Więcej zszywek z tablicy

Zupa

Zupa krem z brokula z porem...
Aromatyczny krem z dyni

1 ...
Zupa krem z dynii i marchew...
Polewka z ziemniakami 


  ...
Krupnik 


    30-40 dag mi...
Żurek z jajkiem i wędliną

...
Rosół Aleksandra

2 l wody
...
rozgrzewająca zupa gołąbkow...
zupa serowo - porowa z pulp...
Rosół po studencku 


    2...
Zupa pieczarkowa 


    oko...
Zupa ogórkowa 


    3 l wo...
Grzybobranie - zupa ze świe...
Barszcz ukraiński 


    40...
Zupa kalafiorowa 


    1 k...
Grochówka 


    40 dag gro...
Pikantna zupa paprykowa z c...
Zupa kalarepowa 


    1 sz...
Barszcz czerwony 


    50 ...
Solanka mięsna 

Solanka lu...
Zupa szczawiowa 


    2 pę...
Zupa pomidorowa ze świeżych...
Wigilijna zupa grzybowa 


...
Zupa rybna


    około 1 kg...
Maślanka z chrzanem

"...
Żur



    kiełbasa biała
 ...

Więcej zszywek ze źródła

www.obzarciuch.pl

Gołąbki ziemniaczane Bułki pszenne Farszynki Babci Sałatka warstwowa z kalafiorem Ciasto dla leniwych Ciasto kokosowo-agrestowe Kotlety z kalafiora i ryżu Majowa truskawka 

Wymiary ... Sernik twix
kawka1

kawka1

Dodane 3.10 o 0:06 z

www.obzarciuch.pl

Obserwuj

Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów



makaron
500 g skrzydełek kurczaka
około 2,5 litra wody
2 marchewki
1 pietruszka
1 mały seler + mały pęczek natki selera
8 średniej wielkości mocno dojrzałych pomidorów
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła
2 łyżki śmietany 12%
1 łyżka koncentratu pomidorowego
2 łyżeczki cukru
sól, pieprz
lubczyk

Skrzydełka myjemy i wkładamy do garnka z gotującą wodą. Gotujemy na małym ogniu, aż skrzydełka zaczną mięknąć. Do garnka dodajemy wcześniej umyte i obrane warzywa: marchew, seler i natkę selera. Wszystko gotujemy, aż powstanie wywar. W międzyczasie cebulę i czosnek drobno siekamy i podsmażamy na maśle lekko soląc. Pomidory sparzamy gorącą wodą i obieramy ze skórki oraz kroimy w drobną kostkę. Dodajemy je do zeszklonej cebuli.


Pomidory dusimy na małym ogniu około 10-15 min. Tak przygotowane pomidory dodajemy do wywaru, całość gotujemy. W kubku mieszamy śmietanę z ciepłą, ale nie gorącą wodą i koncentratem pomidorowym, mieszamy, a następnie wlewamy chochelkę gorącego wywaru, aby po dodaniu do zupy śmietana się nam nie zważyła. Wymieszane składniki dodajemy do zupy. Wsypujemy cukier, doprawiamy pieprzem, dodajemy posiekany lubczyk (u mnie mrożony) i gotujemy. W oddzielnym garnku gotujemy makaron, ale równie dobrze możemy go ugotować razem z zupą dodając go, gdy warzywa zaczną mięknąć.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY