19.07 o 16:31
Obserwuj
Zupa krem z pieczonych pomidorów malinowych 12 średnich pomidorów malinowych 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 papryczka chilli dwie garście listków bazylii oliwa extra vergine kilka łyżeczek pesto z bazylii, oliwa z oliwek sól, pieprz 1. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. 2. Pomidory przekrój na pół i ułóż obok siebie w dużej brytfance. Dodaj papryczkę chilli, cebulę (obraną i pokrojoną na ćwiartki, szóstki lub ósemki) oraz nieobrany ze skórki czosnek. Większe ząbki czosnku przekrój wzdłuż na pół. 3. Na pomidorach rozłóż liście bazylii i całość skrop porządnie oliwą. 4. Wstaw pomidory do piekarnika na około 30-40 minut. 5. Upieczone pomidory wyciągnij z pieca i odstaw do ostygnięcia. 6. Usuń skórę z pomidorów (nie sprawi to żadnego problemu, będzie łatwo odchodzić sama). Zmiksuj pomidory w blenderze razem z cebulą, czosnkiem, papryczką (jeżeli będzie bardzo ostra, użyj połowy), bazylią, całym sokiem z pomidorów, który zebrał się na dnie brytfanki oraz sporą szczyptą soli i pieprzu. W razie potrzeby miksuj partiami. 7. Podgrzej zupę i podawaj z bazyliowym pesto . Smacznego!

Zupa krem z pieczonych pomidorów malinowych 12 średnich

pomidorów malinowych 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 papryczka chilli dwie garście listków bazylii oliwa extra vergine kilka łyżeczek pesto z bazylii, oliwa z oliwek sól, pieprz 1. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. 2. Pomidory przekrój na pół i ułóż obok siebie w dużej brytfance. Dodaj papryczkę chilli, cebulę (obraną i pokrojoną na ćwiartki, szóstki lub ósemki) oraz nieobrany ze skórki czosnek. Większe ząbki czosnku przekrój wzdłuż na pół. 3. Na pomidorach rozłóż liście bazylii i całość skrop porządnie oliwą. 4. Wstaw pomidory do piekarnika na około 30-40 minut. 5. Upieczone pomidory wyciągnij z pieca i odstaw do ostygnięcia. 6. Usuń skórę z pomidorów (nie sprawi to żadnego problemu, będzie łatwo odchodzić sama). Zmiksuj pomidory w blenderze razem z cebulą, czosnkiem, papryczką (jeżeli będzie bardzo ostra, użyj połowy), bazylią, całym sokiem z pomidorów, który zebrał się na dnie brytfanki oraz sporą szczyptą soli i pieprzu. W razie potrzeby miksuj partiami. 7. Podgrzej zupę i podawaj z bazyliowym pesto . Smacznego!

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY