Anulek3

Anulek3
Moje tablice obserwuje 1141 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
Sernik chałwowy (bez pieczenia) Sernik Bounty sernik na zimno z czarną porzeczka Sernik z musem kokosowym Śnieżny puch -lekka chmurka bez pieczenia

Składniki: (na blaszkę 24x24 cm)
Spód:
ok. 200 g herbatników
Śnieżny puch:
500 g twarogu sernikowego, zmielonego (może być z wiaderka)
3 łyżki cukru pudru
2 Śnieżki (bita śmietana w proszku)
1 szkl mleka
2 galaretki cytrynowe ( mogą być inne)
500 ml wrzącej wody
Kokosowa posypka:
6 łyżek wiórek kokosowych
1 duża łyżka masła
1 łyżka cukru
Przygotowanie:
Spód: Blaszkę o wymiarach 24x24 cm (lub mniejszą- wtedy ciasto będzie jeszcze wyższe!) wyłożyć folią aluminiową. Na dnie poukładać herbatniki.
Śnieżny puch: Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzącej wodzie, odstawić do wystudzenia.
Śnieżki zalać mlekiem i ubijać kilka minut, do uzyskania gęstej i puszystej bitej śmietany. Następnie dodać do niej cukier puder oraz zmielony ser, krótko zmiksować. Wystudzoną galaretkę strumyczkiem wlewać do masy, ciągle miksując, aż składniki się połączą.
Masę śmietanowo-serową wylać na herbatniki. Schłodzić w lodówce.
W międzyczasie przygotować kokosową posypkę: Masełko stopić w garnuszku, dodać cukier oraz wiórki kokosowe i smażyć kilka minut, aż kokos się zarumieni. Ważne, by nieustannie mieszać, by wiórki się nie przypaliły.
Ostudzoną posypką kokosową posypać Śnieżny puch.
izoolka98
Obserwuj

Zszywek: 1390 · Obserwują ją: 621

Ostatnio dodane:

.... Bagietka Nadziewana – TOP 12 Pysznych Przepisów na Bagietkę z Nadzieniem kurczak w sosie z suszonych pomidorów miodzio
rainbow111
Obserwuj

Zszywek: 2 · Obserwują ją: 120

Ostatnio dodane:

... :D !
Nika89
Obserwuj

Zszywek: 11445 · Obserwują ją: 11275

Ostatnio dodane:

łazienka kuchnia .... ....
hera20_14
Obserwuj

Zszywek: 5 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

Pyszna salatka idealna do grillowanego mięsa... pomidory kukurydza ciemne oliwki dymka kilka listków sałaty masłowej dressing: b. duży pęczek pietruszki sok z cytryny mały ząbek czosnku 3-4 łyżki oliwy extra vergine sól, pieprz pomarańcze, limonki, cytryny. Na słoik 5 litrowy: - 5 pomarańczy - 2 limonki - 1 cytrynę pokroić w pólplastry ułożyć na spodzie do 3/4 wysokości, uzupełnić kostkami lodu i zalać gazowaną wodą mineralną smakową pomarańczową, zakręcić i co jakiś czas wstrząsać przez jakieś 30 min by sok z cytrusów się uwolnił SYROP Z MŁODYCH PĘKÓW SOSNY Ilość: 1litr Czas przygotowania: około 4h SKŁADNIKI: 3 garście młodych przyrostów sosny (do 12cm) 2litry wody, 800g cukru SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Najpierw opłukujemy gałązki zebrane w lesie. Następnie umieszczamy je w sporym garnku, zalewamy wodą i gotujemy na średnim ogniu około 2h. Po tym etapie można garnek z sosną odstawić i gotować dalej sosny następnego dnia i wówczas też je odcedzić na sitku. Sam wywar z pierwszego etapu wygląda dość nieciekawie. Dopiero po przecedzeniu i odparowaniu nabiera wspaniałego bursztynowego koloru. Kolejnym po przecedzeniu etapem jest dodanie cukru i dalsze gotowanie połączone z odparowaniem nadmiaru płynu. Tego etapu nie należy przerywać. Gotujemy więc wywar na niewielkim ogniu około 2-3h aż zgęstnieje. Gdy osiągniemy już odpowiednią gęstość to czym prędzej przelewamy go do wyparzonych słoiczków i zakręcamy. Można go przechowywać do 8 lat z ciemnym pomieszczeniu. lasagne ze szpinakiem Skład: 2 opakowania świeżego szpinaku 6-8 płat lasagne 3-4 łyżki oliwy 1 cebula (drobno posiekana) 2 ząbki czosnku kilka plastrów prosciutto ok. 250 g sera gorgonzola świeżo zmielony pieprz sól morska sos beszamelowy: 4 łyżki masła 3 łyżki mąki ok. 600 ml mleka 2 liście laurowe 100 g świeżo startego parmezanu (zastępuję również startym serem mozzarella) kilka kropel soku z cytryny A oto jak to zrobić: 1. W dużym garnku osolnej wody gotujemy płaty lasagne. 2. Oliwę rozgrzewamy na patelni i podsmażamy posiekaną cebulę wraz z rozgniecionym czosnkiem. Dodajemy zblanszowany szpinak, doprawiamy solą i pieprzem. Całość podsmażamy ok. 7-8 minut. Na koniec dodajemy kawałki sera gorgonzola. Plastry prosciutto kroimy na cienkie kawałki i podsmażamy. 3. Aby przygotować sos beszamelowy: w dużym rondlu rozpuszczamy masło dodając mąkę. Mieszamy. Zmniejszamy ogień i stale mieszając stopniowo dodajemy mleko oraz liście laurowe. Mieszanina masła z mąką wchłania sporo mleka, a zatem sami musimy ocenić ile jeszcze potrzeba. Sos powinien nabrać gładkiej konsystencji. Ostudzamy. Dodajemy starty parmezan i doprawiamy szczyptą soli oraz kilkoma kroplami soku z cytryny lub octu winnego.
aniula44
na koncu swaita Obserwuj

Zszywek: 20703 · Obserwują ją: 39956

Ostatnio dodane:

sałatka z ryżem i kurczakiem, przepis po kliknięciu na zdjęcie Kurczak po włosku w pomidorach z mozarellą, przepis po kliknięciu na zdjęcie. Kurczak w sosie szpinakowo-serowym kurczak pieczony w musztardzie, przepis po kliknięciu na zdjęcie
Meg1970
Szczecin, Poland Obserwuj

Zszywek: 0 · Obserwują ją: 12

bosa_92
Obserwuj

Zszywek: 7137 · Obserwują ją: 2203

Ostatnio dodane:

... ♥♥♥ ... ...
adusiab
Obserwuj

Zszywek: 33 · Obserwują ją: 1

Ostatnio dodane:

Jak zrobić jajko w bułce? 2 sposoby na wybielenie pożółkłych paznokci 

Pasta wybielająca paznokcie

3 łyżeczki sody oczyszczonej
1 łyżeczka wody utlenionej
szczoteczka do zębów lub paznokci

Wymieszaj sodę z wodą utlenioną, aż otrzymasz konsystencję gęstej pasty. Delikatnie wypoleruj paznokcie specjalną polerką, a następnie szczoteczką nanieś pastę na paznokcie i zostaw na 5 minut. Spłucz wodą.

Kąpiel wybielająca paznokcie

pół szklanki bardzo ciepłej wody
4 łyżki sody oczyszczonej
2 łyżki wody utlenionej

Wlej wodę do miseczki i dodaj sodę oraz wodę utlenioną, całość dokładnie wymieszaj. Mocz delikatnie wypolerowane paznokcie przez 5 minut. To w jaki sposób rozpoczynamy dzień determinuje w jaki rozłożymy siły przez pozostałą jego część. Śniadanie powinno więc dostarczać nam wystarczającej ilości witamin, minerałów i energii. Jednak w porannym rozgardiaszu nie zawsze znajdujemy na nie odpowiednią ilość czasu. Idealnym rozwiązaniem jest wtedy nocna owsianka, której nie trzeba gotować, a jej przygotowanie dzień wcześniej zajmuje 1-2 minuty. brokuły
ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY