Więcej zszywek z tablicy

Zupa

Zupa krem z brokula z porem...
Aromatyczny krem z dyni

1 ...
Zupa krem z dynii i marchew...
Polewka z ziemniakami 


  ...
Krupnik 


    30-40 dag mi...
Żurek z jajkiem i wędliną

...
Rosół Aleksandra

2 l wody
...
rozgrzewająca zupa gołąbkow...
zupa serowo - porowa z pulp...
Rosół po studencku 


    2...
Zupa pieczarkowa 


    oko...
Zupa ogórkowa 


    3 l wo...
Grzybobranie - zupa ze świe...
Barszcz ukraiński 


    40...
Zupa kalafiorowa 


    1 k...
Grochówka 


    40 dag gro...
Pikantna zupa paprykowa z c...
Zupa kalarepowa 


    1 sz...
Barszcz czerwony 


    50 ...
Solanka mięsna 

Solanka lu...
Zupa szczawiowa 


    2 pę...
Zupa pomidorowa ze świeżych...
Wigilijna zupa grzybowa 


...
Zupa rybna


    około 1 kg...
Maślanka z chrzanem

"...
Żur



    kiełbasa biała
 ...

Więcej zszywek ze źródła

www.obzarciuch.pl

Sałatka hit imprezy Gołąbki ziemniaczane Bułki pszenne Farszynki Babci Sałatka warstwowa z kalafiorem Ciasto kokosowo-agrestowe Kotlety z kalafiora i ryżu Majowa truskawka 

Wymiary ... Sernik twix
kawka1

kawka1

Dodane 3.10 o 0:37 z

www.obzarciuch.pl

Obserwuj

Zupa pieczarkowa



około 2 l wody
500 g pieczarek
2 cebule
2 marchewki
1 mały seler
1 pietruszka
500 g udek z kurcząt
1 łyżka śmietany 12%
około 3 garście makaronu
przyprawy: pieprz, sól, liść laurowy, ziele angielskie, świeże liście lubczyku


Do garnka wlewamy około dwa litry wody, solimy i gotujemy. Do wrzącej wody wrzucamy umyte udka z kurcząt. Gdy mięso zmięknie dodajemy wcześniej umyte, obrane warzywa: marchewkę, seler, pietruszkę, jedną podpaloną na ogniu cebulę dla lepszego efektu smakowego oraz liść laurowy i ziele angielskie. W międzyczasie pieczarki kroimy w plasterki, a cebulę w kostkę. Na rozgrzanej patelni dusimy cebulę z łyżeczką oliwy, następnie dodajemy pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy, aż pieczarki zbrązowieją i zmiękną. Gdy bulion będzie gotowy wyciągamy selera, pietruszkę i cebulę. Zachowujmy jedynie marchew, która kroimy w talarki i wrzucamy ponownie do wywaru. Następnie dodajemy makaron, a gdy zacznie mięknąć przelewamy poduszone pieczarki. Całość gotujemy około 5 minut i zabielamy śmietaną. Podajemy ze świeżo posiekanym liściem lubczyku.

Zszywka przypięta także na tablicach:
jedzenie
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: