Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

Czeska wiśnia
Składniki:
he...
znalezione w internecie;p
l...
Najprostszy, śmietankowy se...
Pomarańczowy sos z kurczaka...
Przepisy na DIPY:
Dip ogórk...
PotrawyRegionalne: KURCZAK ...
Zupa serowa przepis
Składni...
Mojito truskawkowe Składnik...
 



Lemoniada jagodowa

20...
 



Paella z kurczakiem, w...
Składniki:

2 torebki ryżu ...
Smoothie bananowe z mango

...
3Bit

Składniki:

- duże op...
Drożdżowe racuchy z jabłkam...
Wytrawne naleśniki ze szpin...
SKŁADNIKI
⅓ mniejszego, wyp...
tortille z kurczakiem
Skład...
Donaty bananowe z dodatkiem...
Krucha sałatka z panierowan...
Składniki
500 g filetów z k...
cudowny ;)
Kur­czak w sosie czosnkowym...
PITA

SKŁADNIKI

350 g mąki...
ENCHILADA Z KURCZAKIEM
Zapi...
ekstra Sernik Raffaello na ...
Sałatka z kurczakiem, anana...
rudarita

rudarita od MaJe_CzKa222

Dodane 18.06 o 17:41
Obserwuj
Zupa serowa przepis
Składniki:
- 2 cebule
- 1 marchewka
- kawałek selera
- 3 serki topione śmietankowe
- 100 ml śmietany (dodałam kremówkę)
- 10 dag szynki gotowanej
- kostka rosołowa
- grzanki
- sól i biały pieprz

Marchew i seler obrać, zetrzeć na dużych oczkach, zalać 1,5 litra zimnej wody, zagotować. Dodać pokrojoną cebulę oraz kostkę rosołową i gotować aż warzywa będą miękkie. Włożyć serki topione i gotując na małym ogniu mieszać aż się rozpuszczą. Wlać śmietanę i dołożyć pokrojoną w paski szynkę, zagotować. Przyprawić do smaku, wylać na talerze, posypać grzankami.

Warzywa można pokroić na większe kawałki i kiedy zmiękną wyjąć, zostawić sam wywar i do niego dodać serki. Wtedy zupa będzie bardziej kremowa i będzie miała jednolity kolor, ale ja warzywa zostawiam, bo wolę je zjeść niż wyrzucić ;)

Zupa serowa przepis

Składniki:
- 2 cebule
- 1 marchewka
- kawałek selera
- 3 serki topione śmietankowe
- 100 ml śmietany (dodałam kremówkę)
- 10 dag szynki gotowanej
- kostka rosołowa
- grzanki
- sól i biały pieprz

Marchew i seler obrać, zetrzeć na dużych oczkach, zalać 1,5 litra zimnej wody, zagotować. Dodać pokrojoną cebulę oraz kostkę rosołową i gotować aż warzywa będą miękkie. Włożyć serki topione i gotując na małym ogniu mieszać aż się rozpuszczą. Wlać śmietanę i dołożyć pokrojoną w paski szynkę, zagotować. Przyprawić do smaku, wylać na talerze, posypać grzankami.

Warzywa można pokroić na większe kawałki i kiedy zmiękną wyjąć, zostawić sam wywar i do niego dodać serki. Wtedy zupa będzie bardziej kremowa i będzie miała jednolity kolor, ale ja warzywa zostawiam, bo wolę je zjeść niż wyrzucić ;)

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY