Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

pralinki
suszone grzybki
jajka
Marchwiowe smoothie
Sałatka
Śniadanko
kanapki
kanapki
sosy sałatkowe
muffinki emotki
mini kanapki
nutella w cieście francuskim
przystawka z ogórka
deser do łóżka ;)
owocowe kanapki
przystawka - koreczki ser  ...
truskawki w czekoladzie
Cook Lean śniadanko
pomidorowe kanapki
czekoladowe łyżki 3
czekoladowe łyżki 2
czekoladowe łyżki 1
perfekcyjne śniadanie
poranek
gofry na ostro
ciasteczka
paulina_myszkiewicz

paulina_myszkiewicz

Dodane 19.07 o 9:28
Obserwuj
ZUPA Z KUKURYDZY I CURRY

Składniki:
* 1 duża cebula,
* 2 ząbki czosnku,
* 2 łyżki oliwy z oliwek,
* 2 łyżeczki curry,
* 300 g świeżych ziaren kukurydzy,
* 800 ml bulionu warzywnego,
* 1/2 szklanki posiekanych listków kolendry,
* sos sojowy do smaku,
* sól, pieprz,
* 3 łyżki śmietany.

Przygotowanie:
Obierz cebulę i pokrój ją w kostkę. Czosnek posiekaj w plasterki. Podgrzej w garnku oliwę z oliwek. Wrzuć do niego cebulę i czosnek. Ciągle mieszając, podsmażaj je przez 5 minut na średnim ogniu. Posyp zeszkloną cebulę i czosnek łyżeczką curry i smaż jeszcze minutę. Dodaj kukurydzę i bulion warzywny, a następnie doprowadź do wrzenia. Potem zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 15-20 minut. Umyj kolendrę, osusz i oberwij listki. 

Dodaj do zupy śmietanę. Dopraw zupę solą, pieprzem i sosem sojowym. (Ostrożnie, bo sos jest słony!). Dodaj resztę curry, zamieszaj. Schłodź zupę w lodówce. Zimną przelej do miseczek i posyp posiekanymi listkami kolendry.

ZUPA Z KUKURYDZY I CURRY


Składniki:
* 1 duża cebula,
* 2 ząbki czosnku,
* 2 łyżki oliwy z oliwek,
* 2 łyżeczki curry,
* 300 g świeżych ziaren kukurydzy,
* 800 ml bulionu warzywnego,
* 1/2 szklanki posiekanych listków kolendry,
* sos sojowy do smaku,
* sól, pieprz,
* 3 łyżki śmietany.

Przygotowanie:
Obierz cebulę i pokrój ją w kostkę. Czosnek posiekaj w plasterki. Podgrzej w garnku oliwę z oliwek. Wrzuć do niego cebulę i czosnek. Ciągle mieszając, podsmażaj je przez 5 minut na średnim ogniu. Posyp zeszkloną cebulę i czosnek łyżeczką curry i smaż jeszcze minutę. Dodaj kukurydzę i bulion warzywny, a następnie doprowadź do wrzenia. Potem zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 15-20 minut. Umyj kolendrę, osusz i oberwij listki.

Dodaj do zupy śmietanę. Dopraw zupę solą, pieprzem i sosem sojowym. (Ostrożnie, bo sos jest słony!). Dodaj resztę curry, zamieszaj. Schłodź zupę w lodówce. Zimną przelej do miseczek i posyp posiekanymi listkami kolendry.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Przepisy Zupy kulinarnie jedzenie +1 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY