Więcej zszywek z tablicy

grzyby

Sos kurkowy
Flaczki z kani. Przepis po ...
Grzyby marynowane na szybko...
Zupa z maślaków grzyby leśn...
Krem z kurek
Gulasz grzybowy z knedlem c...
Moje najlepsze przepisy z g...
ela1977

ela1977

Dodane 3.10 o 18:57 z

karpatia810.fooder.pl

Obserwuj

Zupa z maślaków grzyby leśne 500 g (maślaki) cebula

1 szt marchew 1 szt seler korzeniowy 1 kawałek mąka 1 łyżka mleko 50 ml masło 1 łyżka śmietana 2 łyżki kasza jęczmienna 100 g liść lubczyku 1 łyżeczka natka pietruszki sól i pieprz Przygotowanie Grzyby oczyszczamy, kroimy w paski. Marchew i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w piórka. Masło roztapiamy, wrzucamy warzywa i grzyby do garnka, lekko oprószamy solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem około 30, zalewamy 1 l wrzącej wody. Mąkę rozrabiamy z mlekiem, dodajemy do całości, wrzucamy kaszę, dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze przez kwadrans (co jakiś czas mieszamy). Do smaku doprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy liść lubczyku. Śmietanę hartujemy z niewielką ilością gorącej zupy, wlewamy i dokładnie łączymy z zupą. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: