Postawy człowieka wobec otaczającego go zła


Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia 3

Paszteciki drożdżowe z kapu...
Krem z ziemniaków Michała
Niektórzy nazywają ten chle...
Przelicznik kuchenny
Ryż z kurczakiem teriaki
tarta z białego sera z dynią
Węgierska zupa gulaszowa z ...
Kluski śląskie Edyty
Marokańskie kofty z pikantn...
Chaczapuri
Orzeźwiający napój miętowy
...
Sałatka afrykańska
ZAPIEKANKA RYŻOWO-WARZYWNA
Zupa soczewicowo-pomidorowa...
MAROKAŃSKA SAŁATKA Z CIECIE...
Zupa z dyni i pomarańczy pa...
czebureki 2
kurczak po jamajsku

Trochę...
bagietka imprezowa
Składnik...
Kurczak Curry z Plackiem Ro...
Składniki (na 3-4 porcje):
...
Dyniowa lasagne
Polenta z suszonymi pomidor...
zapiekanka z kurczakiem, ry...
krewetki po tajsku
Przekąska sylwestrowa- czyl...
Lirit

Lirit od rena242

Dodane 26.11 o 14:18
Obserwuj

Zupa soczewicowo-pomidorowa


100 g czerwonej soczewicy
1 średniej wielkości czerwona cebula, pokrojona w piórka
1 puszka pomidorów pelati
1 łyżeczka nasion kolendry, utłuczonych w moździerzu
1/4 łyżeczki kurkumy
1 łyżeczka nasion kminu indyjskiego, utłuczonych w moździerzu
1,2 l wody lub wywaru jarzynowego
2,5 cm kawałek świeżego imbiru, starty na tarce
szczypta chilli
1/4 łyżeczki cynamonu
2 łyżki świeżej kolendry

do podania: listki świeżej kolendry, sól do smaku

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: