Basia1233

Mam na imię Basia. Mam 16 lat. Kocham śpiewać. Uwielbiam sport, a szczególnie koszykówkę, siatkówkę i piłkę nożną ;3
Basia1233
Moje tablice obserwuje 120 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Pruszków
Space Grey GLitter - takie ... ... ..... *o* Lampiony,lampiony... :)
dooominika10
RZESZÓW Obserwuj

Zszywek: 1696 · Obserwują ją: 4851

Ostatnio dodane:

... ... ... ...
Karolcia1205
Mój Świat Obserwuj

Zszywek: 351 · Obserwują ją: 196

Ostatnio dodane:

Są tu jacyś fani BMTH?♥ *** ... Super patent
innaboinna
Obserwuj

Zszywek: 284 · Obserwują ją: 71

Ostatnio dodane:

... Kolejna Perełka ;) Weekendowy look Wiosennie
kasia2308
Łódź Obserwuj

Zszywek: 708 · Obserwują ją: 2480

Ostatnio dodane:

Prezent dla Państwa młodych... Świetny pomysł :) Wierszyki na zaproszenia.Za... ...
EmoMisiaa
Polska Obserwuj

Zszywek: 1546 · Obserwują ją: 1418

Ostatnio dodane:

.... Dat ass :D ROLKI <3 *_*
OnlyYoou
xxxxx Obserwuj

Zszywek: 14684 · Obserwują ją: 13349

Ostatnio dodane:

Świnki dwie, night night. read more ... ...
imsorryy
Obserwuj

Zszywek: 183 · Obserwują ją: 277

Ostatnio dodane:

pretty! Dziewczyny! Robimy szczupłe uda do lata! :D !!! so true ^^
AleksandraNowak
Romont, Fribourg Obserwuj

Zszywek: 556 · Obserwują ją: 1295

Ostatnio dodane:

... ... Style Home Inspirations
Basik0609
Obserwuj

Zszywek: 138 · Obserwują ją: 14

Ostatnio dodane:

PIN UP FRENCH!!! Fajny pomysł na PAZURKI! Przybornik ... alex-faashion.blogspot.com/ Zapraszam na bloga ! :)
omomom21
Obserwuj

Zszywek: 591 · Obserwują ją: 731

Ostatnio dodane:

Bogaty Jabłecznik z Orzechami. Przepis po kliknięciu w zdjęcie. pyszności ❤ 
1 warstwa to galaretka malinowa, rozpuszczona w 350 ml wody, po przestudzeniu odlałam pół szklanki do warstwy różowej a do pozostałej części galaretki dodałam ok 150 g malin. Warstwa kolejna:
390 g zmiksowanego i napowietrzonego jogurtu naturalnego gęstego Bakoma zmiksowałam z 2 łyżeczkami cukru pudru i rozpuszczoną żelatyną (4 listki żelatyny namoczyłam przez 5 minut w wodzie, odcisnęłam i rozpuściłam w kąpieli wodnej, (bez gotowania), wlałam łyżkę jogurtu, wymieszałam, potem kolejną i pozostały jogurt zblendowałam ponownie aż pojawiły się pęcherzyki powietrza). To czysto jogurtowa warstwa, z niej odlewamy pół szklanki, dodajemy ok. 80 g przetartych przez sito malin i pół szklanki galaretki malinowej, którą wcześniej odlaliśmy, miksujemy Przelałam do szklanek przy pomocy lejka zrobionego z plastikowej butelki, które umieściłam w pudełku pod kątem. Schłodziłam ok.20 minut. Warstwy wylewałam naprzemiennie po uprzednim zastygnięciu, zmieniając kąt. Szklanki odkładałam do zamrażarki co przyspieszyło tężenie (to proporcje na duże porcje)❤ Szybkie Kokosanki,przygotujesz je dosłownie w 10 min. Tort bezowy z kremem kawowym
snoopiack
Trzebiatów... Obserwuj

Zszywek: 1542 · Obserwują ją: 2166

Ostatnio dodane:

xxx Do pracy Racuchy drożdżowe z jabłkami Proziaki
alejandra1806
Bolesławiec Obserwuj

Zszywek: 966 · Obserwują ją: 2111

Ostatnio dodane:

... plakat. fajna babeczka (format A3) Piersi kurczaka faszerowane szpinakiem pieczone w cieście francuskim

Idealne danie aby zaskoczyć gości. Robi się je bardzo szybko, a wygląda i smakuje wyśmienicie. Dzięki cieście francuskim pierś nie jest wysuszona. Taką pierś proponuję podawać z pieczonymi ziemniaczkami (przepis tutaj) i lekką sałatką.



Składniki:
6 pojedynczych piersi kurczaka
opakowanie mrożonego szpinaku (rozdrobnionego)
2 łyżki kwaśnej śmietany 18%
3 opakowania ciasta francuskiego
6 plasterków żółtego sera (ja użyłam wędzonego)
4 ząbki czosnku
łyżka masła

sól, pieprz
szczypta gałki muszkatołowej
1 jajko

Wykonanie:

Rozmrożony szpinak smażymy na maśle tak aby cala woda odparowała. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę gałki muszkatołowej i doprawiam do smaku solą i pieprzem. Smażymy ok. 2 min. Dodać śmietanę (nie smażyć) i nadzienie jest gotowe.
Każdą z piersi rozcinamy (nie do końca) tak aby powstała kieszonka. Kieszonkę napełniamy farszem, a na wierzch nadzienia kładziemy żółty ser. Piersi doprawiamy solą (ja użyłam ziarenek smaku)
Każdy płat ciasta francuskiego dzielimy na 2 części. z obu stron nacinamy paski grubości ok. 2 cm, długość tych pasków zależy od wielkości piersi (pierś musi leżeć na nienaciętym płacie ciasta). Na ciasto kładziemy pierś i zawijamy ciasto (tak jak na kulebiak w jodełkę).
Zawinięte piersi kładziemy na papier do pieczenia, smarujemy rozkłóconym jajkiem i wstawiamy na środkowa półkę do nagrzanego piekarnika do 200 C na ok. 40 min. Ciasto musi się ładnie zrumienić. serduszkowy ścieg