EwaPokorska

EwaPokorska
Moje tablice obserwuje 6263 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Katowice
xxx xxx ... ... ...
anna2282
Obserwuj

Zszywek: 2 · Obserwują ją: 110

Ostatnio dodane:

... ...
zeus68
Obserwuj

Zszywek: 10 · Obserwują ją: 6

Ostatnio dodane:

... Jako przyjaciel i jedna z większych moich miłości... inspirujące cytaty motywacyjne 
Facebook: cytatyipowiedzonka Z konta "Cytaty.pl".
Zainspirowana59
Obserwuj

Zszywek: 66 · Obserwują ją: 23

Ostatnio dodane:

... ... /// ...
AnaMariKo06
Obserwuj

Zszywek: 88 · Obserwują ją: 40

Ostatnio dodane:

Jak Wykorzystać Stare Puszki? – TOP 23 Kreatywne Pomysły Łóżko Naleśniki Kinder Bueno ...
martynastefanska
Obserwuj

Zszywek: 30 · Obserwują ją: 96

Ostatnio dodane:

<3` xoxo #longsleeved princess #wedding ........
SamantaJonson
Obserwuj

Zszywek: 4 · Obserwują ją: 28

Ostatnio dodane:

Słowa nie tylko na dzis ale na zawsze;) Marc Anthony. Szybka sałatka na grilla 

Składniki: 


1 pomidor1 ogórek5 rzodkiewekpęczek szczypiorkusól i pieprz1 łyżka soku z cytryny1 łyżka olejuszczypta cukru.


Przygotowanie:

Umyte warzywa kroimy: pomidora w ósemki, rzodkiewkę w talarki, ogórka w kostkę, a szczypiorek siekamy. Wszystko mieszamy z olejem, sokiem z cytryny i doprawiamy solą, pieprzem i cukrem Ciasto z musem z czekolady mlecznej i białej przepis ang. [klik]

Składniki

Na ciasto :
300 gr Wysokiej jakości półsłodkiej czekolady ( 
posiekane )
4 duże jajka (o temperaturze pokojowej )
1/3 szklanki cukru
1/4 łyżeczki soli
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
1/2 kostki masła ( o temperaturze pokojowej)

Mus czekoladowy:
300 gr Wysokiej jakości półsłodkiej czekolady ( 
posiekane )
1 1/2 szklanki śmietany kremówki 
1 łyżeczka żelatyny 
2 łyżki chłodnej wody

Na Biały mus czekoladowy:
210 gr Wysokiej jakości białej czekolady ( posiekane )
1 1/2 szklanki śmietany kremówki
1 łyżeczka żelatyny
1 łyżka zimnej wody

Rozgrzej piekrnik do 180 stopni. Okrągłą foremkę o średnicy 25 cm wyłóż papierem do pieczenia. Następnie połóż okrągłą foremkę na nieco większej brytfance
(ciasto ma się piec w kąpieli wodnej tak żeby boki ciasta nie były suche)i nalej do tej większej około 3 cm wrzątku. Rozpuść 300 gr czekolady w miseczce nad wrzątkiem lub w mikrofalówce. W misce ubij mikserem białka z 1/3 cukru na niskich obrotach. Stopniowo zwiększaj prędkość i ubijaj aż ubite białka będą puszyste i sztywne. Następnie dodaj resztę cukru, sól i wanilię. Kontynuuj mieszanie do czasu aż cały cukier się rozpuści a masa będzie lśniąca.Mikserem połącz rozpuszczone masło z czekoladądodaj żółtka. Do czekoladowej masy wlej połowę ubitych białek, wymieszaj drewnianą łyżką a następnie dodaj resztę. Należy pamiętać aby dobrze wymieszać cieższe ciasto z dna miski z białkami.Wlej ciasto do foremki i piecz w piekarniku przez około 
26-28 minut (sprawdż wykałaczką czy ciasto przylega). Po upieczeniu wyjmij ciasto do przestygnięcia w temperaturze pokojowej a następnie chłodne ciasto włóż do lodówki na około 1 godzinę. Wyjmij ciasto, nożem 
przejedź krawędzie i ściągnij pierścień tortownicy. Ciasto wyłóż na talerz. Pierścień tortownicy nałóż na ciasto tak żeby póżniej uformować warstwy pianki.

Mus czekoladowy:
Umieścić 300gr wysokiej jakości czekolady półsłodkiej (posiekanej) w misce żaroodpornej. W małym naczyniu rozpuść 1 łyżeczkę żelatyny bez  w 2 łyżkach zimnej wody.
Podgrzej 1/2 szklanki śmietany kremówki do wrzenia i 
wlej ją na posiekaną czekoladę, wymieszaaj ją delikatnie, aż masa będzie gładka i czekolada się całkowicie rozpuści. Jeśli czekolada nie będzie się 
topić podgrzej ją na małym ogniu.Podgrzej w kąpieli wodnej żelatynę z wodą i mieszaj do 
czasu kiedy znikną grudki. Następnie dodaj żelatynę do 
rozpuszczonej czekolady. Ubij pozostałą szklankę śmietany do czasu uzyskania pianki. ... Tym razem chciałabym się podzielić przepisem na bardzo pyszną sałatkę, która należy do mojej Top Listy. Zachęcam do jej spróbowania :) SKŁADNIKI: 125 g makaronu w kształcie ryżu 1 puszka kukurydzy (osączyć) 1 puszka czerwonej fasoli (opłukać wodą i osączyć) 1 puszka groszku (opłukać wodą i osączyć) 1 słoiczek marynowanej złotej lub srebrnej cebulki - osobiście bardziej lubię złotą (osączyć i pokroić wzdłuż na pół) 300g pokrojonej w paski szynki 1 duży słoik ogórków konserwowych (pokroić w kostkę) majonez sól i pieprz do smaku Wszystkie składniki wymieszać i odstawić do lodówki na min 1 godzinę. SMACZNEGO :)
lena2600
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

...
Fresh3Lemon
Obserwuj

Zszywek: 7 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

creativepatology teetres com ... Zupa z kalafiora Kotlety mielone z kapustą
ilciaila
opole Obserwuj

Zszywek: 8028 · Obserwują ją: 2940

Ostatnio dodane:

Placuszki jogurtowe Placuszki owsiane z sosem malinowym Powtórka czasów na maturę! Odwiedź tablice by znaleźć to zestawienie w lepszej jakości!! Powodzenia! Chrupiące gofry. 
Skladniki: 
2 szklanki mąki pszennej 
1 łyżeczka proszku do pieczenia 
1 łyżka cukru 
2 szklanki mleka 
1/3 szklanki oleju 
2 żółtka 
2 białka 
Szczypta soli 
Olej do wysmarowania gofrownicy 

Wykonanie: 

Do miski wsypujemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia i cukier. Dolewamy mleko, olej i żółtka. Wszystko dokładnie miksujemy do połączenia składników. Do drugiej miseczki wlewamy białka, dodajemy szczyptę soli i ubijamy na pianę. Po ubiciu dodajemy do poprzednio zmiksowanych składników. Przekładamy delikatnie łyżką i dokładnie mieszamy. Gofrownicę smarujemy olejem i nagrzewamy. Wylewamy ciasto i pieczemy około 5 minut. Jeżeli gofrownica ma mniejszą moc pieczemy dłużej (aż gofry będą chrupiące). Smacznego
Babees
Olsztyn Obserwuj

Zszywek: 43 · Obserwują ją: 34

Ostatnio dodane:

... codzienne inspiracje i motywacje
cytaty życiowe, motywacyjne, po polsku ... ..#
Martyna2118
Kolno Obserwuj

Zszywek: 36 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

Piękne ❤ ... ombre ```
nikkii23
Obserwuj

Zszywek: 1550 · Obserwują ją: 371

Ostatnio dodane:

FRYZURKA ... #fit Kompozycja na ożywienie tego ponurego stycznia :)
Arrianne
Opole Obserwuj

Zszywek: 212 · Obserwują ją: 90

Ostatnio dodane:

pierniczki ... ... Dobre piwo kremowe :D SKŁADNIKI: ½ szklanki brązowego cukru, 200 ml śmietanki kremówki, 300 ml gazowanej wody mineralnej, 2 łyżki syropu waniliowego, 2 łyżki masła, 3 łyżki cukru pudru, kieliszeczek whisky (jeśli kremowe piwo będą pili tylko dorośli). PRZYGOTOWANIE: Do niewielkiego garnka odlej 4 łyżki kremówki, a pozostałą część ubij z cukrem pudrem. Do garnuszka ze śmietanką dodaj cukier i zacznij go podgrzewać cały czas mieszając. Kiedy cukier się rozpuści dodaj masło i syrop waniliowy - wszystko wymieszaj, a następnie dodaj wodę gazowaną - cały czas mieszając i to dość szybko, bo w przeciwnym razie cukier może się skrystalizować pod wpływem zimnej wody. Jeśli przygotowujesz wersję z alkoholem, dodaj go pod sam koniec gotowania. Gotowe kremowe piwo przelej do kufla lub 2 szklanek, a na wierzch połóż bitą śmietanę. Zachęcam was do przygotowania takiego napoju - smakuje wyśmienicie - jest słodkie i pyszne zarówno na ciepło, jaki i zimno (wtedy możecie dodać kilka kostek lodu). I tak oto wyczarowaliśmy piwo, które nie ma w sobie piwa ;) Smacznego!
Yzaba
Obserwuj

Zszywek: 4297 · Obserwują ją: 19860

Ostatnio dodane:

... ... ... ...
Dzelka18
Obserwuj

Zszywek: 68 · Obserwują ją: 1

Ostatnio dodane:

CIASTO RAFAELLO BEZ PIECZENIA ( Z TRUSKAWKAMI)

SKŁADNIKI NA KREM BUDYNIOWY:

500 ml mleka
2 łyżeczki cukru z ziarenkami wanilii lub waniliowy
4 łyżki cukru
2 żółtka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
szczypta soli
200 g masła, temp. pokojowa
SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANKOWY:

400 ml śmietanki kremówki 30%
250 g serka mascarpone
3 łyżki cukru pudru
1/4 szklanki wiórków kokosowych
DODATKOWO:

2 opakowania herbatników, maślanych
1/2 szklanki wiórków kokosowych
ok. 300 g truskawek
400 ml mleka podgrzewamy razem z cukrami oraz solą. W pozostałym mleku mieszamy żółtka oraz dodajemy przesianą mąkę i również mieszamy do rozpuszczenia. Dodajemy do gorącego mleka cały czas mieszając, aż będzie gęsty. Odstawiamy, owijamy budyń folią spożywczą i zostawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy przez chwilę, następnie dodajemy po łyżce budyniu, aż do wykorzystania całego.
Formę o wym. 20 x 25 cm lub nieco większą wykładamy papierem do pieczenia i układamy na dnie herbatniki. Wykładamy 1/2 masy budyniowej na herbatniki, wyrównujemy. Układamy drugą warstwę herbatników i wykładamy drugą warstwę kremu budyniowego. Przykrywamy trzecią warstwą herbatników.
Kremówkę razem z mascarpone miksujemy, aż uzyskamy gęsty krem. Następnie dodajemy przesiany cukier puder, 1/4 szklanki wiórków kokosowych i ponownie miksujemy. Wykładamy 1/2 kremu na herbatniki. Przykrywamy ponownie herbatnikami i wykładamy pozostałą część kremu. Oprószamy wiórkami kokosowymi, owijamy folią i wkładamy na całą noc do lodówki, aby herbatniki zmiękły. Przed podaniem dekorujemy świeżymi plasterkami truskawek. Krokieciki z chleba tostowego OBŁĘDNE CIASTO FERRERO ROCHER

Składniki na kwadratową blaszkę 20/20 cm LUB okrągłą tortownicę o śr. 21-23 cm:

na spód:

dwa białka z dużych jaj + szczypta soli

120 g cukru

2 łyżeczki gorzkiego kakao

50 g zmielonych orzechów laskowych

na krem:

600 ml śmietanki kremówki 30%

200 g nutelli (jeżeli lubicie bardzo słodkie ciasta dajcie więcej ;)

1 opakowanie „Śnieżki light” (60 g)

3 lekko czubate łyżeczki żelatyny (używam Gellwe)

50 ml wrzątku

na polewę:

1 tabliczka mlecznej czekolady

50 g nutelli

60 ml śmietanki 30%

dodatkowo:

50 g uprażonych orzechów laskowych

pralinki Ferraro Rocher do dekoracji



Uwaga: Łącznie potrzebne jest 100 g orzechów laskowych (1 małe opakowanie) z czego połowę użyjemy do przygotowania spodu, a drugą połową posypiemy ciasto z wierzchu. Zaczynamy od uprażenia orzechów w piekarniku, by pozbyć się gorzkich łupinek. Można użyć też orzechów nerkowca (nie trzeba ich prażyć), ale orzechy laskowe dają charakterystyczny dla Ferrero Rocher posmak. Potrzebne będzie również łącznie 660 ml śmietanki kremówki (użyłam dwóch kubków po 330 ml z Mlecznej Doliny) 600 ml śmietanki potrzebne będzie do masy a pozostałe 60ml do polewy.



