1989malinka

niepoprawna marzycielka, romantyczka, twardo stąpa po ziemi, chociaż czasem lubi pobujać w obłokach
1989malinka
Moje tablice obserwuje 49 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 ...
UsaDreamCars BMW 528 3.0 V6 2011r. BMW X1 EKSTREMALNIE CZEKOLADOWE CIASTO 'CZEKOLADOWE MALIBU' Składniki na ciasto: 55 g gorzkiej czekolady (70%), połamanej na małe kawałki 85 g kakao 200 ml wrzącej wody 145 g mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 90 g masła 200 g drobnego cukru do wypieków (lub nieznacznie mniej) 50 g ciemnego cukru muscovado 2 jajka 250 ml mleka kokosowego, w temperaturze pokojowej Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Czekoladę i kakao umieścić w miseczce, zalać wrzącą wodą. Wymieszać, do rozpuszczenia się czekolady i uzyskania gładkiej masy. Przestudzić. Mąkę, sodę, proszek, sól - przesiać, odłożyć. Oba cukry wsypać do misy miksera i wymieszać. Dodać do nich roztopione masło, krótko zmiksować. Wbijać jajka, jedno po drugim, miksując do uzyskania puszystej i jasnej masy. Powoli wlewać mleko kokosowe, na przemian z przestudzoną czekoladą; zmiksować. Dodać przesiane suche składniki (mąka, soda, proszek i sól). Wymieszać szpatułką tylko do połączenia się składników, nie dłużej. Kwadratową formę o boku 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno). Przelać gotową masę. Piec w temperaturze 180ºC przez około 40 minut, lub dłużej. Najważniejsze, by piec do tzw. suchego patyczka. Ciasto wyjąć, całkowicie wystudzić (można upiec dzień wcześniej). Krem kokosowy: 1/3 szklanki (ok. 80 ml) śmietany kremówki 30% lub 36%, schłodzonej 220 g serka mascarpone, schłodzonego 1/3 szklanki cukru pudru (lub więcej, do smaku) pół szklanki wiórków kokosowych 2 łyżki likieru kokosowego np. Malibu Śmietanę kremówkę, cukier puder i serek mascarpone umieścić w misie miksera i ubić do powstania gęstego, sztywnego kremu. Dodać wiórki, likier, wymieszać szpatułką do połączenia. Ciasto przekroić na 2 blaty, przełożyć kokosowym kremem. Wierzch udekorować polewą. Schłodzić. Kroić na kwadraty, podawać. Polewa czekoladowa: 125 ml mleka kokosowego 125 g gorzkiej czekolady (70%) Mleko kokosowe doprowadzić do wrzenia. Zalać nim połamaną czekoladę. Poczekać chwilę, wymieszać, do całkowitego rozpuszczenia czekolady i powstania gładkiego sosu czekoladowego. Przed wylaniem na wierzch ciasta poczekać, aż przestygnie i zgęstnieje (lodówka przyspieszy ten proces). BMW 340i 2017 rok 326 koni z USA. Kolejny zakup na iaai.com

3

1

krn78
krn78 Fejk. Buzie macie białe, a resztę brązowe. Zmyjcie tę farbę z rąk, szyi, uszu.

2

0

moje dzieło:-)

amm201
amm201 bardzo ładne ❤
1989malinka
1989malinka dziękuję

3

0

Nie ma to jak dostawa przez firmę Sch...

hateORlove
hateORlove dosc chore to, kiedys bylo pod dach teraz aby zrzucic
annamariadziedzic
annamariadziedzic hahaha, mojej mamie ostatnio kurier chciał zostawić piekarnik na chodniku pod płotem, bo nie zamó...

2

0

1989malinka
1989malinka moja czarna perła:)

0

18

DO GÓRY