Agatek18

Agatek18
Moje tablice obserwuje 3419 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
### Świetny pomysł! Co Wam wyszło? :) #kochamludziktórymsięnienudzi Deser czekoladowy bez pieczenia Jedna chwila
myszkaa069
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

Pierwsze zdjęcie ❤
SOPSI
Częstochowa Obserwuj

Zszywek: 199 · Obserwują ją: 1365

Ostatnio dodane:

Indywidualny projekt turkusowej sukni tiulowej #sopsi #sopsifashion #dress #dresslover #szycie #sewing #project #fashiondrawings #illustration #illustrator #woman #girl #wedding #eveningdress #promdress #weddingdress #draw #sewingblogger #voguepolska #summer #fhsaionillustrated #fashionblogger #rysunek #fashionsketch #sukniaślubna #wesele #vogue #szycienamiare #czestochowa #weddingdress #wedding #party #sewing#sew #sewingproject #instasewing #youtube #sewingblog #szycie #kobieta #wesele #fashion #czestochowa #polskadziewczyna #polska #wierzchowisko #sewing #sewingproject #sewingblogger #tailor #tailormade #wedding #dress #party#szycie#szycienamaszynie #blogger #style #whitedress #sewinglovers #love #lovemyjob #sposi #sopsifashion #fashion #passion #kobieta
AlysonReyes64
MWO Obserwuj

Zszywek: 48 · Obserwują ją: 60

Ostatnio dodane:

#czarnyprotest Black Veil Brides Black Veil Brides <3 Andy Sixx Black Veil Brides
polandi
Jelenia Góra Obserwuj

Zszywek: 459 · Obserwują ją: 3329

Ostatnio dodane:

Czarne buty z uszami króliczka Slip on z uszami króliczka Leanna Beżowe buty damskie Calliope Szaro oliwkowe buty mokasyny Callie
Aniusiaxxd
Warsaw Obserwuj

Zszywek: 682 · Obserwują ją: 637

Ostatnio dodane:

Szybkie i proste ciasto bez pieczenia czyli 3 BIT

Składniki:
ok. 4 paczek herbatników (część można wymienić na krakersy)
1 puszka masy kajmakowej (400 g)
750 ml mleka
150 g masła
1/2 szklanki cukru
2 opakowania budyniu śmietankowego/waniliowego
400 ml śmietany 36% + 1 łyżka cukru pudru
1 łyżka żelatyny
1 czekolada do starcia

Najpierw należy zrobić budyń z pomniejszonej ilości mleka (750 ml zamiast litra). Ostudzić. Ubić masło na puch z cukrem i powoli dodawać po łyżce budyniu, miksować aż uzyskamy jednolitą masę.

Na dnie formy ułożyć ciasno herbatniki. Masę kajmakową włożyć do garnuszka i lekko podgrzać, rozprowadzić na herbatnikach. Na kajmaku ułożyć kolejną warstwę herbatników lub krakersów. Na to wyłożyć masę budyniowa, następnie przykryć ostatnią warstwą herbatników. Na herbatniki wyłożyć warstwę ubitej śmietany z 1 łyżką cukru pudru (można dodać trochę fixu lub jak ja łyżkę żelatyny rozpuszczonej w 1/4 szklanki gorącej wody). Na śmietanę zetrzeć czekoladę. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Szybkie i proste ciasto bez pieczenia czyli 3 BIT

Składniki:
ok. 4 paczek herbatników (część można wymienić na krakersy)
1 puszka masy kajmakowej (400 g)
750 ml mleka
150 g masła
1/2 szklanki cukru
2 opakowania budyniu śmietankowego/waniliowego
400 ml śmietany 36% + 1 łyżka cukru pudru
1 łyżka żelatyny
1 czekolada do starcia

Najpierw należy zrobić budyń z pomniejszonej ilości mleka (750 ml zamiast litra). Ostudzić. Ubić masło na puch z cukrem i powoli dodawać po łyżce budyniu, miksować aż uzyskamy jednolitą masę.