Zaczynamy od uprażenia orzechów laskowych. Piekarnik rozgrzać do 175 stopni C. Orzechy w łupinkach wsypać na blaszkę, umieścić w rozgrzanym piekarniku i w ten sposób prażyć około 10 minut. Łupinki orzechów powinny wyraźnie popękać, a same orzechy ładnie się uprażyć na nieco ciemniejszy kolor- gdy to zauważycie należy przesypać orzechy na czystą lnianą ściereczkę i pocierać wszystkie, by pozbyć się gorzkich łupinek. Połowę orzechów zmielić lub rozdrobnić w malakserze, będą potrzebne do przygotowania spodu, drugą połowę pokroić na niezbyt drobne kawałeczki-użyjemy ich po posypania wierzchu.

Przygotować spód. Piekarnik rozgrzać do 140-150 stopni C. Bazą spodu jest piana bezowa, trzeba trzymać się podstawowych zasad jej przygotowania, by spód się udał- przeczytasz o nich TUTAJ. W niedużym naczyniu umieścić białka (dokładnie oddzielone od żółtek) dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę (nie przebić białek) dodać cukier i ubijać, aż piana będzie gęsta i błyszcząca. Dodać gorzkie kakao króciutko zmiksować, wsypać zmielone orzechy i bardzo delikanie wymieszać szpatułką (możliwie jak najkrócej). Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i dokładnie wyrównać na całej powierzchni, umieścić w rozgrzanym piekarniku, piec godzinę. (Jeżeli ciasto zacznie się szybko rumienić należy obniżyć temperaturę ... Lody kokosowe (bez jajek i maszyny)

Składniki na około 1000 ml lodów:

2 puszki pełnotłustego mleka kokosowego*
400 ml schłodzonego niesłodzonego mleka skondensowanego
100 g cukru pudru
4 łyżki stopionego nierafinowanego oleju kokosowego (60 ml)
wiórki kokosowe

* Każda puszka o pojemności 400 ml.

Dzień wcześniej należy włożyć mleko kokosowe do lodówki na 24 godziny. Dzięki temu, po otwarciu puszki, na górze zbierze się bardzo gęsta śmietanka kokosowa. Z jednej puszki wychodzi około 200 g śmietanki. Śmietankę należy delikatnie wyjąć, wrzucić do garnka lub miski i ubić na sztywno jak normalną śmietanę kremówkę. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Następnie powoli wlewać mleko skondensowane i olej kokosowy.

Masę przelać do pojemnika na lody, zamknąć i zamrozić. Po około 3 godzinach, gdy lody zgęstnieją, dodać trochę wiórków kokosowych, zamieszać i odstawić z powrotem do zamrażarki.
Misia72750
Obserwuj

Zszywek: 648 · Obserwują ją: 4372

Ostatnio dodane:

... ... śliczny <3 :))
halinka87
Obserwuj

Zszywek: 450 · Obserwują ją: 9

Ostatnio dodane:

Piękna propozycja na wesele
Klik w zdjęcie TOP 25 Cudownych Inspiracji na Pastelowe Paznokcie – Musicie Je Zobaczyć! Przekąski na Imprezę: TOP 16 Najlepszych Przepisów Ciasto Szafirowa Fala
nkasian
Obserwuj

Zszywek: 1010 · Obserwują ją: 71

Ostatnio dodane:

... ... Na Ratunek Plecom - Joga na Kręgosłup Lędźwiowy Gdy Dużo Siedzisz - Joga na Biodra
aleksandra245
Śrem Obserwuj

Zszywek: 11 · Obserwują ją: 13

Ostatnio dodane:

Zastanawiałyście się kiedyś co by było gdyby??? Co by się z wami teraz działo gdybyście podjęły w przeszłośći inną decyzje? Jak by wyglądało teraz wasze zycie?? Wzieło mnie teraz trochę na głupie gadanie:/ ale czy gdybyśmy podejmowały tylko te dobre decyjze i odpowiednio podążały za swoimi ideałami to czy nadal byłybyśmy sobą. Czy nadal każda z nas była inna, jedyna w swoim rodzaju i wspaniała na swój własny pokręcony sposób? Każda z nas codziennie zastanawia sie i analizuje swoje niedoskonałości. Ale czy któraś z was zastanawiała się kim by była gdyby nie miała jakiejs skazy??? Musimy pamiętać, że każda znas bez względu na ilość wad czy rys jest wyjątkowa. Nie ma ideaów. Nigdy ich nie było i nigdy nie będzie. Musimy zacząć wirzyć w siebie i być sobą. Musimy zadać sobie pytanie kim jestem. Ale odpowiedź jest bardzo prosta: jestem sobą. Może nie potrzebie publikuje ten post. I może nikt go nie przeczyta. A moje wewnętrzne, moje ja mi mówi że mam to zrobić chociażby dlatego że mam na to ochote. Pozdrawiam wszystkie nieidealne, bo idealne nie istnieją :D ...<3 motivation która z nas tak nie ma ??
anowizg
Obserwuj

Zszywek: 13 · Obserwują ją: 16

Ostatnio dodane:

... NATURALNE BARWNIKI Wielkanocne Jajka ***
Puls1968
Obserwuj

Zszywek: 4 · Obserwują ją: 48

Ostatnio dodane:

/// /// /// ///
Fretusia
Obserwuj

Zszywek: 664 · Obserwują ją: 680

Ostatnio dodane:

... Składniki:
(na 1200 g ciasta)
525 g mąki pszennej
215 ml zimnej wody
40 g świeżych drożdży
30 g cukru
1/2 łyżeczki soli
2 jajka

dodatkowo:
350 g masła

Wodę wlać do dużej miski, dodać drożdże, wymieszać aż do ich rozpuszczenia. Wsypać mąkę, dodać cukier, sól i jajka. Wyrobić gładkie ciasto, uformować z niego kulę, wkłożyć do miski i wstawićdo lodówki na 30 minut.
Masło wyjąć z lodówki.

Po tym czasie ciasto rozwałkować na kwadrat o grubości 1 cm.
Masło bić wałkiem, żeby nieco zmiękło, następnie uklepać boki, żeby powstał kwadrat. Ułożyć go na środku na skos, następnie zawinąć boki ciasta jak kopertę. Ciasto musi dokładnie przykrywać masło.

Rozwałkować ciasto na grubość 1 cm, następnie złożyć trzy razy, obrócić 90 stopni. Znów rozwałkować, złożyć i rozwałkować raz jeszcze. Ciasto złożyć na pół, schłodzić w lodówce do czasu użycia (maksimum 3 dni).

Smacznego!

Jeśli nadal Was nie przekonałam - jutro pokażę, co z takiego ciasta można zrobić. A wtedy nikt już się nie oprze... ... Wymiary formy: 33x22 cm

Składniki:

biszkopt: 
6 dużych jajek
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki tortowej
4 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
krem chałwowy: 
400 g chałwy waniliowej
3 budynie waniliowe
3 szklanki mleka
200 g masła
3 łyżki cukru
dodatkowo: 
nalewka wiśniowa lub kompot wiśniowy
wiśnie drylowane z nalewki lub z kompotu
starta, gorzka czekolada do posypania 





 
Przygotowanie:

Białka ubijamy z solą na sztywną pianę. Stopniowo wsypujemy cukier i dalej ubijamy. Następnie dodajemy żółtka oraz przesianą mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy i powstałe ciasto wylewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 170 st. przez około 35 min. Po upieczeniu biszkopt pozostawiamy do wystudzenia. 

   

W międzyczasie przygotowujemy krem. Budynie mieszamy w szklance mleka. Dwie pozostałe szklanki mleka zagotowujemy z cukrem i wlewamy do niego rozmieszany budyń. Całość zagotowujemy, przykrywamy i odstawiamy do wystudzenia. Następnie do miękkiego masła wkruszamy chałwę i całość ucieramy. Dodajemy stopniowo budyń i dalej ucieramy masę na jednolity krem. 

 

Masę dzielimy na trzy części. Potem biszkopt przekrawamy na dwa blaty. Pierwszy nasączamy nalewką wiśniową i smarujemy 1/3 kremu. Na krem rozkładamy wydrylowane wiśnie. Przykrywamy je ponownie 1/3 kremu oraz drugim nasączonym blatem. Wierzch pokrywamy pozostałym kremem i posypujemy czekoladą. Ciasto wkładamy do lodówki, aby masa stężała.

   

Smacznego!
aniulka81
W___ Obserwuj

Zszywek: 1280 · Obserwują ją: 2310

Ostatnio dodane:

Przeczytałam ją kilka tygodni temu, a wciąż nie mogę przestać o niej myśleć. Rewelacyjna, wciągająca, emocjonująca. Pokazuje, że życie pisze najpiękniejsze scenariusze. Polecam absolutnie każdemu! :) Może się przydać :) Musiałam się pochwalić:) 13kg w 3 miesiące, lepsza forma i samopoczucie:) chętnie coś doradzę: natalia92457@wp.pl W odniesieniu do grupy docelowej, jaką są najmłodsi – a na taką wskazuje ewidentnie tytuł – metodyka wymagała zdecydowanie innego podejścia, prostszego, ale przy tym wciąż nawiązującego do założeń jogi. Sądziłam, że to niełatwe zadanie, ale jak się okazało, Lorena Pajalunga poradziła sobie z tym bardzo dobrze. Nie od dziś wiadomo, że dzieci uwielbiają na skierowanych do nich kartach publikacji, oglądać różnej maści zwierzęta. I na tym także skupiamy się w książce. Poszczególne figury nawiązują do zwierząt, przypominając je ruchami lub postawą.
Princess89
Obserwuj

Zszywek: 12 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

Już Mikołaj grzeje sanie, czego pragniesz niech się stanie, każde z marzeń skrytych w głębi święty Dziadek może spełnić :) Wesołych Świąt :) choinka photoshoot photoshoot
aircom
Długołęka Obserwuj

Zszywek: 0 · Obserwują ją: 8

patio_kcdmd
Obserwuj

Zszywek: 18 · Obserwują ją: 8

Ostatnio dodane:

bałwanki Najzdrowszy koktajl na świecie – Bomba witaminowa, oczyszczająca organizm

Skład :
- 2 Kiwi
- pół Avocado
- garść Malin lub Truskawek 
- pół Banana
- pół cytryny

Wszystko dokładnie zblendować, na koniec wcisnąć sok z cytryny.

Połączenie powyższych owoców, dostarczy organizmmowi niezbędnych witamin , minerałów, antyutleniaczy oraz zdrowych tłuszczy omega-3. Bogactwo Magnezu, witaminy C i zdrowych tłuszczy. dekoracje, kiełbasa, dekorowanie potraw Bangkok
Omagma
Obserwuj

Zszywek: 1602 · Obserwują ją: 642

Ostatnio dodane:

Lublin Poland 1940 New York City c.1900 Jajka Wielkanocne – TOP 12 Pysznych Przepisów na Przekąski na Wielkanocny Stół Różowe jajka z majonezem
patuniaczka
Obserwuj

Zszywek: 34 · Obserwują ją: 1

Ostatnio dodane:

ma ktoś może pdf ? TYSIĄC POCAŁUNKÔW - TILLIE COLE, WYSYŁAM PDF

Wyobraź sobie, że otrzymujesz tysiąc małych karteczek i masz wypełnić je najpiękniejszymi momentami swojego życia…

Jeden pocałunek trwa chwilę. Tysiąc pocałunków może wypełnić całe życie. 

Chłopak i dziewczyna. Uczucie powstałe w jednej chwili, pielęgnowane później latami. Więź, której nie był w stanie zniszczyć ani czas, ani odległość. Która miała przetrwać już do końca. A przynajmniej tak zakładali.

Kiedy siedemnastoletni Rune Kristiansen wraca z rodzinnej Norwegii do sennego miasteczka Blossom Grove w stanie Georgia, gdzie jako dziecko zaprzyjaźnił się z Poppy Litchfield, myśli tylko o jednym. Dlaczego dziewczyna, która była drugą połową jego duszy i przyrzekła wiernie czekać na jego powrót, odcięła się od niego bez słowa wyjaśnienia?

Serce Rune’a zostało złamane, gdy dwa lata temu Poppy przestała się do niego odzywać. Jednak, gdy chłopakowi przyjdzie odkryć prawdę, jego serce rozpadnie się na nowo. Elektryzujące dzieło dwóch ... Likier z białej czekolady – 3 składniki – 3 minuty!
Cookie19
Miami, Florida Obserwuj

Zszywek: 0 · Obserwują ją: 0

Endorfina74
xxx Obserwuj

Zszywek: 29 · Obserwują ją: 10

Ostatnio dodane:

OMBRE i SOMBRE na włosach jest supermodne tej wiosny, zobacz fryzury z refleksami na włosach > DUŻO ZDJĘĆ > 20 najmodniejszych krótkich fryzur > fryzury na topie! zdjęcia ... Poważnie zastanawiam się nad taką fryzurką ;)
mandarynka21
Bargłow... Obserwuj

Zszywek: 0 · Obserwują ją: 24

Agaciak22
Obserwuj

Zszywek: 3 · Obserwują ją: 32

Ostatnio dodane:

... ... jak zrobić gnoma na 3 sposoby
aagnieszka89
Obserwuj

Zszywek: 7 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

ok. 200g herbatników
1 kostka masła (200g)
szczypta soli
3 łyżki cukru
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
500ml mleka
1 opak. budyniu śmietankowego (takiego na 500ml mleka)
1 puszka mleka skondensowanego lub gotowego kajmaku (ok. 500g)
60g orzechów włoskich

W 100ml mleka rozrobić budyń wraz z cukrem i łyżeczką mąki ziemniaczanej. Pozostałe 400ml mleka zagotować, wlać mieszankę budyniową i cały czas mieszać, by nie powstały grudki. Gotować do czasu, aż masa będzie bardzo gęsta. Ostudzić, najlepiej przykrywając garnek folią spożywczą, by na powierzchni budyniu nie zrobił się “kożuch”.
Masło w temperaturze pokojowej utrzeć ze szczyptą soli na puszystą masę. Następnie dodawać po 1 łyżce budyniu, miksując do czasu połączenia się składników (nie należy miksować zbyt długo, zwłaszcza w upalne dni, bo istnieje ryzyko, że masa się rozwarstwi).
Blaszkę o wymiarach 20cm x 20 cm wyłożyć folią spożywczą. Na dnie ułożyć jedną warstwę herbatników. Posmarować połową masy kajmakowej (lub połową ugotowanego mleka skondensowanego), nałożyć kolejną warstwę herbatników. Kolejno wyłożyć masę budyniową i przykryć ją kolejną warstwą herbatników. Na koniec wysmarować powierzchnię ciasta pozostałym kajmakiem i posypać orzechami włoskimi.
Ciasto należy chłodzić przez kilka godzin w lodówce (najlepiej zostawić je na całą noc), by herbatniki nieco zmiękły i ciasto łatwo się kroiło. Smacznego! ❤️❤️❤️ Bułeczki nadziane farszem mięso-warzywnym Zapiekanki inaczej z chleba tostowego lub ciasta francuskiego. Przepis na blogu: ,, Kuchnia Wg Kacpra ", na stronie głównej, lub w zakładce przystawki.
anetaRaCzYnSka14
Zakopane Obserwuj

Zszywek: 40318 · Obserwują ją: 112658

Ostatnio dodane:

Krem z kalafiora marynata do szynki chleb oliwkowy ***
magda11m2
Obserwuj

Zszywek: 144 · Obserwują ją: 130

Ostatnio dodane:

... kuchnia mar piękne *.*
SOPSI
Częstochowa Obserwuj

Zszywek: 181 · Obserwują ją: 1329

Ostatnio dodane:

Indywidualny projekt czarnej sukni z kontrafałdami na usztywnieniu fizelinowym <3 Szycie na miarę w Sopsi! #sopsi #sopsifashion #fashion Dziękuję pięknie za nadesłane zdjęcie @agata_geisler <3 Komplet został uszyty na zamówienie <3 #sopsi #sopsifashion #fashion #bridesmaids #druhna #pastel #pink #wedding #czestochowa #częstochowa #ootd #style  #perfect #lookoftheday #look #dream #dress #polishgirl #polskadziewczyna #madeinpoland #design #artist #fashionist #fashionblogger #fashionpost #glamour #classy #cute #girlstuff #stuff Realizacja bluzki oraz spódnicy dla druhny <3 Szycie na miarę w Sopsi! #sopsi #sopsifashion #fashionist  <3 Realizacja bluzki oraz spódnicy dla druhny <3 Szycie na miarę w Sopsi! #sopsi #sopsifashion #fashionist  <3
ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY