Cornus

Cornus
Moje tablice obserwuje 41 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Bytom Odrzański
kokardka papierowe ramki hair bow papierowe motyle Papierowe kwiatki:)
mongos11
BB Obserwuj

Zszywek: 171 · Obserwują ją: 2542

Ostatnio dodane:

15 powodów by pić wodę z cytryną każdego ranka tattoo #58 ... tattoo #57
cocoloino89
Poznan, Poland Obserwuj

Zszywek: 13 · Obserwują ją: 114

Ostatnio dodane:

gołabki bez zawijania Lekkie i proste danie 35 pomysłów jak zrobić coś z niczego Kliknij w obrazek Kotlet schabowy w nieco innej wersji:) Kolejny sposób na szybki smaczny i nietypowy obiad (jedyny minus aby otrzymać taki efekt konieczna jest patelnia grillowa lub grill elektryczny)
uzytkowniczek
Obserwuj

Zszywek: 66 · Obserwują ją: 518

Ostatnio dodane:

CHLEBEK CUKINIOWY SAŁATKA GRECKA SAŁATKA CEZAR Sałatka z kalafiorem, rzodkiewkami i lekkim sosem miodowo-musztardowym

 Składniki 
1 mały surowy kalafior
2 jajka ugotowane na twardo
1 świeży ogórek
1 duży pęczek rzodkiewek
12 pomidorków koktajlowych
2 łyżki drobno posiekanego koperku

sos:
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki musztardy miodowej
2 łyżki wody
sok z połowy cytryny
sól
świeżo mielony czarny pieprz pieprz

Przygotowanie:
Obrane jajka pokrój na ćwiartki.
Umytego i osuszonego kalafiora podziel na małe różyczki.
Pomidorki koktajlowe pokrój na połówki.
Umyte i osuszone rzodkiewki pokrój na ćwiartki.
Ogórka obierz i pokrój na niezbyt cienkie półplasterki.
Wszystkie składniki sosu wymieszaj w zakręconym słoiku, by się ze sobą połączyły i stworzyły jednolitą emulsję.
Do miski wsyp wszystkie warzywa, dodaj koperek, wlej 3/4 sosu. Wymieszaj. Udekoruj ćwiartkami jajek i polej je pozostałym sosem.

Podawaj samą lub z pełnoziarnistym pieczywem.
Niesforna
Neverland Obserwuj

Zszywek: 2454 · Obserwują ją: 15475

Ostatnio dodane:

/// *** *** Moje świąteczne pazurki. Czerwień, złoto i renifer ♥
Trzymamtoster
Warszawa Obserwuj

Zszywek: 401 · Obserwują ją: 5989

Ostatnio dodane:

:D fajne świetne :D wielkanocne wypieki i ozdobny ;3 królik ! :D
Nasturcja
Rzeszów Obserwuj

Zszywek: 59 · Obserwują ją: 224

Ostatnio dodane:

Wiosenna kostka Podoba mi się ^^ Czy wie ktoś? gdzie taka znajdę? Warstwowy koktajl owocowy

Składniki:
mały jogurt naturalny
1 kiwi
pół pomarańczy
2 połówki brzoskwiń z puszki
garść truskawek
pół jabłka
cynamon
łyżka płatków migdałowych
Przygotowanie:
Obrane ze skórki jabłko zmiksować z cynamonem.
Następnie zmiksować po kolei wszystkie owoce (każde osobno).
Na teflonowej patelni uprażyć płatki migdałów.
Układać warstwami: jabłko z cynamonem, jogurt naturalny, kiwi, pomarańcza, jogurt naturalny, brzoskwinie, truskawki i na wierzchu posypać uprażonymi płatkami. cytrynowiec z herbatnikami- pyszny i puszysty
Składniki (na blaszkę 25x35 cm):

BISZKOPT:
4 jajka
2/3 szklanki cukru
2/3 szklanki mąki pszennej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
NASĄCZENIE:
0,5 szklanki letniej wody
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki cukru pudru
KREM CYTRYNOWY:
0,5 szklanki soku z cytryny
1,5 szklanki wody
2 budynie śmietankowe
2 żółtka
szklanka cukru
200 g masła/ margaryny
CYTRYNOWA PIANKA:
ok. 700 ml kremówki 30%
2 galaretki cytrynowe
szklanka gorącej wody
POLEWA:
2 łyżki masła/ margaryny
3 łyżki soku z cytryny
4 łyżki cukru pudru
DODATKOWO:
ok. 20-30 herbatników
Biszkopt: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodawać stopniowo cukier ciągle ubijając. Następnie dodawać żółtka- jedno po drugim. Na konieć dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką. Przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 160°C do momentu, aż wierzch będzie ciemnozłoty, a wbity patyczek suchy.
Krem: Do 0,5 szklanki wody dodać budynie i żółtka i dobrze wymieszać, by nie było grudek. Pozostałą 1 szklankę wody i 0,5 szklanki soku z cytryny przelać do garnka, wsypać cukier i zagotować. Do gotującej się cieczy wlać małym strumykiem budyń mieszając, podgrzewać do zgęstnienia. Po wystudzeniu budyń utrzeć z masłem na jednolitą masę.
Pianka: Galaretki rozpuścić w szklance gorącej wody, pozostawić do wystudzenia, lecz nie stężenia. Kremówkę ubić na sztywno, dodając pod koniec stopniowo galaretkę.
Wymieszać składniki na nasączenie.
Biszkopt nasączyć, nałożyć krem cyrtynowy, następnie cyrtynową piankę, na wierzch wyłożyć herbatniki.
Polewa: masło rozpuścić, dodać sok z cytryny i cukier puder, podgrzewać aż wszystko się dokładnie połączy. Przestudzić, a następnie polać polewą.
Przechowywać w lodówce.
SMACZNEGO!
ZszywkaPL
Profil oficjalny
Warszawa Obserwuj

Zszywek: 6025 · Obserwują ją: 2995693

Ostatnio dodane:

mason jar decor Jesień jesień
zuza458
Kępɴо Obserwuj

Zszywek: 741 · Obserwują ją: 2251

Ostatnio dodane:

Sleeping With Sirens - Iris (Goo Goo Dolls Cover) AMI - Playa En Costa Rica (Official Video) AMI - Magical Innocent (君をのせて), Laputa / Castle in the Sky Piano Theme by Joe Hisaishi