Na dnie formy ułożyć ciasno herbatniki. Masę kajmakową włożyć do garnuszka i lekko podgrzać, rozprowadzić na herbatnikach. Na kajmaku ułożyć kolejną warstwę herbatników lub krakersów. Na to wyłożyć masę budyniowa, następnie przykryć ostatnią warstwą herbatników. Na herbatniki wyłożyć warstwę ubitej śmietany z 1 łyżką cukru pudru (można dodać trochę fixu lub jak ja łyżkę żelatyny rozpuszczonej w 1/4 szklanki gorącej wody). Na śmietanę zetrzeć czekoladę. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Bardzo marchewkowe placuszki fit .Składniki na dwie porcje (po 4 placki):
2 czubate łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej ok. 20 g
3 średniej wielkości marchewki ok. 200 g
2 jajka rozmiar M
1 łyżeczka oliwy z oliwek
po 1/3 łyżeczki papryki słodkiej i ostrej oraz kurkumy
szczypta soli

150 g jogurt naturalny
1 łyżka świeżego posiekanego koperku (ok. 10 g)


Marchewki zetrzeć na tarce, połączyć z jajkami, przyprawami, mąką i oliwą. Marchewkę nakładać łyżką i lekko formować na patelni na kształt placuszków. Smażyć na minimalnie natłuszczonej patelni na najmniejszym ogniu. Przewrócić na drugą stronę, kiedy placuszek zrobi się lekko złocisty. Placuszki są chrupiące dlatego, że marchewka nie zdąży zmięknąć podczas smażenia. Podawaj z jogurtem wymieszanym z koperkiem. SMACZNEGO! Będziemy potrzebować 5-7 średnich ziemniaków, dwa jajka oraz do doprawienia sól, pieprz i paprykę. Zaczynamy od pokrojenia ziemniaków (wskazana grubość to około 1 cm).Ubijamy białka i dodajemy sól, pieprz oraz paprykę.Następnie zalewamy pokrojone ziemniaki białkiem. W międzyczasie rozgrzewamy piekarnik do 200-220 stopni. Układamy jedną warstwę frytek na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ziemniaki przez 7-10 minut, a potem delikatnie wyjmujemy papier i obracamy je. Pieczemy frytki aż do momentu, gdy zyskają ładny, złocistobrązowy kolor (czyli mniej więcej przez kolejne 10 minut).
hipster0987654321
B-stok Obserwuj

Zszywek: 22 · Obserwują ją: 48

Ostatnio dodane:

.... Hej ! Jakie polecacie ćwiczenia spalające tłuszcz dla figury jabłko ? Czy ćwiczenia kayli (bbg) beda dobre ? Prosze o odpowiedź Wrzucam dla Was mini artykuł odnośnie jak prosto wyliczyć swój dobowy bilans i jak wejść na redukcję :) Brzuch się robi w kuchni... i to prawda! Źle dobrane makro, zbyt wiele tłuszczy trans, węgli... to wszystko ma zły wpływ na ta partie. Chcesz być zdrowa i wyglądać zdrowo, zacznij od diety, bez niej można ćwiczyć w nieskończoność. Jeżeli zgłosi się tu 10 osób opisze na blogu jak wyliczyć makro i wejść w redukcję :) Kiedyś w tym obwodzie było 114 cm ...
lesiak
Obserwuj

