AnastazjQ

AnastazjQ
Moje tablice obserwuje 46 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
Babeczki króliczki

 Ciasto
 250 g miękkiego masła
 350 g cukru
 3 jajka
 2 łyżeczki startej skórki z cytryny
 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
 450 g mąki pszennej
 1 łyżeczka sody oczyszczonej
 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
 1/2 łyżeczki soli
 450 ml kwaśnej śmietany

 Krem maślany
 250 g miękkiego masła
 1 łyżeczka ekstaktu waniliowego
 600 g cukru pudru
 2 łyżki mleka

 Do dekoracji
 30 pianek marshmallow
 różowy cukier
 czekoladowe drażetki
 czarny lukier
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Foremki na babeczki wyłożyć papilotkami.
 W misce utrzeć masło z cukrem. Dodawać jajka po jednym na raz, cały czas ubijając. Dodać skórkę cytrynową i wanilię, wymieszać.
W oddzielnej misce wymieszać mąkę z sodą, proszkiem i solą. Miksując, dodawać do masy jajecznej na przemian ze śmietaną (ciasto będzie gęste). Każdą foremkę napełniać 4 łyżkami ciasta (do 3/4 wysokości foremek). Piec przez 25-30 minut, aż patyczek wetknięty w środek wyjdzie czysty. Odstawić na metalową kratkę do wystygnięcia.
 W międzyczasie przygotować krem: w dużej misce utrzeć masło z wanilią. Stopniowo dodawać cukier puder, miksując po każdym dodaniu. Dodać mleko i zmiksować na gładką i puszystą masę.
Pianki marshmallow przekroić wzdłuż na pół, ułożyć je na czystej powierzchni przekrojoną stroną do dołu. Posmarować odrobiną kremu wzdłuż środka i posypać różowym cukrem. To będą uszy.
 Kiedy babeczki wystygną, wierzch posmarować kremem i umieścić po dwie połowki marshmallow tak, aby powstały uszy.... Śliczna ;) ; p Chcę je !! *.* Cudowny Kolor