Dreamswxterminator

studentka 4 roku kryminalistyki LGBTQ friendly Kochająca fikcyjne postacie, seriale, książki, YouTubersów, jedzenie, muzykę. Zmienna jak każda kobieta. Otwarta na świat zamknięta na debili
Dreamswxterminator
Moje tablice obserwuje 644 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Łomża
*** ... .... ... ...
teczowapani
Warszawa Obserwuj

Zszywek: 210 · Obserwują ją: 200

Ostatnio dodane:

Pudełko z dziewczynką, decoupage. Deska z aniołkiem, decoupage. Chustecznik, decoupage. Chustecznik, decoupage.
EmiliaAnna
Obserwuj

Zszywek: 23 · Obserwują ją: 20

Ostatnio dodane:

Opis kroków po kliknięciu w zdjęcie. ... Opis kroków po kliknięciu w zdjęcie. ...
Heroine9
disneyland Obserwuj

Zszywek: 430 · Obserwują ją: 864

Ostatnio dodane:

Taylor Swift - Look What You Made Me Do <3 ... kołnierzyk świetny kołnierzyk
szminkojad
Ww Obserwuj

Zszywek: 2731 · Obserwują ją: 1917

Ostatnio dodane:

Kid Nie podnoś głosu... Pin up girl Black
Issis
Łomża Obserwuj

Zszywek: 1612 · Obserwują ją: 864

Ostatnio dodane:

Pasztet z warzyw Ciasto Leniwiec Borówkowa Niezapominajka Szafirowy smakołyk! Warstwowa z tuńczykiem
wyimaginowanaiguana
Biała Podlaska Obserwuj

Zszywek: 1665 · Obserwują ją: 11517

Ostatnio dodane:

:)) *** *** ***
lejdidax
Piekary Śląskie Obserwuj

Zszywek: 1463 · Obserwują ją: 14129

Ostatnio dodane:

... Niebiańskie Ciasto Czekoladowe z Kokosem (Ciasto a'la Bounty) Ciasto bez pieczenia to ostatnio dość popularny deser. Idealny dla osób zabieganych. Dziś pomysł na ciasto z kremem budyniowym, dżemem i kokosem Pyszne ciasto Monte! Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru 1 łyżka oleju 4,5 łyżki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem mleczny: 500 ml mleka 100 g mąki pszennej 100 g cukru 100 g białej czekolady szczypta soli 200 g masła temp. pokojowa Krem czekoladowy: 400 ml śmietany kremówki 200 g gorzkiej czekolady szczypta soli Dodatkowo orzechy włoskie, laskowe, płatki migdałów (te które lubisz) Biszkopt: Ubij białka na sztywno, dodaj cukier i ubijaj do jego rozpuszczenia. Następnie dodaj olej i żółtka. Gdy wszystkie składniki będą połączone delikatnie mieszając wsyp mąkę i proszek. Przełóż ciasto do foremki i piecz na złoty kolor około 15 minut w 180*C. Po lekkim przestudzeniu odklej pergamin od ciasta i przewróć je na druga stronę. Krem mleczny: 300 ml mleka wlej do garnka, wsyp cukier i zagotuj. Do pozostałego mleka wsyp mąkę i porządnie wymieszaj tak żeby nie było grudek (jeśli się nie uda weź mikser albo blender i zmiksuj ). Gotujące się mleko mieszaj rózgą. Cienkim strumykiem wlewaj do niego rozrobioną mąkę. Masa powinna zgęstnieć i zacząć lekko pyrkać. Oczywiście uważaj żeby nie przypalić :D Dodaj połamaną czekoladę, sól i mieszaj dopóki się nie rozpuści. Przestudź do temperatury pokojowej. Zmiksuj masło i dodawaj po jednej łyżce kremu, wymieszaj do połączenia i znowu dodaj łyżkę kremu (w żadnym wypadku nie dodawaj wszystkiego na raz!). Krem czekoladowy: Śmietanę kremówkę wlej do garnka, dodaj połamaną czekoladę, sól i cały czas mieszając podgrzewaj, aż czekolada się rozpuści ( nie gotuj!). Przestudź, a następnie włóż do lodówki do porządnego schłodzenia. Ubij na sztywno. Na biszkopt wyłóż krem mleczny na nim połóż krem czekoladowy. Ciasto posyp pokrojonymi na drobno i podprażonymi orzechami. Przechowuj w lodówce do 4-5 dni.
kalx
Obserwuj

Zszywek: 1098 · Obserwują ją: 391

Ostatnio dodane:

salon sofa vvv Piękna *.* ....
nika_kay
Obserwuj

Zszywek: 431 · Obserwują ją: 607

Ostatnio dodane:

... dobre! ^^ ... ...