Ancur91

Miła,przyjazna,dusza towarzystwa..:) ciekawa,czasem nie do wytrzymania,uparta,troszke leniwa ale też i energiczna :D Kruszyna(164cm jedyne)
Ancur91
Moje tablice obserwuje 136 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
Składniki:

10 bułek kajzerek
1 podwójny filet z kurczaka
300 g pieczarek
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
2 marchewki
3 duże cebule
300 g żółtego sera
50 g masła
sól i pieprz
papryka słodka mielona
Vegeta
majeranek

Wykonanie:

Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i mielimy. Marchew, cebulę oraz pieczarki obieramy i myjemy, po czym ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach lub szatkujemy drobno, z papryk usuwamy gniazda nasienne i również ścieramy na tarce. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy startą cebulę, gdy już się zeszkli na maśle wsypujemy pieczarki, smażymy tak długo aż pieczarki puszczą wodę, która następnie odparuje podczas prużenia. Do zmielonego mięsa dodajemy przyprawy według uznania: pieprz, sól, paprykę słodką mieloną, Vegetę i majeranek, wszystko to dokładnie mieszamy i tak przygotowane mięso dodajemy do smażących się pieczarek, gdy połączy się z pieczarkami i stanie się białe dodajemy startą paprykę i marchewkę. Dusimy wszystko pod przykryciem na bardzo małym ogniu przez około 10-15 minut, do miękkości. Zdejmujemy z ognia. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.

Z bułek kajzerek obcinamy dno i wydrążamy środki bułek. Przygotowanym farszem mięsno-warzywnym nadziewamy kajzerki, ilość farszu w bułkach zależy od naszych upodobań. Posypujemy żółtym serem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy do momentu rozpuszczenia się sera. Kruche ciasto z malinami i pianką budyniową ... Sałatka drobiowa z tzatziki.
Składniki:
500 g filetów z kurczaka
500 g świeżych ogórków
2 łyżki przyprawy gyros
2 łyżki oliwy z oliwek
400 ml gęstej śmietany
sól ,pieprz
por (biała część) 200 g
mała puszka kukurydzy
2 czerwone cebule
3 jajka
Przygotowanie:
Filety oczyszczamy ,kroimy w kostkę obtaczamy w przyprawie i oliwie. Smażymy na rozgrzanej patelni ,osączamy z nadmiaru tłuszczu. Studzimy.
Ogórki obieramy ,ścieramy na tarce o dużych oczkach ,solimy i odstawiamy na 30 min. Odciskamy z wody ,dodajemy do śmietany ,doprawiamy solą i pieprzem.
Pory kroimy w piórka ,sparzamy ,odsączamy i studzimy.
Kukurydzę osączamy.
Cebule obieramy i drobno siekamy.
Jajka gotujemy na twardo ,studzimy i kroimy w kostkę.
W naczyniu układamy warstwami ,kurczaka ,pory ,kukurydzę ,sos ,posiekaną cebulę i jajka. Wstawiamy do lodówki na godzinę przed podaniem. ^^^