Zszywek: 3186 · Obserwują ją: 1599

Ostatnio dodane:

```` ładniutki ;) suknia ślubna ....
Klaudyynka
Obserwuj

Zszywek: 509 · Obserwują ją: 881

Ostatnio dodane:

szybkie muffiny bananowe ... Gromee - Fearless ft. May-Britt Scheffer Tchami - Gangsta&#39;s Paradise - Intro Coachella 16 (Pablo Oliver Mashup)
anna93
poznań Obserwuj

Zszywek: 0 · Obserwują ją: 20

RastaPanda44
Bydgoszcz Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 4

Ostatnio dodane:

:) :) :) Jeżyk
ratslove
Obserwuj

Zszywek: 38 · Obserwują ją: 483

Ostatnio dodane:

Dzień 5. 
Dzisiaj godzina treningu obwodowego, nigdy się tak nie spociłam na treningu jak dzisiaj, wycisk był niezły, więc mam zamiar na ten trening chodzić co tydzień :) 

Dzisiejsze posiłki:
-owsianka
-kanapki z sałatą i rzodkiewką
- 2 gofry
i na kolacje jeszcze nie wiem co zjem, ale coś lekkiego.. 

Cały dzień miałam dzisiaj ochotę na coś słodkiego, konkretnie na ptasie mleczko z karmelem... ale po treningu, gdy weszłam do sklepu, spojrzałam na nie z grymasem i kupiłam grejfruta! Po treningu miałam taki chwilowy wstręt do słodkiego. Teraz wiem, że nie po to ćwiczę by dobrze zjeść :)
Czuję się dzisiaj rewelacyjnie!! Dzień 4. 
Nie był to najlepszy dzień.. 
Moje posiłki: 
Śniadanie: omlet z 2 jaj, pomidora i troszkę cebuli
II śniadanie: pół małej pizzy mrożonej
3 posiłek: budyń
4 posiłek: banan, 3 kiwi

Na zumbę i na tbc niestety dzisiaj nie zdążyłam, więc jutro idę na trening obwodowy.

Uważam, że czasem potrzebny jest taki dzień chillu.. Nie chodzi o to, by non stop się katować, przeszłam to wiele razy i za każdym razem była porażka. Wolę później osiągnąć sukces, niż znowu przytyć kolejne 2-3kg. 

Za wszystkie kobitki, które walczą trzymam mocno kciuki! Dzień 3:
Dziaj reset od siłowni, ale zrobiłam sobie 3km spacer :)
Moje posiłki:
Śniadanie: owsianka
II śniadanie: kanapka z serem, sałatą i pomidorem
Obiad: makaron z pieczarkami, mozarellą i sosem pomidorowym
A na kolację zjem 2 banany i 4 kiwi :) może je zblenderuję :) Dzień 2. 
Dzisiaj tylko godzina zumby. 
Po wczorajszym TBC mam zakwasy, a jeszcze cały dzień byłam dzisiaj na nogach.. 
Moje posiłki: 
Śniadanie: owsianka
II śniadanie: mix sałat, pół mozarelli i 2 pomidorki
Obiad: makaron z pieczarkami i sosem pomidorowym
Kolacja: jogurt Danio i mały baton (gdzie normalnie bym zjadła ptasie mleczko albo czekoladę :( )

Nie będę ograniczała słodkiego do zera, bo to się nie sprawdza nigdy, nie chce mieć napadów głodu na słodkie. Wiem, że można to wyeliminować, przez odpowiednią dietę, ale wszystko z czasem :) 

A Wy jak tam się trzymacie ? 
Jakie macie metody na chwile słabości ?
Malo1687
Obserwuj

Zszywek: 578 · Obserwują ją: 2011

Ostatnio dodane:

Alexander Jansson to szwedzki grafik komputerowy, który sam podsumował się słowami: „swojego rodzaju ‘artysta’, cyfrowy ilustrator, animator i tajemniczy naukowiec.” Przedstawiamy imponujące przykłady jego kreatywnej działalności w postaci bajkowych ilustracji o niepowtarzalnym stylu Alexander Jansson to szwedzki grafik komputerowy, który sam podsumował się słowami: „swojego rodzaju ‘artysta’, cyfrowy ilustrator, animator i tajemniczy naukowiec.” Przedstawiamy imponujące przykłady jego kreatywnej działalności w postaci bajkowych ilustracji o niepowtarzalnym stylu Alexander Jansson to szwedzki grafik komputerowy, który sam podsumował się słowami: „swojego rodzaju ‘artysta’, cyfrowy ilustrator, animator i tajemniczy naukowiec.” Przedstawiamy imponujące przykłady jego kreatywnej działalności w postaci bajkowych ilustracji o niepowtarzalnym stylu Alexander Jansson to szwedzki grafik komputerowy, który sam podsumował się słowami: „swojego rodzaju ‘artysta’, cyfrowy ilustrator, animator i tajemniczy naukowiec.” Przedstawiamy imponujące przykłady jego kreatywnej działalności w postaci bajkowych ilustracji o niepowtarzalnym stylu
Garnusio
Obserwuj

Zszywek: 2 · Obserwują ją: 12

Ostatnio dodane:

;p  :) hyhyhy
kamciaam
tomaszów mazowiecki Obserwuj

Zszywek: 8 · Obserwują ją: 13

Ostatnio dodane:

isana spulung pure locken. używałyście? :) świeży soczek z marchwi. mniaaaam! b6! troche motywacji stepperowej :) któraś używa? :)
MyNightinGale
Obserwuj

Zszywek: 15 · Obserwują ją: 86

Ostatnio dodane:

Jennifer :* <3! Taaaka Śliczna Tay :) Selena Gomez *_* *_*  !!
maja23
Obserwuj

Zszywek: 71 · Obserwują ją: 244

Ostatnio dodane:

szpagat III szpagat II szpagat Bednarek - List (Official Video)
kajatyb
Dover, Kent Obserwuj

Zszywek: 0 · Obserwują ją: 4

Gosiunia_Love_LwG
Obserwuj

Zszywek: 8 · Obserwują ją: 20

Ostatnio dodane:

Zakochanie ;CC czy tacy istnieją ... ? :) Sznurowane botki w modnych kolorach. Zobacz więcej po wejściu na duże zdjęcie. <3
Wikipedia12
Obserwuj

Zszywek: 11 · Obserwują ją: 24

Ostatnio dodane:

fff fff sweęttttttttttttttttttttuy cosz widicie
wiwika
Obserwuj

Zszywek: 634 · Obserwują ją: 918

Ostatnio dodane:

O MATKO JAKIE PYSZNE! Jak pralinki rafaello tylko mniej słodkie <3 przepis po kliknięciu w zdjęcie *__* mniam Gordon <3 love
zaneta255
Obserwuj

Zszywek: 6 · Obserwują ją: 15

Ostatnio dodane:

Dakłas / Dacquoise Przepis na serowy chleb z Pizza Hut Wilgotna babka kakaowa Składniki: - 6 jajek - 1 szklanka cukru - 1 szklanka oleju - 1/2 szklanki wrzątku - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 1,5 szklanki mąki pszennej - 3/4 szklanki kakao - 2 łyżeczki proszku do pieczenia *dodatkowo - 1 tabliczka gorzkiej czekolady - 1 łyżka masła - 8 łyżek mleka Sposób przygotowania: 1. Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę, następnie wlewamy olej, wrzątek i ekstrakt. 2. Mąkę mieszamy z kakao, proszkiem do pieczenia, dodajemy do mokrych składników i dokładnie miksujemy. 3. Formę smarujemy masłem, obsypujemy kaszką manną, wlewamy do niej ciasto i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, na ok. 45-50 min. (do suchego patyczka). Gotową i lekko przestudzoną babkę wyciągamy z formy. 4. W łaźni wodnej rozpuszczamy czekoladę z masłem i mlekiem, wylewamy na wystudzoną babkę, chłodzimy, aby polewa zastygła. Chocolate Fudge Brownie Sernik
magpiotr
Obserwuj

Zszywek: 21 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

GULASZ WOŁOWY Z DYNIĄ I KURKAMI

SKŁADNIKI

 4 PORCJE
500 g mięsa wołowego na gulasz, polecam antrykot
1 łyżka oleju roślinnego i 1 łyżka masła
1 cebula
2 ząbki czosnku
5 ziaren jałowca
2 liście laurowe
1 łyżeczka suszonego oregano
400 g kurek
3 - 4 łyżki porto lub brandy lub wiśniówki
250 ml czerwonego wina
około 500 ml bulionu wołowego
2 szklanki obranej dyni pokrojonej w 1 cm kostkę (ok. 1/2 małej dyni)
80 ml śmietanki kremówki
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
DODAJ NOTATKĘ
PRZYGOTOWANIE

Mięso pokroić w kostkę. Dobrze rozgrzać dużą patelnię z grubym dnem, wlać 1 łyżkę oleju i wrzucić mięso, obsmażyć z każdej strony (około 5 minut). Zdjąć z patelni i odłożyć na talerz.
Na patelnię po mięsie włożyć masło, pokrojoną w piórka cebulę i zeszklić ją (około 5 minut). Dodać drobno pokrojony czosnek, ziarna jałowca, liście laurowe i suszone oregano, smażyć przez minutę. Dodać pokrojone w kosteczkę kurki i obsmażać przez około 3 minuty.
Dodać obsmażone mięso i podgrzać. Wlać brandy i gotować przez minutę. Wlać stopniowo, po pół szklanki, wino czerwone tak aby cały czas gulasz się gotował. Dodać bulion, doprawić solą oraz świeżo zmielonym pieprzem, przykryć i gotować gulasz przez około 2 i 1/2 godziny do czasu aż mięso będzie miękkie. Jeśli jest potrzeba można przełożyć wszystko z patelni do garnka. W razie ubywania płynu dodawać więcej wina lub bulionu.
Dodać obraną i pokrojoną w kosteczkę dynię i gotować przez około 15-20 minut. Dodać śmietankę kremówkę oraz posiekaną natkę pietruszki zagotować i odstawić z ognia. Keep fit :) Idealnie na jesień Gwiazdeczki <3
alischya
Obserwuj

Zszywek: 4 · Obserwują ją: 7

Ostatnio dodane:

tak.... Tort stracciatella z malinami Składniki na ciasto: -5 jajek -250 g jasnego brązowego cukru -75 g gorzkiej czekolady -150 g masła -50 g kakao -60 ml mocnej kawy -100 g kwaśnej śmietany -3 łyżki mleka -200 g mąki pszennej -pół łyżeczki sody oczyszczonej -pół łyżeczki proszku do pieczenia -szczypta soli Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W niedużym garnuszku roztopić masło. Zdjąć z palnika, dodać połamaną czekoladę, poczekać do jej rozpuszczenia, mieszając od czasu do czasu. Odłożyć do lekkiego przestudzenia. W miseczce wymieszać kakao, kawę, śmietanę i mleko - by nie było grudek. Odstawić. Mąkę przesiać z proszkiem, sodą, solą; odłożyć. W misie miksera ubić jajka (w całości, bez rozdzielania na białka i żółtka) z brązowym cukrem, do jasności i puszystości (przez 8 - 10 minut przystawką do ubijania białek). Dodać czekoladę roztopioną z masłem, masę kakaową ze śmietaną - zmiksować. Dodać przesianą mąkę i wymieszać szpatułką - tylko do połączenia się składników. Formę o wymiarach 20 x 30 cm wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Do formy przelać gotowe ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 160ºC przez około 25 - 30 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić. Przekroić wzdłuż na dwie części. Masa śmietankowa stracciatella z malinami: -600 ml śmietany kremówki, schlodzonej -250 g serka mascarpone, schłodzonego -2 - 3 łyżki cukru pudru -50 g czekolady mlecznej, startej na tarce o dużych oczkach -ok. 700 g malin Śmietanę kremówkę ubić, dodając pod koniec cukier puder. Ubitą, dodawać w trzech turach do serka mascarpone i delikatnie wymieszać. Dodać czekoladę i wymieszać. Dodatkowo: -1 szklanka mocnej herbaty -50 g czekolady mlecznej, startej na tarce o dużych oczkach Jeden z przekrojonych blatów ułożyć na paterze. Nasączyć mocna herbatą (np. pół szklanki na 1 blat). Wyłożyć 1/3 kremu śmietankowego. Na nim, jedna przy drugiej, poukładać maliny. Przykryć kolejną porcją kremu śmietankowego (1/3). Na krem położyć drugi czekoladowy blat, nasączyć herbatą. Posmarować ostatnią porcją kremu śmietankowego (1/3). Na wierzch zetrzeć mleczną czekoladę. Włożyć do lodówki na 3 godziny. Smacznego :-) 150 gram szpinaku mrożonego 2 jajka 2 łyżki mąki 2 ząbki czosnku 50g sera feta lub zwykłego twarogu 2 łyżki oleju do smażenia Sól, pieprz do smaku Szpinak rozmrozić, połączyć z jajkami, mąką, rozgniecionym/posiekanym czosnkiem, rozkruszonym serem lub twarogiem, doprawić do smaku i smażyć na rozgrzanym oleju. Super z jogurtem naturalnym albo sosem czosnkowym Malinowa chmurka Składniki na ciasto kruche: 3 żółtka 30 g cukru pudru pół łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (lub pół opakowania cukru wanilinowego, około 8g) 150 g mąki pszennej 100 g masła Wszystkie składniki powinny być schłodzone. Składniki na kruchy spód szybko zagnieść ręcznie lub zmiksować w malakserze. Uformować kulę, lekko spłaszczyć, owinąć w folię spożywczą, schłodzić w lodówce przez 60 minut. Przygotować prostokątną blachę o wymiarach 23 x 33 cm. Wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki, wyłożyć nim dno formy: można wcześniej lekko rozwałkować, można odrywać po kawałku i układać w formie, następnie wyrównać np. wałkując szklanką (ułożoną na boku) wewnątrz formy. Wyrównać, ponownie schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Przed samym pieczeniem ponakłuwać widelcem. Piec w temperaturze 190 - 200ºC przez około 15 - 20 minut lub krócej, do zezłocenia i wypieczenia ciasta. Wyjąć, wystudzić. Galaretka z malinami: 600 g malin (świeżych lub mrożonych) 3 malinowe galaretki (każda na 500 ml wody) 3 szklanki wrzącej wody Maliny mrożone wcześniej rozmrozić na durszlaku. 3 malinowe galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzacej wody. Przestudzić, wymieszać z malinami. Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Tężejącą galaretkę wyłożyć na kruche ciasto, wyrównać, schłodzić w lodówce. Krem śmietankowy z wanilią: 500 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty z wanilii lub nasionka z 1 laski wanilii Wszystkie składniki umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Uwaga: nie schłodzenie składników minimum 12 godzin przed rozpoczęciem ubijania kremu lub niepotrzebne zbyt długie ubijanie kremu - mogą doprowadzić do jego zwarzenia. Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto. Beza z migdałami: 3 białka, w temperaturze pokojowej 150 g drobnego cukru do wypieków 2 łyżeczki mąki (skrobi) ziemniaczanej 40 - 50 g płatków migdałów Białka umieścić w misie miksera. Ubijać, zwiększając obroty miksera, do otrzymania sztywnej pianki. Dodawać cukier, stopniowo, łyżka po łyżce, aż do wyczerpania cukru i otrzymania gęstej, błyszczącej piany. Pod sam koniec ubijania dodać mąką ziemniaczaną. Formę o wymiarach 23 x 33 cm odwrócić do góry dnem. Wysmarować masłem, wyłożyć papi...
gosiaczek1374
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 24

Ostatnio dodane:

niebo na talerzu: Sałatka z brokułami i serem feta Składniki: - dwa mniejsze lub jeden duży kwiatek brokuła - ok. 10-15 dag sera feta - mały, gęsty jogurt naturalny - łyżka majonezu - ząbek lub dwa czosnku - garść płatków migdałów - sól, pieprz Brokuły podziel na małe różyczki odcinając je od łodygi. Wrzuć na wrzącą, osoloną wodę i blanszuj (b. krótko gotuj) ok. 2-3 minuty, w przypadku mrożonki - jeszcze krócej. Wyjmij z wody łyżką cedzakową i ułóż na talerzu do wystudzenia. Z jogurtu, majonezu, szczypty soli, pieprzu i zgniecionego ząbka czosnku wymieszaj sos. Migdały wrzuć na podgrzaną, teflonową patelnię i przytrzymaj na ogniu do lekkiego zezłocenia. Pokrusz fetę na brokuły, zalej wszystko sosem i posyp uprażonymi migdałami.
tokania
wrocław Obserwuj

Zszywek: 59 · Obserwują ją: 25

Ostatnio dodane:

stolik ze skrzynek Krem czekoladowy wg Jamie'go Olivera Wyśmienity i szybki (nie licząc czasu chłodzenia) krem czekoladowy, który jest banalny w przygotowaniu. Nie wymaga użycia miksera. Jamie w swoim programie nazywał go musem, ale ponieważ deser nie ma raczej konsystencji musu, został nazwany kremem. Składniki na 4-6 porcji: 250 ml śmietany kremówki 200 g gorzkiej czekolady (użyłam deserowej) 2 żółtka łyżka solonego masła lub łyżka masła + szczypta soli (dodatek soli podbija smak czekolady) Śmietanę podgrzać w garnku, nie doprowadzając do zagotowania. Zdjąć z ognia i wrzucić połamaną na kostki czekoladę. Mieszać, aż czekolada dobrze się rozpuści. Następnie dodać żółtka i dokładnie wymieszać, a na koniec masło i wszystko razem połączyć do uzyskania gładkiej, aksamitnej masy. Przełożyć mus do małych kubeczków, np. filiżanek do espresso i schłodzić w lodówce przez minimum 45 minut. Można serwować z ciasteczkiem amaretti. Znalezione na stylowi .pl Delikatny jabłecznik na serku homogenizowanym ( bez jajek) Ciasto: 2 i 1/2 szklanki mąki( użyłam pół na pół z mąką orkiszową jasną) 250g masła 200g waniliowego serka homogenizowanego 2/3 szklanki cukru pudru( użyłam zwykłego cukru;) 4 łyżeczki cukru waniliowego lub esencji waniliowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 7- 8 dużych jabłek cynamon cukier puder do posypania Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 1800C. Blaszkę około 20x30cm* posmarować odrobiną tłuszczu i wyłożyć papierem do pieczenia. Jabłka obrać, przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne. Mąkę wymieszać z proszkiem, cukrem i cukrem pudrem. Dodać pokrojone w kostki masło i rozdrobnić rękoma, rozcierając razem z mąką, do uzyskania kruszonki. Następnie dodać serek homogenizowani i dość szybko zagnieść na jednolitą masę. Podzielić na dwie części( jedną trochę większą). Większą część rozwałkować i przełożyć na dno blachy( lub dysk ciasta ułożyć w foremce i rękoma rozprowadzić masę na całą blaszkę). Na ciasto wyłożyć połówki jabłek( rozcięciem do dołu), posypać obficie cynamonem. Mniejszą część ciasta rozwałkować i przykryć nią jabłka. Górę jabłecznika nakłuć w kilku miejscach czubkiem noża. Piec około 55-60 minut. Przestudzone posypać cukrem pudrem( ja oprószyłam również odrobiną cynamonu). Smacznego! Domowy przepis na pyszny batonik Mleczna kanapka , puszysty , kakaowy biszkopt i mleczno-miodowy krem . Składniki : Biszkopt : 5 jajek 1 szklanka cukru 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 2/3 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 4 łyżki mocnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa mleczna : 2,5 szklanki mleka 0,5 szklanki cukru 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią 2 łyżki miodu 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 125g masła 125 ml śmietany kremówki 4 łyżeczki żelatyny 0,5 szklanki gorącego mleka Sposób przygotowania : Biszkopt : Jajka , cukier i cukier waniliowy ubijamy razem na parze ( do dużego garnka wlewamy wodę do 1/4 wysokości , wstawiamy na mały ogień i do garnka wkładamy miskę z jajkami , pamiętając , że trzeba cały czas jajka ubijać , inaczej zrobi nam się słodkie gotowane jajo :) ) Ubijamy aż jajka podwoją swoją objętość . Wyciągamy ubite jajka z kąpieli wodnej . Obie mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia i kakao , delikatnie i powoli łączymy z ubitymi jajkami , łyżka mąki - mieszamy , łyżka mąki - mieszamy i tak do wyczerpania mąki . Ciasto przelewamy na blachę (największą jaką mamy , ja użyłam blaszki dołączonej do piekarnika ) wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160º C i pieczemy ok. 20 min .  Masa mleczna : Mleko , cukier , cukier waniliowy, miód i obie mąki mieszamy w garnku i wstawiamy na gaz , gotując tak jak budyń . Odstawiamy do ostudzenia . Żelatynę zalewamy zimną wodą by napęczniała , a następnie rozpuszczamy w gorącym mleku .  Ostudzoną masę miksujemy z masłem . Następnie cały czas miksując wlewamy śmietankę . Na końcu powoli dolewamy do masy żelatynę rozpuszczoną w mleku . Chwilę miksujemy i odstawiamy . Upieczony biszkopt przecinamy wzdłuż ostrym nożem . Musimy uważać bo biszkopt ma grubość ok. 1,5 cm , a musimy przeciąć go jeszcze na pół , tak aby był jak najcieńszy . Masę mleczną wykładamy na spód biszkoptu , wyrównujemy i nakrywamy drugim blatem . Dociskamy , obciążamy drewnianą deską i wkładamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc . Po schłodzeniu tniemy na prostokąciki o dowolnych wymiarach . Przechowujemy w lodówce .
ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY