Arta

Zainteresowana astronomią i sztuką. Kochającą stare bajki i metalowe zespoły. Uzależniona od.. mleka. Nieśmiała, sentymentalna, z dziecinnym charakterem.
Arta
Moje tablice obserwuje 7667 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 MarvelCity
Grafika z liskiem :D ... Paznokcie z folią transferową <3 Czarny Manicure w 17 Odsłonach – Najmodniejsze Inspiracje ...
mania045
Obserwuj

Zszywek: 3072 · Obserwują ją: 2558

Ostatnio dodane:

Lucyfer :D ... Rysunek oka! Szybkie pączki
Adrienette
Lubuskie/Poland ❤ Obserwuj

Zszywek: 7219 · Obserwują ją: 14760

Ostatnio dodane:

❤️xx ♡♡♡♡ .<3 ...
kam26
Obserwuj

Zszywek: 243 · Obserwują ją: 80

Ostatnio dodane:

CIASTO Z RURKAMI BEZ PIECZENIA Ciasto czekoladowe z karmelem (bez pieczenia) - I Love Bake

SKŁADNIKI NA CIASTO:

2 paczki krakersów, solonych
2 paczki herbatników, kakaowych
1 puszka kajmaku ok. 500 g
100 g orzeszków ziemnych, zmielonych
SKŁADNIKI NA KREM CZEKOLADOWY:

800 ml mleka
2 budynie czekoladowe (40g), proszek
4 łyżki cukru
250 g masła, temp. pokojowa
2 łyżki kremu czekoladowego np. nutella
2 łyżki masła orzechowego (niesolone)
SKŁADNIKI NA POLEWĘ CZEKOLADOWĄ:

90 ml śmietanki kremówki 30%
100 g gorzkiej czekolady
Krakersy układamy w blaszce o wym. 24×24 cm. Rozprowadzamy na nich równomiernie podgrzany wcześniej kajmak. Przykrywamy drugą warstwą krakersów. 400 ml mleka zagotowujemy razem z cukrem. W pozostałym leku rozpuszczamy przesiany proszek budyniowy. Cały czas mieszając wlewamy do gorącego mleka. Podgrzewamy, aż masa będzie dosyć mocno gęsta. Owijamy folią i zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło przez chwilę ucieramy, następnie dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu. Na koniec miksujemy z kremem czekoladowym oraz masłem orzechowym. Na krakersy wykładamy krem czekoladowy i przykrywamy herbatnikami (można je lekko nasączyć np. likierem lub mocną herbatą). Kremówkę mocno podgrzewamy, następnie wrzucamy kawałki połamanej czekolady i zostawiamy na 2-3 min. Mieszamy i polewamy równomiernie herbatniki. Przykrywamy zmielonymi orzechami. Wkładamy do lodówki na całą noc. Schab gotowany w sosie z pieczarkami | Kwestia Smaku

4 porcje

1/2 łyżki masła
1/2 łyżki oliwy
1/2 cebuli
1 ząbek czosnku
1/2 łyżeczki tymianku
750 ml bulionu drobiowego lub 750 ml wody + 2 łyżki sosu sojowego
500 g schabu bez kości
200 g pieczarek
po 1 łyżeczce mąki ziemniaczanej i pszennej
opcjonalnie: 40 ml białego wina, 4 łyżki śmietanki kremówki

W garnku na oliwie i maśle poddusić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać posiekany czosnek i tymianek i jeszcze chwilę razem podsmażać. Dodać wino jeśli używamy i pogotować ok. 3 minuty. Zalać gorącym bulionem lub gorącą wodą z sosem sojowym, doprawić solą i pieprzem, zagotować.
Schab cienko pokroić na 1/2 cm plasterki i włożyć w gotujący się wywar. Po ponownym zagotowaniu zmniejszyć ogień do średniego, przykryć garnek i gotować mięso przez około 1 i 1/2 godziny. W międzyczasie 2 - 3 razy je przewrócić.
Na 10 minut przed końcem gotowania dodać do mięsa podsmażone na maśle pieczarki (najpierw należy je oczyścić gąbką, opłukać, osuszyć i pokroić, wrzucić na suchą patelnię i mieszając co chwilę smażyć przez ok. 7 minut, później dopiero dodać łyżkę masła i dalej smażyć na złoty kolor).
Przez sitko, bezpośrednio do potrawy, dodać obydwie mąki, wymieszać i dokładnie zagotować. Na koniec można dodać śmietankę kremówkę i posypać posiekaną natką.

Propozycja podania

Ziemniaki / kasza / sałata z papryką, cebulą i gęstą śmietaną lub winegretem
Wskazówki

Obrane i pokrojone w kosteczkę bataty lub dynię dajemy na ok. 15 minut przed końcem gotowania potrawy.
Sprawdzi się też pokrojona w kosteczkę papryka, dodana na 10 minut przed końcem gotowania. Ciasto

Prosty przepis robi furorę! Potrzebujesz tylko 3 składników aby zaskoczyć wszystkich przepysznym, oryginalnym ciastem. Zobacz jak łatwo i szybko możesz upiec rewelacyjne ciasto. Potrzebujesz tylko 3 jajek, 120 g białej czekolady i 120 g kremowego twarożku. Oddziel białka od żółtek i schowaj je do lodówki. Rozpuść czekoladę nad gorącą wodą, a następnie wymieszaj ją z twarożkiem. Dodaj 1/3 ubitych wcześniej na sztywną pianę białek. Całość dokładnie wymieszaj, dodaj resztę białek i jeszcze raz wymieszaj tak, aby uzyskać jednolitą masę. Następnie przełóż ją do natłuszczonej wysokiej formy i piecz w temperaturze 170 st. Celsjusza. Po 15 minutach obniż temperaturę do 160 st. i piecz przez kolejny kwadrans. Po upieczeniu zostaw ciasto w piekarniku jeszcze na 15 minut, po czym wyciągnij je i zostaw do wystudzenia. Banalnie proste!
agusia993
Tarnów Obserwuj

Zszywek: 244 · Obserwują ją: 184

Ostatnio dodane:

... diy Uwielbiam miętowe paznokcie :) nude .
_slowiczek_
Wszędzie Obserwuj

Zszywek: 1703 · Obserwują ją: 4220

Ostatnio dodane:

Tattoo :-) *.* ///
SOPSI
Częstochowa Obserwuj

Zszywek: 187 · Obserwują ją: 1244

Ostatnio dodane:

Realizacja bluzki oraz spódnicy dla druhny <3 Szycie na miarę w Sopsi! #sopsi #sopsifashion #fashionist  <3 Realizacja bluzki oraz spódnicy dla druhny <3 Szycie na miarę w Sopsi! #sopsi #sopsifashion #fashionist  <3 Każdy produkt Sopsi jest ometkowany <3 Work <3 #sopsi #sopsifashion #szycienazamówienie <3 <3 Indywidualny projekt kompletu dla druhen <3 Szycie na miarę w Sopsi! #sopsi #sopsifashion
Marzenia_Agi
Kraków Obserwuj

Zszywek: 2997 · Obserwują ją: 3496

Ostatnio dodane:

Strona główna  Delicja
 Brownie z burakami
Ciasto drożdżowe Trzy Kolory  

27 lutego 2015
DELICJA
(GIANT JAFFA CAKE)
 DODAJ DO ULUBIONYCH KOMENTARZE (527)

Delicja

Delicja w wersji XXL ;-). Ciasto powstało na wzór popularnych biszkoptów z galaretką i czekoladą (skąd jego nazwa), w UK znanych pod nazwą 'jaffa cakes'. Spód ciasta to klasyczny biały biszkopt 'rzucany', kolejna warstwa to galaretka pomarańczowa z cząstkami świeżych pomarańczy a całość wykończona jest najlepszym musem czekoladowym. Całość smakuje przepysznie, ciasto jest eleganckie, doskonałe na uwieńczenie uroczystego obiadu bądź kolacji. Smakuje lekko i orzeźwiająco - połączenie czekolady i pomarańczy jest ponadczasowe!


 
Uwaga: ciasto zostało upieczone w tortownicy o średnicy 23 cm a złożone w wysokiej obręczy do tortów (8,5 cm wysokości). Jeśli nie posiadasz takiej obręczy lub wysokiej tortownicy użyj lekko większej tortownicy, najlepiej o średnicy 25 cm.

 

Składniki na biszkopt:

2 duże jajka
70 g drobnego cukru do wypieków
50 g mąki pszennej
20 g skrobi ziemniaczanej
/szklanka o pojemności 250 ml/

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiać.

Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę (uważając, by ich nie 'przebić'). Pod koniec ubijania dodawać partiami cukier, łyżka po łyżce, ubijając po każdym dodaniu. Dodawać po kolei żółtka, nadal ubijając.

Do masy jajecznej wsypać przesianą mąkę. Delikatnie wymieszać do przy pomocy szpatułki lub rózgi kuchennej, by składniki się połączyły. Wymieszanie składników szpatułką jest również metodą najbezpieczniejszą, nie należy mieszać przy pomocy miksera.

Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), nie smarować boków. Delikatnie przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 160 - 170ºC przez około 20 - 25 minut lub do tzw. suchego patyczka.

Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 30 - 40 cm upuścić je (w formie) na podłogę, wystudzić w temperaturze pokojowej.

Uwaga: boki biszkoptu oddzielamy nożykiem od formy dopiero po jego wystudzeniu.

Galaretka pomarańczowa:

2 galaretki pomarańczowe w proszku (każda na 500 ml wody)
2 duże pomarańcze
Galaretki przygotować według instrukcji na opakowaniu zużywając 750 ml wody (nie 1 litr). Wystudzić, schłodzić do lekkiego stężenia - nie powinny być płynne, ponieważ wsiąkną podczas nakładania w biszkopt.

Pomarańcze obrać, podzielić na cząstki, cząstki obrać z najmniejszych błonek.

Biszkopt przenieść n... 200-250 g ugotowanego makaronu (u mnie świderki),
ok.1 i 1/2 szklanki fasolki szparagowej,
ok. 3/4 szklanki pokrojonej w kostkę szynki,
opcjonalnie pół małego kalafiora (różyczki),
cebula,
2 ząbki czosnku,
kilka łyżek posiekanej natki pietruszki,
przyprawy do smaku: sól, pieprz, chili w proszku, rozmaryn, tymianek, suszona bazylia
szklanka startego żółtego sera,
kilka czubatych łyżek bułki tartej

na sos beszamelowy:
szklanka mleka,
czubata łyżka mąki,
czubata łyżka masła,
sól, pieprz, gałka muszkatołowa (do smaku)

Beszamel: w rondelku rozpuścić masło, trzepaczką wmieszać mąkę i zrobić zasmażkę. Wlać mleko i dokładnie rozmieszać. Mieszać całość na małym ogniu, aż zgęstnieje (ok. 5 minut). Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Ugotować fasolkę i różyczki kalafiora, szynkę przesmażyć z drobno posiekaną cebulą i czosnkiem. Na koniec smażenia szynki wrzucić ugotowane warzywa i natkę pietruszki, szybko wymieszać i całość doprawić. Połączyć z ugotowanym makaronem. Do naczynia do zapiekania przełożyć część makaronu, posypać serem i polać częścią sosu beszamelowego, powtórzyć czynność 2-3 razy (2-3 warstwy). Wierzch oblać beszamelem, posypać serem i bułką tartą. Zapiekać ok. 10 minut w 180 stopniach (najlepiej użyć funkcji grill) do zarumienienia się wierzchu. ... Sernik z frużeliną wiśniową
Bijouu
Skierniewice Obserwuj

Zszywek: 215 · Obserwują ją: 975

Ostatnio dodane:

SZYBKIE SAŁATKI NA LATO – D... ... Pyszne ciasto Cassis

Skład... Pieczone filety kurczaka z ...
dyshaa18
Obserwuj

Zszywek: 100 · Obserwują ją: 644

Ostatnio dodane:

Trening na płaski brzuch dla zaawansowanych ... dolne partie brzucha Vilduś - Trening rozciągający uda
Uwielbiam ją! :D
juliaazorek2003
Obserwuj

Zszywek: 6513 · Obserwują ją: 12132

Ostatnio dodane:

... ... ... ...
Allettante
Polska Obserwuj

Zszywek: 517 · Obserwują ją: 584

Ostatnio dodane:

Papuga nimfa. ... Bob Marley - Is this Love Luxtorpeda - Autystyczny (oficjalny teledysk)
misio535
Obserwuj

Zszywek: 10 · Obserwują ją: 216

Ostatnio dodane:

>>>>>>>>> ❤ Adidas całe my xd
KaSiaa200313
Obserwuj

Zszywek: 24 · Obserwują ją: 663

Ostatnio dodane:

;d Xdd Mówią jedno... Najlepsza wymówka ever "bo tak"  ...
badz_dziewczynka
Warszawa Obserwuj

Zszywek: 458 · Obserwują ją: 176

Ostatnio dodane:

Trening na seksowne pośladki... Paul Valentine :)) nike
polandi
Jelenia Góra Obserwuj

Zszywek: 459 · Obserwują ją: 3202

Ostatnio dodane:

Czarne buty z uszami króliczka Slip on z uszami króliczka Leanna Beżowe buty damskie Calliope Szaro oliwkowe buty mokasyny Callie
Rudaa_98
Kraków Obserwuj

Zszywek: 37 · Obserwują ją: 69

Ostatnio dodane:

Moja mała kuleczka "Ulotne chwile" Kinga Orawin Logan Wolverine Wolf ♥♡
Kanon
Polska Obserwuj

Zszywek: 19037 · Obserwują ją: 189445

Ostatnio dodane:

cudna sukieneczka Uwielbiam takie włochacze. Idealny. Delikatny, zimowy naszyjnik.
justibiusti
Toruń Obserwuj

Zszywek: 2377 · Obserwują ją: 2504

Ostatnio dodane:

... ... ... ...
justi012
Kraków Obserwuj

Zszywek: 899 · Obserwują ją: 1000

Ostatnio dodane:

... ... ... ...
kasia25193
s Obserwuj

Zszywek: 62111 · Obserwują ją: 16725

Ostatnio dodane:

Flowers 202 od gretastyl z 17 lipca - najlepsze stylizacje i ciuszki Szpinakowa Tarta bez ciasta - tak samo dobra, ale dużo zdrowsza! Składniki: - 1 łyżka oleju roślinnego - 1 posiekana cebula - 300 g szpinaku - 5 jajek, roztrzepanych - 350 g sera - szczypta soli - szczypta pieprzu Sposób przygotowania: Rozgrzej piekarnik do 175 stopni oraz przygotuj formę do tarty o średnicy około 23 cm. Rozgrzej olej na patelni, a następnie dodaj szpinak i smaż dopóty, dopóki odparuje woda. W miseczce obok wymieszaj jaja z serem, solą i pieprzem. Dodaj szpinak i wszystko dokładnie wymieszaj, a następnie włóż do przygotowanej wcześniej formy. Piecz przez około 30 minuty, wystudź, a potem ciesz się jej pysznym smakiem. Mniam! Ciasto kokosowo - cytrynowe bez pieczenia Wymiary formy: 24x28 cm Składniki: warstwa kokosowa: 500 ml mleka 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki 10 łyżek wiórków kokosowych 1 jajko 3/4 szklanki cukru pudru 200 g masła warstwa cytrynowa: 1 galaretka cytrynowa 330 ml śmietanki 30% 250 ml wrzątku dodatkowo: około 300 g herbatników (30 szt.) W jednej szklance mleka mieszamy proszek budyniowy, mąkę i jajko. Resztę mleka gotujemy. Mieszaninę wlewamy na gotujące mleko i mieszamy, aż powstanie budyń oraz odstawiamy do wystygnięcia. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem pudrem, stopniowo dodajemy budyń i wiórka kokosowe. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy herbatniki i wykładamy masę kokosową. W międzyczasie galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wrzątku. Śmietankę ubijamy i cały czas miksując małym strumieniem wlewamy zimną galaretkę. Na masie kokosowej układamy drugą warstwę herbatników i wylewamy tężejącą masę cytrynową. Ciasto wstawiamy do stężenia najlepiej na całą noc. Sernik królewski Masa kakaowa: 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru  1 kostka margaryny 3 szklanki mąki 2 całe jajka 3 łyżki kakao Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego (krajanki) 1 kostka masła 6 jajek 3 łyżki grysiku (ewentualnie budyń śmietankowy) 1 cukier waniliowy 1 szklanka cukru bakalie Masa kakaowa: Margarynę wyciągamy z lodówki dużo wcześniej aby była miękka. Suche składniki mieszamy ze sobą i łączymy z margaryną. Zagniatamy ciasto, dzielimy na 2 części z których formujemy kule (1 większa od drugiej), zawijamy je w folię i mrozimy - przynajmniej z 3 godzinki. Masa serowa: Miękkie masło ucieramy z żółtkami i cukrami (waniliowym i zwykłym) na gładką puszystą masę. Cały czas miksując dodajemy porcjami zmielony uprzednio twaróg. Gdy dodamy już cały ser i masa jest gładka to dodajemy grysik i bakalie. Z białek ubijamy pianę na sztywno i w 3 porcjach dodajemy ją do masy serowej mieszając już ręcznie łyżką i powoli. Formę wykładamy papierem do pieczenia, na papier ścieramy większą kulę na dużych oczkach tarki mniej-więcej równomiernie lecz bez ugniatania. Na tą warstwę masy kakaowej nakładamy łyżką masę serową na którą ścieramy mniejszą kulę kakaową.  Pieczemy w 180oC przez 1 godzinkę. Forma 25x35
madzik962
Poznań Obserwuj

Zszywek: 5230 · Obserwują ją: 6607

Ostatnio dodane:

.... .... .... ***
anusiek20
Włoszczowa Obserwuj

Zszywek: 127571 · Obserwują ją: 7996

Ostatnio dodane:

... ... ... Scotch eggs
mmadeinchina
Obserwuj

Zszywek: 92 · Obserwują ją: 56

Ostatnio dodane:

AHS true ... ...
kingagr1222
Obserwuj

Zszywek: 266 · Obserwują ją: 948

Ostatnio dodane:

piękne na prezeent świetny pomysł Ma ktoś w pdf całość?
ewelina_88
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

Dobranoc śpiochy. :)
Waterrr
Obserwuj

Zszywek: 11 · Obserwują ją: 74

Ostatnio dodane:

Witajcie. :) Chciałabym abyście mi pomogły. Zacznę od tego, że zależy mi na zredukowaniu tkanki tłuszczowej, więc powinnam wykonywać ćwiczenia angażujące całe ciało (Cardio lub Interwały). Bardzo lubię ćwiczenia na świeżym powietrzu, szczególnie w wiosnę. Lubię biegać lub skakać na skakance, rolki, rower itp. Problem polega na tym, że ciężko jest mi się zmotywować do działania.. Moje beznadziejne wymówki.. Waże 77kg przy wzroście 170cm jednak moja kondycja nie jest beznadziejna. Opowiedzcie mi co was motywuje, jak się zabieracie do ćwiczeń. Może też jakieś wskazówki? :) Zgadzam się,jednak.. To moja słabość.. Najbardziej ciasta domowej roboty i czekolada :(    Macie jakieś sposoby aby się powstrzymywać? Uwielbiam ją! Kocham z nią ćwiczyć! Kocham jej ćwiczenia! Ludzie, nie traćcie wiary w siebie!! Mam cudowne przyjaciółki!Wiedzą co lubię i kocham. Dostałam od nich na urodziny identyczną koszulkę! Byłam tak zachwycona, że zaczęłam latać po domu jak szalona chwaląc się nią...
ania12318
Obserwuj

Zszywek: 5 · Obserwują ją: 24

Ostatnio dodane:

Da się? Da się! nogi Warto może dać coś od siebie. nie zawsze muszą być to tylko pieniądze. Niezbędnik małżeński. ...
Mika2139
Obserwuj

Zszywek: 221 · Obserwują ją: 36

Ostatnio dodane:

Domowe placki tortilla z mąki pełnoziarnistej Składniki: 2 szklanki mąki pełnoziarnistej 160 ml gorącej wody 1/3 łyżeczki soli 2 łyżki oleju Opis wykonania: 1. W misce mieszamy mąkę z solą i zalewamy gorącą wodą. Nie musi być wrząca. Najlepsza będzie taka po 2-3 minutach od zagotowania. Dodajemy olej. Mieszamy składniki drewnianą łyżkę, a następnie zagniatamy rękoma około 5 minut. Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na kilkanaście minut, aby odpoczęło. 2. Ciasto dzielimy na 8 mniej więcej równych części( u mnie 6). Z każdej z nich formujemy kulkę, którą rozpłaszczamy dłonią, a następnie wałkujemy jak najcieniej na koło o średnicy o 1-2 cm większe niż średnica dno patelni, ponieważ tortille skurczą się w trakcie smażenia. Jeżeli jest taka potrzeba można w trakcie wałkowania minimalnie podsypać je mąką. Nie przejmujcie się, jeśli nie wyjdą Wam idealne okrągłe. 3. Smażymy na suchej patelni z powłoką non-stick po 30 sekund z każdej strony, . Na tortilli mogą tworzyć się bąble, ale nie należy się tym przejmować. Chodzi o to, aby nie spuszczać tortilli z oczu i obsmażyć ja tylko tyle, ile będzie konieczne. Powinna miejscami lekko się zrumienić, ale nie za mocno. Jeśli zbyt długo pozostawimy ją na patelni obeschnie, zrobi się krucha i nie da się jej zwijać. Przepis z: http:// gotowanieipieczenieiloveit.blogspot .com/2015/02/domowe-placki-tortilla-z-maki.html MASAKRYCZNY TRENING BRZUCH, UDA POŚLADKI Ciasto jak 3 BIT Składniki: 6 - 7 paczek herbatników petit beurre (opakowanie 100 g) 1,5 puszki dulce de leche (kajmak z puszki, w UK znany jako 'caramel' lub 'dulce de leche'), około 600 g 3 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru z prawdziwą wanilią* 125 g masła 4 łyżki mąki pszennej 5 łyżek mąki ziemniaczanej 4 jajka 600 ml śmietany kremówki 36 % + 1 łyżka cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady, otartej na tarce, do oprószenia Formę o wymiarach 25 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia (nie jest to konieczne, ale może pomóc przy krojeniu i wyciąganiu ciasta z blachy). Na dno formy wyłożyć pojedynczą warstwę herbatników. Kajmak podgrzać w garnuszku na małym ogniu, cały czas mieszając. Wyłożyć na herbatniki, wyrównać, przykryć kolejną warstwą herbatników. Przygotować budyń:** Zagotować 2 szklanki mleka z cukrem i masłem. Pozostałą szklankę zmiksować z jajkami i mąką, po czym wlać do gorącego mleka. Gotować 1 - 2 minuty, energicznie mieszając, by pozbyć się ewentualnych grudek. Jeszcze gorący budyń wylać na herbatniki, wyrównać, przykryć kolejną warstwą herbatników. W tym momencie najlepiej całą formę owinąć szczelnie folią spożywczą, schłodzić i włożyć do lodówki na całą noc, a nawet dłużej. Herbatniki muszą zmięknąć. Po tym czasie formę wyjąć z lodówki, odwinąć z folii. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając łyżkę cukru pudru. Wyłożyć na ciasto. Na wierzch zetrzeć czekoladę. Można kroić i podawać od razu. Ciasto przechowywać w lodówce. Smacznego :-). * zamiast można użyć cukru wymieszanego z cukrem wanilinowym (16 g) ** budyń z przepisu jest naprawdę mocno budyniowy i taki mi smakuje (z przepisu na karpatkę, która znajduje się na blogu); jeśli preferujesz krem maślany, nie dodawaj do mleka masła, ale powstały budyń, po ostudzeniu utrzyj z masłem w temperaturze pokojowej, powstały krem będzie miał konsystencję bardziej kremową niż budyniową DOMOWE CZEKOLADKI REESE'S (pralinki z nadzieniem orzechowym) Składniki na 15 - 20 sztuk: pół szklanki masła orzechowego gładkiego lub z kawałkami orzeszków 1/4 szklanki i 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka pasty z wanilii lub ekstraktu z wanilii duża szczypta soli 250 g mlecznej czekolady 50 g gorzkiej czekolady Pierwsze 4 składniki umieścić w misie miksera i zmiksować (lub po prostu porządnie wymieszać łyżką) do otrzymania gładkiej, w miarę plastycznej masy orzechowej. Czekoladę mleczną i gorzką połamać lub posiekać, roztopić w kąpieli wodnej lub mikrofali. Przygotować małe papilotki na pralinki. Na dno każdej papilotki wylać 1 łyżeczkę roztopionej czekolady, pędzelkiem wysmarować boki papilotek. Schłodzić w lodówce do momentu całkowitego zastygnięcia czekolady. Z masy orzechowej uformować kulki wielkości orzecha laskowego. Umieścić w papilotkach. Pralinki zalać czekoladą, około 1 łyżeczki na każdą pralinkę, wyrównać. Schłodzić w lodówce do całkowitego zastygnięcia. Po tym czasie wyjąć z lodówki, podawać. Nie ma konieczności przechowywania w lodówce (jeśli mają być przechowywane przez dłuższy okres czasu - można to zrobić). Uwaga: jeśli używacie foremek na czekoladki, ilość czekolady może się różnić od ilości potrzebnej do mini-papilotek. Warto najpierw roztopić mniej czekolady np. 200 g. Smacznego :-)
buuu1234
Obserwuj

Zszywek: 4 · Obserwują ją: 85

Ostatnio dodane:

Nie na lato,ale na lata <3 Aktualnie tak to wyglada ☺️ aktualnie tak to wygląda może nie jest idealnie, ale jestem zadowolona ;) Jeszcze dużo przede mną;)
AngelGirlx3x3
Obserwuj

Zszywek: 39 · Obserwują ją: 93

Ostatnio dodane:

*** DIY DIY °°°
Chcee
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

Proszę o poradę! Od trzech lat męczę się z opalenizną nóg.. Podczas pobytu nad morzem niestety pojawił się na mojej skórze brązowy kolor :\ Próbowałam czekać, ale 3 lata nic nie dały, peeling kawowy i inne też nie, bawiłam się z cytryną.. Naturalną karnację mam dość mocno bladą co powoduje denerwujący mnie mocny kontrast. Znacie inne metody lub dobre dobre kosmetyki?
xxjullczixx
Obserwuj

Zszywek: 53 · Obserwują ją: 120

Ostatnio dodane:

Fluor
Warszawa ~(*-*)~ Obserwuj

Zszywek: 31 · Obserwują ją: 52

Ostatnio dodane:

unicorn! c: piekny *-* kotek ,,,
ichheissemartyna
Obserwuj

Zszywek: 96 · Obserwują ją: 63

Ostatnio dodane:

Ciasteczkowo ... ...<3 ...
Jula1309
Katowice Obserwuj

Zszywek: 89 · Obserwują ją: 193

Ostatnio dodane:

Kocham zwierzęta bardziej, niż ludzi Przyjaciel ... oj chciałabym
dorotka18
Jastrzębie Zdrój Obserwuj

Zszywek: 279 · Obserwują ją: 900

Ostatnio dodane:

Dzieło moje starszej siostry czyli dywan do pokoju małych księżniczek :) Bring Me The Horizon - Don't Go
"...Tell me that you need me 'cause I love you so much
Tell me that you love me 'cause I need you so much
Tell me that you need me 'cause I love you so much
Say you'll never leave me 'cause I need you so much

Don't go
I can't do this on my own
Don't go
No I can't do this on my own
Save me from the ones
That haunt me in the night.
I get scared so stay with me tonight..." sutasz... sutasz ...
californiagirl
Bolesławiec,... Obserwuj

Zszywek: 501 · Obserwują ją: 1883

Ostatnio dodane:

selfie makijaz mojego wykonania paletka makeup revolution blue
santay111
Rydułtowy Obserwuj

Zszywek: 0 · Obserwują ją: 8

Rosa98lie
Obserwuj

Zszywek: 24 · Obserwują ją: 6

Ostatnio dodane:

L<L ...... ... Los Angeles
truskawkowa95
Obserwuj

Zszywek: 85 · Obserwują ją: 515

Ostatnio dodane:

Witam. Chodzi o zostanie konsultantem w Oriflame. Jest to praca dodatkowa. Warto skorzystać z tej pracy dodatkowej, ponieważ mamy tutaj dwie wypłaty. Wszystko zależy od zaangażowania. zainteresowanych proszę o kontkat priv! :) Tsalikis Ole feat Mohombi Adele - Hello Dawid Podsiadlo - W Dobra Strone
light_me_up
... Obserwuj

Zszywek: 2456 · Obserwują ją: 3375

Ostatnio dodane:

''' /// /// ///
tammy
tgdh Obserwuj

Zszywek: 336 · Obserwują ją: 320

Ostatnio dodane:

... ... ... ...
matthew9944
Obserwuj

Zszywek: 14 · Obserwują ją: 49

Ostatnio dodane:

Moja " mała , wielka " zmiana :) Butelkowana woda zdrowia doda Od czterech dni stosuję TL Forte i powiem szczerze , że jestem zadowolony . Mam więcej energii niż zwykle . Moje bieganie również wydaje się bardziej wydajne niż przed zastosowaniem suplementu , a apetytu zupełnie po nim brak !  Osobiście mogę polecić produkt ! Pewnie na robię trochę zamieszania tym pytaniem ale jestem ciekaw co myślicie o gejach i lesbijkach ?
fashiooon
Obserwuj

Zszywek: 263 · Obserwują ją: 717

Ostatnio dodane:

prom dress prom dress prom dress prom dress
misio1234
Obserwuj

Zszywek: 4 · Obserwują ją: 28

Ostatnio dodane:

:))) Uwodzicielski i pachnący prezent na Mikołajki mmmmmm <3 Piekny *.*
adkaaax
wonderland Obserwuj

Zszywek: 1095 · Obserwują ją: 124

Ostatnio dodane:

Przepis na Omlet kokosowy z bananem i borówkami. Zdrowy, bez mąki i białego cukru. 2  marchewki
2 ząbki czosnku
2  cukinii
2 duże jajka
2/3 szklanki mąki
1/3 szklanki plasterki szalotki (zielone i białe części)
olej roślinny

Podawać z jogurtem ... ...
ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY