CrunchyPunk

Chamski, dwulicowy, bolesnie szczery, wykorzystujący słabości innych. Jednym słowem -... Sami sobie odpowiedzcie.
CrunchyPunk
Moje tablice obserwuje 186 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
sposób na zrobienie czegoś takiego po kliknięciu w zdjęcie Błękitny sernik jogurtowy Luksusowy sernik z mango Sałatka drobiowa z tzatziki Przepis po kliknięciu w zdjęcie! Składniki: Biszkopt z 3 jajek >Przepis na biszkopt< - 500ml śmietany kremówki - 4 łyżki cukru pudru - 2 łyżeczki żelatyny - 1/4 szkl gorącego mleka - dżem truskawkowy - około 1/2 kg truskawek - 1 opakowanie waniliowego Ptasiego Mleczka E.Wedel - 2 galaretki truskawkowe Sposób wykonania: Upiec biszkopt w kwadratowej formie (25cm). Ostudzić i odciąć wierzch. Biszkopt posmarować cienką warstwą dżemu truskawkowego i ułożyć warstwę truskawek pokrojonych w plasterki. Żelatynę dokładnie rozpuścić w gorącym mleku. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodać żelatynę. Masę przełożyć na warstwę truskawek i wyrównać powierzchnię. Wstawiamy do lodówki na około 20 minut masa powinna już zastygnąć. Na warstwę śmietany układamy Ptasie Mleczko które kroimy najpierw na kawałki część na pół a część na 1/4 długości. Układamy je jedno przy drugim na całej powierzchni przeplatając w niektórych miejscach truskawkami. Galaretkę robimy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Studzimy. Zimną galaretką która już prawie zastyga zalewamy wierzch ciasta aby pokryła całe Ptasie Mleczko. Wstawiamy do lodówki aby galaretka dobrze zastygła. Smacznego!