Więcej zszywek z tablicy

Ulubione

sernik w cieście czekoladow...
Calzone pizza inaczej niż z...
Składniki (blaszka 24x40 cm...
placuszki z tostera (czas p...
Pizza z patelni (przepis po...
Składniki: 500 g piersi z k...
składniki: -4 placki tortil...
tortille z kurczakiem Skład...
Zupa meksykańska z mięsem m...
Super pomysł na fileta z ku...
Skład: 3 filety z kurczaka ...
Składniki (na blachę 23x37)...
Porcja dla 2 głodnych osób....
Domowe knopersy SKŁADNIKI: ...
USTA ADAMA
Laminowanie włosów - cała p...
ciasto Maxi King Składniki:...
15 Najlepszych Przepisów na...
Jak dobrać cienie pod kolor...
...
♥♥♥
DOMOWE WYBIELANIE ZĘBÓW Pot...
przeczytaj nie omijaj <333
uwielbiam takie połączenia :*
dagusia92c

dagusia92c od joleczek84

Dodane 27.10 o 15:07
Obserwuj
Zupa meksykańska z mięsem mielonym Co nam będzie potrzebne: – 0,5 kg mięsa mielonego (ja użyłam wieprzowego z łopatki, oryginalnie powinna być wołowina) – 2 papryki, najlepiej różnokolorowe (dla lubiących pikantne proponuję jeszcze 1 papryczkę chilli) – 2 cebule czerwone – 3 ząbki czosnku – puszka fasoli czerwonej – puszka fasoli białej – puszka kukurydzy – puszka pomidorów – 2 łyżki przecieru pomidorowego – 4-5 szklanek rosołu, można zastąpić go kostką rosołową – papryka mielona słodka i ostra, odrobina chilli, sól, cukier, oregano – 1 łyżka soku z cytryny – pęczek natki pietruszki – olej do smażenia Przygotowanie: wszystkie warzywa myjemy i odstawiamy na sitko, żeby obeschły cebulę obieramy i kroimy w kostkę, nie musi być bardzo drobna z papryk wycinamy gniazda nasienne, czyścimy z pestek i kroimy na bardzo cienkie paseczki czosnek obieramy i siekamy drobno w dużym, głębokim garnku rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy pokrojoną cebulę, smażymy chwilkę, aż się zeszkli do zeszklonej cebulki dodajemy mięso i na średnim ogniu podsmażamy tak długo, aż mięso straci „surowy” kolor, po czym dodajemy przyprawy (1 łyżkę słodkiej papryki, 1 łyżkę oregano, szczyptę chilli, łyżeczkę soli, 2 łyżeczki cukru, 1 łyżkę soku cytryny) do podsmażonego mięsa dodajemy pokrojoną paprykę i smażymy kilka minut, aż papryka zmięknie, po czym dodajemy pomidory (jeśli są w całości dobrze jest, przed wrzuceniem ich do garnka, rozdrobić je nieco widelcem) i posiekany czosnek chwilę smażymy wszystko razem, po czym dolewamy rosół, dodajemy przecier pomidorowy, przykrywamy garnek i na wolnym ogniu gotujemy zupę ok. 20 min. po tym czasie dodajemy fasolę i kukurydzę (pamiętajcie, żeby wypłukać je po wyjęciu z puszek) i gotujemy jeszcze ok. 10-15 minut; jeśli zupa wydaje się Wam zbyt gęsta, dolejcie do niej trochę wody w czasie, gdy zupa „dochodzi” rozgrzewamy piekarnik, nie musi być bardzo gorąco, tylko na tyle, żeby rozpuścił się w nim ser; na blachę wysypujemy nachosy, posypujemy je startym serem i wkładamy na kilka minut do piekarnika, aż ser się stopi zupę nalewamy do miseczek, posypujemy posiekaną natką pietruszki, na górę kładziemy kilka podpieczonych nachosów

Zupa meksykańska z mięsem mielonym Co nam będzie

potrzebne: – 0,5 kg mięsa mielonego (ja użyłam wieprzowego z łopatki, oryginalnie powinna być wołowina) – 2 papryki, najlepiej różnokolorowe (dla lubiących pikantne proponuję jeszcze 1 papryczkę chilli) – 2 cebule czerwone – 3 ząbki czosnku – puszka fasoli czerwonej – puszka fasoli białej – puszka kukurydzy – puszka pomidorów – 2 łyżki przecieru pomidorowego – 4-5 szklanek rosołu, można zastąpić go kostką rosołową – papryka mielona słodka i ostra, odrobina chilli, sól, cukier, oregano – 1 łyżka soku z cytryny – pęczek natki pietruszki – olej do smażenia Przygotowanie: wszystkie warzywa myjemy i odstawiamy na sitko, żeby obeschły cebulę obieramy i kroimy w kostkę, nie musi być bardzo drobna z papryk wycinamy gniazda nasienne, czyścimy z pestek i kroimy na bardzo cienkie paseczki czosnek obieramy i siekamy drobno w dużym, głębokim garnku rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy pokrojoną cebulę, smażymy chwilkę, aż się zeszkli do zeszklonej cebulki dodajemy mięso i na średnim ogniu podsmażamy tak długo, aż mięso straci „surowy” kolor, po czym dodajemy przyprawy (1 łyżkę słodkiej papryki, 1 łyżkę oregano, szczyptę chilli, łyżeczkę soli, 2 łyżeczki cukru, 1 łyżkę soku cytryny) do podsmażonego mięsa dodajemy pokrojoną paprykę i smażymy kilka minut, aż papryka zmięknie, po czym dodajemy pomidory (jeśli są w całości dobrze jest, przed wrzuceniem ich do garnka, rozdrobić je nieco widelcem) i posiekany czosnek chwilę smażymy wszystko razem, po czym dolewamy rosół, dodajemy przecier pomidorowy, przykrywamy garnek i na wolnym ogniu gotujemy zupę ok. 20 min. po tym czasie dodajemy fasolę i kukurydzę (pamiętajcie, żeby wypłukać je po wyjęciu z puszek) i gotujemy jeszcze ok. 10-15 minut; jeśli zupa wydaje się Wam zbyt gęsta, dolejcie do niej trochę wody w czasie, gdy zupa „dochodzi” rozgrzewamy piekarnik, nie musi być bardzo gorąco, tylko na tyle, żeby rozpuścił się w nim ser; na blachę wysypujemy nachosy, posypujemy je startym serem i wkładamy na kilka minut do piekarnika, aż ser się stopi zupę nalewamy do miseczek, posypujemy posiekaną natką pietruszki, na górę kładziemy kilka podpieczonych nachosów

Zszywka przypięta także na tablicach:
Pyszności zupy Kuchnia;) przepisy +293 innych
Zgłoś naruszenie

Nekara

pasuje i makaron i ryż i grzanki, quinoa, przepis super, robiłam i z mięsem i wersję lżejszą z cukinią [bo mi przerastała na działce ;), ale to już co kto lubi] Pozdrawiam ;)

 |  10.08 o 11:12  

angel30

a ja myślę że można zamiast nachosów zrobić grzanki z serem

 |  13.11 o 15:26  

naszywka

Hm, no ja się do nachosów już nie przekonam - dla mnie są za twarde - ale samo to danie wygląda ciekawie. Myślę, że spokojnie można je podać z jakimś makaronem.

1  |  1 28.10 o 15:17  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: