ELLE27

ELLE27
Moje tablice obserwuje 545 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Świnoujście
#kocham ... Kwiaty DIY z bibuły :D ,,, ...
polandi
Jelenia Góra Obserwuj

Zszywek: 459 · Obserwują ją: 3329

Ostatnio dodane:

Czarne buty z uszami króliczka Slip on z uszami króliczka Leanna Beżowe buty damskie Calliope Szaro oliwkowe buty mokasyny Callie
julka_83
Obserwuj

Zszywek: 182 · Obserwują ją: 27

Ostatnio dodane:

SZARLOTKA Z BUDYNIOWĄ PIANKĄ! :) KOTLETY Z CUKINII Sztanga dla twardziela. Przepis po kliknięciu w zdjęcie
martinstoj
Cairo, Egypt Obserwuj

Zszywek: 0 · Obserwują go: 282

danka12
GDYNIA Obserwuj

Zszywek: 4597 · Obserwują ją: 25436

Ostatnio dodane:

Szakszuka- pysznie i kolorowo Muffiny jajeczne <<~>> misio - film śliczne
marpyr
Obserwuj

Zszywek: 22 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

ozdoba stolu- szyszki w szkle ciastka cynamonowe bananowy sernik bez pieczenia Ciasto czekoladowo - brzoskwiniowe
Składniki:
Spód czekoladowy:
4 jajka
120 g cukru pudru
45 g kakao
Warstwa białej pianki:
galaretka brzoskwiniowa
kremówka 30% - 200ml
+ paczka herbatników

Warstwa musu brzoskwiniowego:
Puszka brzoskwini w stropie
galaretka brzoskwiniowa
żelatyna 

Przygotowanie:
Spód czekoladowy:
1. W misce ucieramy żółtka z cukrem pudrem na jasną masę. Dodajemy kakao (masa zrobi się gęsta). W osobnej misce ubijamy białka na sztywną pianę. Piankę stopniowo dodajemy to żółtek z cukrem i kakao, delikatnie mieszamy.
2. Gotową masę przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 st. C i pieczemy 35 min.
3. Po upływie 35 minut od razu wyjmujemy ciasto z piekarnika i studzimy w chłodnym miejscu.

Warstwa białej pianki:
1. Przygotowujemy galaretkę w połowie wody podanej na opakowaniu (w jednej szklance) Odstawiamy w chłodne miejsce.
2. Przygotowujemy bitą śmietanę - ubijamy kremówkę i wstawiamy do lodówki. Gdy galaretka zaczyna tężeć delikatnie, stopniowo przelewamy ja do ubitej śmietany, energicznie mieszając. Zrobi się delikatna masa, którą przelewamy na schłodzony spód ciasta. Odstawiamy w zimne miejsce, do momentu aż pianką stężeje.
3. Następnie na piance układamy warstwę herbatników.

Warstwa musu brzoskwiniowego:
1. Przygotowujemy galaretkę w połowie wody podanej na opakowaniu (w jednej szklance). Dodajemy do gorącej galaretki łyżkę żelatyny. Mieszamy do rozpuszczenia galaretki i żelatyny.
2. Brzoskwinie z pu...
credy
Italia Obserwuj

Zszywek: 7019 · Obserwują ją: 13407

Ostatnio dodane:

... ... ,,, ...
Perversione33
Kraków Obserwuj

Zszywek: 15 · Obserwują ją: 21

Ostatnio dodane:

immortalxart.blogspot.com Bardzo fajny pomysł wystarczy koszula płyta nożyczki klej (super glue) :) Pijany Snickers

przepis:
-1 batonik Snickers
-100 ml Baileys
-50 ml likieru kokosowego
-szklanka mleka
-2 gałki lodów czekoladowych

strona--> 2drink.pl woda + cytryna + ogórek + mięta + trochę miodu = energia + zdrowie + uroda
dziewczyna
Sławików Obserwuj

Zszywek: 31 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

Deser waniliowo-czekoladowy Składniki: 1 gorzka czekolada 2 jajka łyżeczka masła łyżeczka cukru waniliowego budyń waniliowy Przygotowanie: Najpierw przygotowujemy mus czekoladowy. W kąpieli wodnej (jeden garnek wkładamy do drugiego, w którym gotuje się woda) rozpuszczamy masło, do rozpuszczonego masła dodajemy pokruszoną czekoladę. Rozpuszczamy do momentu aż czekolada będzie płynna. Zdejmujemy z ognia, dodajemy po jednym żółtku i mieszamy. Następnie ubijamy białka z łyżeczką cukru waniliowego. Do czekolady z żółtkiem dodajemy po łyżce białek i mieszamy. Tak, aby masa czekoladowa była puszysta. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy i przekładamy do szklanek/salaterek. Chłodzimy. Następnie robimy budyń waniliowy (taki na 500 ml robimy w 400ml mleka żeby był bardziej gęsty). Chłodzimy budyń, tak, żeby po wlaniu na mus go nie roztopił i wlewamy na mus czekoladowy. Wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny. z szyszki doniczka doniczka
anak88
Obserwuj

Zszywek: 1260 · Obserwują ją: 532

Ostatnio dodane:

Murzynek z serem budyniowym Puszysty i wilgotny murzynek Babka drożdżowa z czekoladą i kruszonką – przepis Psi słownik... "One Night of Trouble"
lili1122
Gorzów Wlkp Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 3

Ostatnio dodane:

Moja ulubiona szarość :)
natalapala
Suwałki Obserwuj

Zszywek: 19 · Obserwują ją: 4

Ostatnio dodane:

Smażone lody w chrupiącym cieście pojemnik na branzoletki Tylko z Tobą GŁUPAWKA
leelee
Łódź Obserwuj

Zszywek: 0 · Obserwują ją: 32

rocco
Płock Obserwuj

Zszywek: 1596 · Obserwują ją: 1852

Ostatnio dodane:

Inne pomysły na śniadania na fb: Move Your Life. Zapraszam! :) little girl ❤❤❤ ...
KaTinka
Rome, Italy Obserwuj

Zszywek: 3280 · Obserwują ją: 13095

Ostatnio dodane:

Semifreddo z mascarpone, czekoladą i biszkoptami Składniki na 4 porcje:

1/2 szklanki kaszy manny

1 1/2 szklanki mleka

1/4 s... brazylijskie ciasto mleczne
Składniki:
- 1 puszka słodzonego mleka skondensow... "Trójkolorowa pianka

Składniki:
 - puszka mleka skondensowanego niesłod...
Niki89
Obserwuj

Zszywek: 2336 · Obserwują ją: 203

Ostatnio dodane:

Imbirowy sernik z gruszkami i sosem karmelowym ... Infografika o stosowaniu octu jabłkowego na włosy Rolada bezowa z malinami
KarolaKarolcia
b. Obserwuj

Zszywek: 687 · Obserwują ją: 477

Ostatnio dodane:

... ... ... mój porządek też jest bardzo skomplikowany...;p
gosiaczek05121986K
Obserwuj

Zszywek: 108 · Obserwują ją: 92

Ostatnio dodane:

Sernik na zimno na jogurtach greckich z musem malinowym „light” – przepis Jak dbać o storczyki? Sprawdzone porady! Sernik na zimno z truskawkami

Przepis
Lekki, kremowy sernik na zimno ,

na bazie serków homogenizowanych.

Jako spód świetnie sprawdziły się zwykłe herbatniki kakaowe,

a w roli dodatku orzeźwiającego, świeże truskawki

i galaretki agrestowe.

Polecam, gdy nie macie zbyt wiele czasu na przygotowanie efektownego deseru.


Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm)

masa serowa

400 g serka homogenizowanego waniliowego
125 g śmietanki 30%
2 i 1/2 łyżki cukru pudru
1 czubata łyżka żelatyny
warstwa z galaretką

2 galaretki agrestowe
2 i 1/2 szklanki wody
1/3 szklanki śmietanki 30%
ponadto

250 g świeżych truskawek
ok 10 sztuk herbatników kakaowych

Sposób wykonania:

Spód tortownicy wyłożyć herbatnikami. W szczeliny między ciastkami powkładać okruchy herbatników.

Truskawki opłukać. Przekroić wzdłuż na pół i poodcinać końce owoców (by mogły równo stać). Ułożyć ściśle wokół brzegów tortownicy.

Serki homogenizowane połączyć z cukrem pudrem i dobrze wymieszać.

Żelatynę dobrze rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Lekko przestudzić. Wlać do masy serowej wąskim strumieniem i szybko wymieszać, by nie powstały grudki (najlepiej mikserem).

Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno i połączyć z masą serową. Delikatnie wymieszać.

Pozostałe truskawki pokroić na mniejsze kawałki i umieścić w tortownicy. Zalać je masą serową. Wstawić do lodówki.

Galaretki rozpuścić w 2 i 1/2 szklanki gorącej wody. Gdy nieco przestygną, wlać śmietankę i wymieszać.

Kiedy galaretka będzie wyraźnie tężeć, wylać ją na schłodzony sernik. Przed wylaniem jeszcze raz dobrze wymieszać.

Wstawić do lodówki na 3 godziny.

Smacznego :) Milky Way
Biszkopt:



* 6 jajek

* 1/2 szklanki mąki pszennej

* 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej

* 1 1/2 szklanki cukru pudru

* 3 łyżki kakao

* 1 łyżeczka proszku do pieczenia

* 2 pełne łyżki oleju



Masa:



* 1/2 szklanki mleka

* 2 szklanki mleka w proszku

* 3/4 szklanki cukru

* 350 g miękkiego masła



Polewa:



* 60 g mlecznej czekolady

* 60 g gorzkiej czekolady

* 80 g masła



Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni. Białka ubijamy na sztywno. Do ubitych białek dodajemy cukier i miskujemy ok 2-3 minuty, a następnie dodajemy żółtka i miksujemy kolejne 2 minuty. Kiedy jajka i cukier dokładnie się połączą dodajemy olej i miksujemy jeszcze chwilkę. Mąkę, kakao i proszek mieszamy i stopniowo dodajemy do masy jajecznej. Całość mieszamy do chwili, aż wszystkie składniki się połączą.

Blachę o wymiarach 25x30 cm lekko natłuszczamy a następnie spód i boki wykładamy papierem do pieczenia. Zawsze pod papier do pieczenia daję odrobinę oleju, aby papier przykleił się do formy. Odrobinę natłuszczam też wierzch papieru. Teraz, sposób w jaki upieczecie biszkopt zależy od Was. Ja podam Wam dwa sposoby. Możecie albo upiec cały biszkopt i przeciąć go potem na pół (wówczas pieczecie go ok 20-25 min - wbity w niego patyczek powinien wyjść suchy) lub tak jak ja preferuję, podzielić ciasto na 2 części i upiec 2 oddzielne, cienkie biszkopty. Wówczas pieczemy każdy z nich po ok 10-12 min. Przed pieczeniem drugiego spodu foremkę ponownie wykładamy papierem i natłuszczamy go. Spody pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia.

Mleko (zwykłe, nie w proszku) mieszamy z cukrem i podgrzewamy do chwili, aż cukier się rozpuści. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Bardzo miękkie masło (proponuję wyjąc je z lodówki już poprzedniego dnia) ubijamy mikserem na białą i puszystą masę, a następnie dodajemy do niego mleko. Nie przejmujcie się, jeśli zrobią się grudki - tak zareaguje masło na dodanie zimnego mleka. Następnie dodajemy mleko w proszku i miksujemy ok 5 minut. Masa powinna być jednolita i jak najmniej powinny być wyczuwalne grudki mleka.

Jeden z biszkoptów umieszczamy w formie w której się piekł, nakładamy na niego masę mleczną i wyrównujemy. Przykrywamy drugim biszkoptem i wstawiamy do lodówki. W tym czasie przygotowujemy polewę.

Połamaną czekoladę razem z masłem umieszczamy w misce i topimy w kąpieli wodnej. Kiedy polewa będzie płynna i jednolita, polewamy nią ciasto, wyrównujemy i ponownie wstawiamy je do lodówki, najlepiej na całą noc.

Jest to rodzaj ciasta, które...
Milan
Obserwuj

Zszywek: 19 · Obserwują ją: 4

Ostatnio dodane:

.... ,,,, !!! ...
add
Słupsk Obserwuj

Zszywek: 21 · Obserwują ją: 36

Ostatnio dodane:

pokój młodego rockmana :) pokój młodego rockmana :) pokój młodego rockmana :) pokój młodego rockmana :)
Mala104
Warszawa Obserwuj

Zszywek: 0 · Obserwują ją: 4

aner00
Obserwuj

Zszywek: 4 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

........... jajeczne babeczki wyspy bahama ;p Masa biała

175 g masła (ja użyłam margaryny)
1/4 szklanki cukru
1/4 szklanki mleka
1 szklanka mleka w proszku (użyłam granulowanego ale, je roztarłam wcześniej)


Masło lub margarynę utrzeć na puszek, 1/4 szklanki mleka i cukru połączyć i rozpuścić na małym ogniu - lekko przestudzić. Dodawać powoli miksując margarynę ale nie za szybko by się nie zważyło. Następnie dodać mleko w proszku i zmiksować - mesę odstawić.

 

Masa czekoladowa

100 g masła
160 g nutelli (3 czubate łyżki)
1 łyżka kakao w proszku
2 czubate łyżki zmielonych orzechów włoskich ( dałam jedną)
100 g orzechów laskowych posiekane ( ja nie dałam ich wcale)
2 suche wafle pokruszone (to od siebie )


Masło utrzeć na puszek dodać nutelle, kakao w proszku i zmielone orzechy oraz pokruszone wafle i wymieszać.

 

Ponadto

3 suche wafle o wymiarach
100 g czekolady mlecznej
folia spożywcza


Pierwszy wafel posmarować białą masą przykryć waflem i na to czekoladową masę przykryć trzecim waflem. Zawinąć w folię spożywczą i położyć na to deskę i postawić coś ciężkiego i wstawić do lodówki na ok 2-3 godzinki.

Po tym czasie wyjąć wafle odwinąć z foli , czekoladę mleczną rozpuścić w kąpieli wodnej następnie posmarować nią wafle od strony jasnej. I znowu wstawiamy do lodówki ale już bez przykrycia - do zastygnięcia czekolady. Wyjąc po zastygnięciu i schłodzeniu kroić na kwadraty nożem z ząbkami.

Smacznego
anusiek20
Włoszczowa Obserwuj

Zszywek: 127658 · Obserwują ją: 8055

Ostatnio dodane:

Serowo-ziemniaczane kule z sosem ... ... Onion soup
iwona12308
--- Obserwuj

Zszywek: 118 · Obserwują ją: 65

Ostatnio dodane:

lisciem malowane poduszka ;2 Pośladki w 15 minut ;3 świetna koncepcja :) para a w tle goście.