Claudiafox202

Claudiafox202
Moje tablice obserwuje 36 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
Brak jeszcze zszywek.
SOPSI
Częstochowa Obserwuj

Zszywek: 192 · Obserwują ją: 1341

Ostatnio dodane:

Realizacja sukni wieczorowej Realizacja sukni wieczorowej w odcieniu beżowym z chabrowymi aplikacjami Czas pokazać moją prace od podszewki Indywidualny projekt sukni wieczorowej w odcieniu beżowym z chabrowymi aplikacjami
julitek123
Obserwuj

Zszywek: 2991 · Obserwują ją: 2013

Ostatnio dodane:

❤❤❤ Suicide ... 13 reasons why
MartaKozera
Bystrzyca kłodzka Obserwuj

Zszywek: 0 · Obserwują ją: 294

joanna2000
lubelskie Obserwuj

Zszywek: 7 · Obserwują ją: 286

Ostatnio dodane:

Stylowe <3 Nie wiem jaki kolor będzie mi pasować ..? Może wy dziewczyny mi doradzicie Co myślicie o tych butach ? modne są one wql .... bo chciałam sobie kupić do szkoły Co myślicie o takich leginsach ?:*
Kanon
Polska Obserwuj

Zszywek: 19152 · Obserwują ją: 189718

Ostatnio dodane:

... ... ... ...
incredible1
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 28

Ostatnio dodane:

#cudowna
tosia2219
Jasło Obserwuj

Zszywek: 221 · Obserwują ją: 209

Ostatnio dodane:

Tarta z borówkami i białą czekoladą Szaszłyki z kurczaka Ekspresowa surówka obiadowa. Kapusta pekińska, jabłka i sos chrzanowy. Idealne proporcje, świetny smak! Nadziewane muszle makaronowe
malakalaq
Rzeszów Obserwuj

Zszywek: 4886 · Obserwują ją: 26744

Ostatnio dodane:

Zdrowe FIT Przekąski: 10 Pysznych Przepisów Wykorzystaj Lato na Maksa! – Soczyste Paznokcie na Lato w 24 Wariantach Złote Zdobienia na Paznokciach – TOP 21 Niesamowitych Inspiracji Które Musicie Zobaczyć! Ponadczasowe i Modne Fryzury Męskie – TOP 20+ Ciekawych Propozycji dla Panów
puciaczek
Żyrardów Obserwuj

Zszywek: 240 · Obserwują ją: 615

Ostatnio dodane:

Wymarzona na studniówkę? :) Polędwiczki w sosie grzybowym – składniki:

/na ok. 6 porcji/

    1 łyżka masła
    2 łyżki oleju (rzepakowego lub słonecznikowego)
    2 szalotki lub małe cebule
    0,45 kg mrożonych lub świeżych podgrzybków
    100 ml białego wina (opcjonalnie)
    0,9-1 kg polędwiczek wieprzowych (2 sztuki)
    330 g śmietany 18%
    sól, pieprz do smaku
    natka pietruszki


Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy w plasterki. Cebulę/szalotki obieramy i drobno siekamy. Grzyby oczyszczamy.

Na patelnię wlewamy 1 łyżkę oleju, dodajemy masło i posiekaną cebulę lub szalotki. Podsmażamy aż cebula się zeszkli.

Dodajemy pokrojone grzyby: moje podgrzybki były bardzo duże, dlatego nóżkę posiekałam w półplasterki, a kapelusze w dłuższe, ale bardzo cienkie paseczki. Podsmażamy na dość wysokim ogniu (u mnie 8/9) przez 2-3 minuty. Po tym czasie podlewamy winem i nie zmniejszając temperatury czekamy ok. 2 minut aż ciecz ulegnie redukcji.
Dodajemy pokrojone w cienkie paski polędwiczki. Obsmażamy z każdej strony aż mięso zrobi się szare i miejscami lekko się zarumieni. Zmniejszamy temperaturę na średnią.
Do miseczki ze śmietaną dodajemy kilka łyżek powstałego na patelni sosu. Dokładnie mieszamy i wlewamy.
Dusimy mięso przez 15-20 minut na średnim ogniu pod przykryciem. Sos powinien się delikatnie gotować.

Dodajemy natkę pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem.

Sos podajemy bezzwłocznie. Fantastycznie smakuje z plackami ziemniaczanymi, szwajcarskim plackiem ziemniaczanym Rösti, ulubionym makaronem  lub kluskami śląskimi lub innymi. Kapuśniaczki z twarogowego ciasta :) 
Ciasto: 420g mąki 15g drożdży 1/5 szklanki ciepłego mleka 3 łyżki jogurtu greckiego 250g twarogu 1 jajko łyżeczka soli łyżeczka cukru.
Nadzienie: 1 kg kapusty 1 cebula pieczarki 1 łyżka oleju sól, pieprz majeranek. Przygotowanie: Drożdże rozpuścić w mleku, dodaj 2 łyżki mąki oraz cukier. Dokładnie wymieszaj, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 10 min. Twaróg wraz z jajkiem rozetrzyj na gładką masę.Na stolnicę przesiej mąkę, dodaj wyrośnięty zaczyn, masę twarogową oraz sól. Zagnieć gładkie i jednolite ciasto. Przełóż do miski i odstaw w ciepłe miejsce, aby wyrosło. Farsz: Kapustę drobno poszatkuj, posól i odstaw na kilka godzin, aż nieco zmięknie i puści sok. Cebulę posiekaj w drobną kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj lekko odciśniętą kapustę i chwilę podsmaż. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem. Odstaw do wystygnięcia. Gotowe ciasto rozwałkuj na prostokątny placek o grubości ok. 0,3-0,5 cm. Łyżką nakładaj porcję farszu i zwijaj jak roladę. Następnie pokrój na mniejsze paszteciki.Przenieś na blachę i odstaw jeszcze na chwilę do podrośnięcia. Przed włożeniem do piekarnika, posmaruj roztrzepanym jajkiem.  Piecz w rozgrzanym do temp.180C przez ok. 30 min Irlandzkie ciasto z jabłkami - Wypieki Beaty
ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY