Więcej zszywek z tablicy

Food

Delikatna, puszysta rolada ...
CIASTO LION
Składniki:
duże...
Babeczki tiramisu
 Składnik...
Ciasto kremowe z bananami
 ...
Bułeczki bolognese

 Składn...
Ciasto z kremem kawowym 
 S...
Przepis na pyszne, serowe z...
Stylowo podaj sosy na stół:)
Gruszka w cieście :)
Pieczony filet z indyka w g...
Czarno-biały sernik z Oreo
...
Przesłodkie, urocze choinec...
Czekoladowe oczka


 składn...
Ciasteczka Bałwanki

Skladn...
Beczułki z jajek z szynką p...
Ciasto Cappuccino - 
 Skład...
Ciasto czekoladowo orzechow...
Reniferki Mikołaja
Kwiatuszkowe ciasteczka
Quesadilla z kurkami i kurc...
Galaretkę wrzucić to naczyn...
Zapiekanka ziemniaczana z m...
Tarta Capriciosa 
 Tarta:
-...
losos w szafranowym sosie

...
Prosty KREM Z KALAFIORA 

 ...
Przepis na chili con carne
...
Ivo

Ivo

Dodane 23.04 o 14:39
Obserwuj
Zupa serowa przepis
 Składniki:
 - 2 cebule
 - 1 marchewka
 - kawałek selera
 - 3 serki topione śmietankowe
 - 100 ml śmietany (dodałam kremówkę)
 - 10 dag szynki gotowanej
 - kostka rosołowa
 - grzanki
 - sól i biały pieprz
 
Marchew i seler obrać, zetrzeć na dużych oczkach, zalać 1,5 litra zimnej wody, zagotować. Dodać pokrojoną cebulę oraz kostkę rosołową i gotować aż warzywa będą miękkie. Włożyć serki topione i gotując na małym ogniu mieszać aż się rozpuszczą. Wlać śmietanę i dołożyć pokrojoną w paski szynkę, zagotować. Przyprawić do smaku, wylać na talerze, posypać grzankami.
 
Warzywa można pokroić na większe kawałki i kiedy zmiękną wyjąć, zostawić sam wywar i do niego dodać serki. Wtedy zupa będzie bardziej kremowa i będzie miała jednolity kolor, ale ja warzywa zostawiam, bo wolę je zjeść niż wyrzucić ;)

Zupa serowa przepis

Składniki:
- 2 cebule
- 1 marchewka
- kawałek selera
- 3 serki topione śmietankowe
- 100 ml śmietany (dodałam kremówkę)
- 10 dag szynki gotowanej
- kostka rosołowa
- grzanki
- sól i biały pieprz

Marchew i seler obrać, zetrzeć na dużych oczkach, zalać 1,5 litra zimnej wody, zagotować. Dodać pokrojoną cebulę oraz kostkę rosołową i gotować aż warzywa będą miękkie. Włożyć serki topione i gotując na małym ogniu mieszać aż się rozpuszczą. Wlać śmietanę i dołożyć pokrojoną w paski szynkę, zagotować. Przyprawić do smaku, wylać na talerze, posypać grzankami.

Warzywa można pokroić na większe kawałki i kiedy zmiękną wyjąć, zostawić sam wywar i do niego dodać serki. Wtedy zupa będzie bardziej kremowa i będzie miała jednolity kolor, ale ja warzywa zostawiam, bo wolę je zjeść niż wyrzucić ;)

Zgłoś naruszenie

Karoolina92

A serki po ile gram?

21.06 o 14:21    | 

AmeliaC

Można też warzywa wrzucić w kawałkach a później zblendować ;) mniej roboty niż z ścieraniem na tarce, a zjesz wszystkie warzywa :)

14.05 o 10:19    | 

lily93

mniam <3

11.05 o 12:04    | 

malwa1723

ja doda?am jeszcze natke pietruszki ogolnie dobra jest dzis gotowalam

10.05 o 17:06    | 

aniazrybca

przepyszne <3 dodalam jeszcze czosnek bo uwielbiam <3

10.05 o 15:38    | 

PatkaWariatka

Zupa serowa przepis Składniki: - 2 cebule - 1 marchewka - kawałek selera - 3 serki topione śmietankowe - 100 ml śmietany (dodałam kremówkę) - 10 dag szynki gotowanej - kostka rosołowa - grzanki - sól i biały pieprz Marchew i seler obrać, zetrzeć na dużych oczkach, zalać 1,5 litra zimnej wody, zagotować. Dodać pokrojoną cebulę oraz kostkę rosołową i gotować aż warzywa będą miękkie. Włożyć serki topione i gotując na małym ogniu mieszać aż się rozpuszczą. Wlać śmietanę i dołożyć pokrojoną w paski szynkę, zagotować. Przyprawić do smaku, wylać na talerze, posypać grzankami. Warzywa można pokroić na większe kawałki i kiedy zmiękną wyjąć, zostawić sam wywar i do niego dodać serki. Wtedy zupa będzie bardziej kremowa i będzie miała jednolity kolor, ale ja warzywa zostawiam, bo wolę je zjeść niż wyrzucić ;)

7.05 o 2:01    | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
pauliink4
florentyna9
aqus
zyrafa_rafa
karen0404
aldona_00
domininia
aania85
alina07
linaa_

oraz 63 innych użytkowników

Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY