• O Zszywce
  • Popularne
    • Architektura
    • Mój świat
    • Cytaty
    • Ogród
    • DIY - Zrób to sam
    • Podróże i widoki
    • Design
    • Pozostałe
    • Dieta
    • Przyroda
    • Dzieci
    • Rozrywka
    • Eko
    • Rzeczy
    • Fitness i Sport
    • Selfie
    • Fotografia i Grafika
    • Sztuka
    • Gadżety
    • Tatuaże
    • Humor
    • Uroda
    • Książki
    • Vintage
    • Kuchnia
    • Wesele
    • Ludzie
    • Wystrój wnętrz
    • Moda damska
    • Zakupy
    • Moda męska
    • Zwierzęta
    • Motoryzacja
    • Święta i okazje
    • Video
  • Wszystkie
    • Architektura
    • Mój świat
    • Cytaty
    • Ogród
    • DIY - Zrób to sam
    • Podróże i widoki
    • Design
    • Pozostałe
    • Dieta
    • Przyroda
    • Dzieci
    • Rozrywka
    • Eko
    • Rzeczy
    • Fitness i Sport
    • Selfie
    • Fotografia i Grafika
    • Sztuka
    • Gadżety
    • Tatuaże
    • Humor
    • Uroda
    • Książki
    • Vintage
    • Kuchnia
    • Wesele
    • Ludzie
    • Wystrój wnętrz
    • Moda damska
    • Zakupy
    • Moda męska
    • Zwierzęta
    • Motoryzacja
    • Święta i okazje
    • Video
  • Społeczności
  • Tagi
  • Przycisk dodaj
  • Widget na stronę
  • Pliki cookies
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • Pomoc
  • Kontakt
ZALOGUJ
ZAREJESTRUJ SIĘ

Agata050700

Agata050700
Moje tablice obserwuje 253 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
kartki Oto przepis ;) Makaron gotujemy żeby był al dente, podczas gotowania makaronu przyrzadzamy nadzienie, odmrazamy szpinak, wyciskamy z niego wodę (najwiecej jak tylko sie da), przekladamy go do miseczki i dodajemy sera mozzarella, parmezanu oraz ricotty (ricotte można zastąpic twarogiem), jedno jajko, odrobine soli i pieprzu. Mieszamy aż sie wszystko doskonale połączy. Nakładamy nadzienie na makaron i zwijamy w ruloniki, wszystko wyłożyć najlepiej w naczyniu żaroodpornym, na makaron wylać sos marinara, przykryc i wsadzić do rozgrzanego piekarnika na 30 minut.  Potrawę najlepiej podawać na ciepło. SKŁADNIKI

 4 PORCJE
1/2 szklanki kaszy jaglanej (100 g)
250 ml mleka kokosowego
250 ml mleka krowiego 2% (lub kokosowego lub innego roślinnego)
1 łyżka cukru brzozowego (ksylitolu) lub 2,5 łyżki cukru
ŻURAWINA:
1 szklanka żurawiny (świeżej lub mrożonej) 100 g
1 łyżka cukru brzozowego (ksylitolu) lub 2 łyżki cukru trzcinowego
4 łyżki syropu/soku żurawinowego lub soku malinowego (najlepiej ekologicznego)

PRZYGOTOWANIE

Kaszę jaglaną opłukać kilkakrotnie zmieniając wodę aż będzie klarowna. Wsypać do niedużego garnka, dodać połowę mleka kokosowego (125 ml), całe pozostałe mleko (krowie lub roślinne), cukier i zagotować na małym lub średnim ogniu. Przykryć pokrywką, zmniejszyć ogień do minimum i gotować do miękkości pod przykryciem przez 18-20 minut.
Garnek otworzyć, dolać resztę mleka kokosowego, wymieszać i odstawić z ognia. Z czasem, jak kasza będzie gęstniała, można dodawać do niej mleka w celu uzyskania odpowiedniej konsystencji.
ŻURAWINA:
Do niedużego garnka wsypać opłukaną żurawinę, dodać cukier, przykryć i zagotować. Gotować na małym ogniu przez około 2 minuty aż większość żurawiny popęka.
Dodać sok i gotować jeszcze 1-2 minuty. Odstawić z ognia, w razie potrzeby dodać więcej cukru do smaku. Razowe krokiety wg Ewy Chodakowskiej
Składniki:

Ciasto

4 łyżki mąki razowej
1/2 łyżki pestek słonecznika
1/2 łyżki pestek dyni
1/2 szklanki maślanki
pół jaja
woda gazowana (opcjonalnie)
szczypta soli
Farsz

1/2 czerwonej papryki
1/2 małej cebuli
mały pomidor
1/2 małego bakłażana (zastąpiłam cukinią)
2 garście szpinaku
1 łyżka oleju rzepakowego
1 ząbek czosnku
2 łyżki serka wiejskiego
2 łyżki gęstego jogurtu
sól, pieprz do smaku







Sposób wykonania:

Jajko, maślankę, mąkę wymieszać, bądź zmiksować. Jeżeli konsystencja będzie zbyt gęsta, dodać wody gazowanej (ja nie dodawałam).

Do masy dodać sól i pestki dyni i słonecznika. Wszystko dokładnie wymieszać.

Na patelni nie wymagające tłuszczu usmażyć naleśniki (z tej porcji powinno wyjść 2 szt.).

Cebulę pokroić w półkrążki i podsmażyć na jasnozłoty kolor. Na patelnię wrzucić szpinak, drobno pokrojony czosnek oraz drobno pokrojoną paprykę i cukinię ( w przepisie papryka była grillowana,ja ten etap pominęłam). Na koniec dodać pokrojonego pomidora obranego ze skórki.

Wlać jogurt i serek wiejski. Wszystko razem chwilę poddusić, doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć farsz na naleśniki i zwijać jak krokiety. JABŁKOWO-BANANOWE CIASTO BEZ TŁUSZCZU

Tablic
8
Zszywek
2238
Ulubionych
2382
Aktywność
»
Obserwowanych
811
Obserwuję
36
Obserwują
20

Kolorujemy!

... kolorowanki dla dorosłych kolorujemy ;) kolorowanki dla dorosłych kolorujemy ;) kolorujemy ;) kolorujemy ;) kolorujemy ;) kolorujemy ;)
Obserwuj tablicę

Coś dla ciała ;)

Oto przepis ;) Makaron gotu... SKŁADNIKI

 4 PORCJE
1/2 sz... Razowe krokiety wg Ewy Chod... JABŁKOWO-BANANOWE CIASTO BE... krem z limonek, przepis po ... pięciu składnikowe smoothies PLACUSZKI 1 szklanka przesi... *__* mniam Najlepsze na przyjecia dla ...
Obserwuj tablicę

Kultura

... Torch. #problemy #nałogowych #czyt... Dary Anioła - podsumowanie Twarzowe, nieprawdaż? Polecam czytelnikom profil ... Mockingjay #problemy #nałogowych #czyt...
Obserwuj tablicę

Święta

Doodle and Zentangle Tauriel super karteczka ;) kartka świąteczna reniferki ... kartka Święta 2012 (1) Święta 2012 (2)
Obserwuj tablicę

Fotografie

... ... ... ... .... .... ~M~ .... Uwielbiam jesień!
Obserwuj tablicę

Ulubione

Jak ja to kocham <3 22 pomysłowe grafiki - do o... ... ... ... .... ...kitty ❤❤❤ było, minęło Świetny pomysł! Zaręczyny d...
Obserwuj tablicę

Pomysły

kartki Zwykłe pnie pomalowane farb... karteczki walentynkowe :3 lampa 100 ways to say I love you ... ale ekstra :o ... Kostki lodu ^^
Obserwuj tablicę

Mój styl

Który zestaw lepszy? ... ... ... miód malina ♡ ..... Delikatność :) ... ; )
Obserwuj tablicę
Następna strona

Witaj na Zszywka.pl!
Załóż konto i zyskaj.

Załóż konto Masz już konto? Zaloguj się »