Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

Zupa Serowa

Co kupić
1 lit...
z cyklu: nic nie może się z...
Litery na ścianę
kawowe świeczniki
ozdoba w wazonie świeca
stroik z orzechów
zimowy lampion
<3 <3 <3
wredka

wredka od carolilin

Dodane 1.12 o 16:41
Obserwuj
Zupa Serowa

Co kupić
1 litr bulionu 
250 g serka topionego (śmietankowego)
2 cebule, pokrojone w kosteczkę
2 ząbki posiekanego czosnku
garść posiekanej pietruszki
garść posiekanej cebuli dymki
sól 
biały pieprz 

Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę. Cebulę i czosnek szklimy na oliwie. W rondlu podgrzewamy bulion, dodajemy pokrojone w mniejsze kawałki serki topione i dokładnie mieszamy. Gotujemy cały czas, aż serki się całkowicie rozpuszczą.
Kiedy serek rozpuści się w bulionie, dodajemy usmażoną cebulę z czosnkiem. Całość gotujemy i doprawiamy solą i pieprzem.Zupę najlepiej serwować z grzankami, posypaną posiekaną pietruszką i drobno posiekaną cebulą dymką.
Grzanki przygotowujemy z jasnego lub ciemnego pieczywa, podsmażając pokrojone w kostkę kromki chleba lub bułki na rozgrzanym maśle, aż się ładnie zarumienią.

Zupa Serowa


Co kupić
1 litr bulionu
250 g serka topionego (śmietankowego)
2 cebule, pokrojone w kosteczkę
2 ząbki posiekanego czosnku
garść posiekanej pietruszki
garść posiekanej cebuli dymki
sól
biały pieprz

Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę. Cebulę i czosnek szklimy na oliwie. W rondlu podgrzewamy bulion, dodajemy pokrojone w mniejsze kawałki serki topione i dokładnie mieszamy. Gotujemy cały czas, aż serki się całkowicie rozpuszczą.
Kiedy serek rozpuści się w bulionie, dodajemy usmażoną cebulę z czosnkiem. Całość gotujemy i doprawiamy solą i pieprzem.Zupę najlepiej serwować z grzankami, posypaną posiekaną pietruszką i drobno posiekaną cebulą dymką.
Grzanki przygotowujemy z jasnego lub ciemnego pieczywa, podsmażając pokrojone w kostkę kromki chleba lub bułki na rozgrzanym maśle, aż się ładnie zarumienią.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Palce lizać! przepisy Pomysły Jedzonko ;D;D +164 innych
Zgłoś naruszenie

don_liderra

Jest pyyyyszna!! :) Zjadłam tylko odrobinę, ale mój facet się nią zajada (ma znacznie lepszy metabolizm:P).

 |  16.04 o 17:53  

MagdalenaMrozek

zrobiłam pycha ;-) napewno zrobię nie raz

 |  4.12 o 22:07  

ercia77

Zdjecie napewno nie jest ilustracja do przepisu.Serek topiony nie jest po rozgrzaniu ciagnacy

1  |  3.12 o 17:46   Pokaż odpowiedzi

Evu91

jest cudowna, ale niestety dramatycznie tucząca ;( co w rezultacie oznacza: zrób ją w zimę puki pupę chowasz pod kurtką ;))

1  |  3.12 o 13:49  

listek_na_wietrze

banalna w wykonaniu, ciekawe jak smakuje

 |  1.12 o 18:06  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: